tisdag 8 januari 2019

De två hycklarna Annie Lööf och Jan Björklund!

Innan valet kungjorde både Annie Lööf och Jan Björklund, högt och tydligen, att de ingick i Alliansen och målet var att ta makten och avsätta Stefan Löfvén! Valet gick inte som de hade planerat, men de lyckades i alla fall med hjälp av SD, att avsätta ministären Löfvén!

I läget som uppkom efter valet, att Alliansen var tvungna att få stöd av SD, så har både Lööf och Björklund, spårat ur fullständigt med nazistanklagelser och om då Åkesson kräver att de skall prata med honom, så blir det total låsning av allt.
Det visar att både Annie Lööf och Jan Björklund, är Sveriges genom tidernas största hycklare och det visar sig
också, att stödet för dem i opinionsundersökningar, är på bottennivå!

Klockan tio på torsdag den 10 januari, träffar talmannen Andreas Norlén, Stefan Löfven och en halvtimme senare Ulf Kristersson. Det framgår av ett pressmeddelande från talmannen. De båda statsministerkandidaterna ska då, lämna slutrapporter över hur det gått, med deras försök att söka stöd för en regering.
Efter dessa samtal kommer talmannen att avisera den tredje omröstningen. Han har varit tydlig med, att han vid denna omgång vill att kandidaten ska tolereras i riksdagen, varför han i förväg inte angav vem det skulle röstas om. I stället kommer han att låta den som har bäst förutsättningar att tolereras i riksdagen få prövas.
 
Till helgen beslutar Liberalernas partiråd om partis ställningstagande i regeringsfrågan. Det finns olika uppfattningar kring detta vägval och det kan bli så, att L splittras i två falanger. Intressant blir det också att se, hur de två falangerna kommer att rösta!
Nu används Jimmy Åkesson som skräckspindel i kampen om liberala röster. En spindel som hänger i ett snöre, fäst på en pinne och som får håret att resa sig på offret.
Åtta tunga Liberaler går emot Björklund till förmån för Kristersson och det är deras uppfattning, att det bästa för Sverige och för L, är att Ulf Kristersson blir statsminister.
Den rabiata SD-hataren Robert Hannah hotar med att M, ska drivas in i Åkessons bruna block, om L ger efter för S. Detta bruna block borde inte ses som ett hot. Tvärtom! Det är väl bara att bilda detta block. Hade varit intressant att veta, hur de andra 12 tänker eller 10, för Björklund och Arnholm verkar ha svängt till S. Detta ser inte bra ut för Björklund och det är hans sista strid, innan exit. Ett extra val skulle innebära en katastrof för Liberalerna.

Detsamma gäller givetvis C, även om risken för dem kanske snarast är, att de blir ett 4-5% parti under resten av Lööfs partiledarskap.

Både C och L har incitament, för att få till en lösning, men de har inte makten att släppa fram Kristersson. Den makten har SD. Det enda C och L kan göra, för att säkert få till en regering, är att släppa fram Löfven, utan att ställa några krav som krånglar till det med V, för S. Det är ett alternativet som folk varnar för, leder till partiernas undergång.
Om kommunisterna låter C+L+S+MP köra en mer högerextrem politik än vad Alliansen skulle våga, så har de inget existensberättigande. De skulle V bli helt sidosteppade och inte få något inflytande, så länge de agerar så. Frågan är alltså ,varför de skulle acceptera det. Det här förstår förstås även S som kommer göra eftergifter till kommunisterna, men om de inte gör det, fälls den grönröda röran förr eller senare.

Kristersson får inte stöd av C och L om det samtidigt förutsätter öppet stöd från
SD.
Med tanke på hur högt och tydligt som C-företrädare gått ut med, att de hellre går i säng med V, än stödjer en regering som kan välja mellan S-stöd och SD-stöd, så undrar man hur partiet ska kunna överleva en sådan kovändning.

En variant är en S+MP regering, med passivt stöd av C, L och V, enbart motiverad av nyvals hotet, så löser det inget. Det kommer att bli cirkus kring vårbudgeten, när M och KD återigen lägger en budget. Löfven kan helt enkelt inte regera utan garantier för att C och L aktivt kommer att rösta mot sin egen politik, under resten av mandatperioden. De måste helt enkelt in i regeringen.

Det verkar som att alla utgår från att SD kommer rösta grönt för Kristersson, bara för att de gjort det tidigare. Men läget har utvecklats och förändrats, successivt under hösten. Alliansen har i princip imploderat och det är öppen strid i L. C:s och L:s partiledare har hållit hela riksdagen som gisslan i flera månader. Varför skulle SD rösta för en regering som söker stöd hos såna klåpare? Det kommer framkallas kris, på kris, på kris som dessa obeslutsamma och trixande människor, inte kommer att kunna hantera. Så som situationen har utvecklats bör SD agera, för att få till ett extraval, där ett konservativt block kan få en stabil majoritet.
 
Har inte C och L egentligen redan förhandlat, så mycket med S och M, att de redan nu vet, att det som återstår är, att välja färgen på elcykeln, en blå eller en röd.

Väljer C och L Kristersson och sedan snopet ser på, när SD sänker den möjligheten, så finns det inte tid att förhandla om regeringssamarbete med Löfven innan den 23:e. Det blir extraval av det. 
 
Det går inte att komma runt S, så länge som C och L varken kan kompromissa eller vill med SD.

Antingen blir det Kristersson i omgång 3 eller så röstas han först ner, men släpps fram i omgång 4, efter att Kristersson tvingats svälja förtreten och pratat i telefon med Åkesson. Eller så blir det extra val.
Chansen för ett extraval minskar givetvis drastiskt om Kristersson och Alliansen först röstas ner och Löfven är kvar för en fjärde omröstning. Då har C och L inget alternativ, än de ger honom sitt stöd.

Foliehatten gissar att det blir extraval!

1 kommentar:

  1. Vår temporäre stassminister, Stefan Löfvén, har klart deklarerat att ska jag vara med - då ska JAG bestämma, dvs JAG vara stassminster..
    Mästarna inom politiskt manipulerande har talat.
    I detta fall litar jag till 100% på Löfvén.
    Att Rödskrikan och Knäppgöken inbillar att de ska få något inflytande med svetsarn som statsminister är ett fullkomligt önsketänkande.
    Det är ju enbart pinsamt att lyssna och se dessa individer lägga 100% av arbetet med regeringsbildandet på att hålla sd utanför!
    Hörni, det är en kommande, inkluderande, regering Ni skall skapa!
    Inte något exkluderande.
    Hade det här varit fråga om ett privat företag hade de sannolikt fått sparken pga arbetsvägran, man pysslar ju med allt annat än att sköta jobbet?!
    Vi går mot extraval. Sannolikheten för detta ökar.

    SvaraRadera