onsdag 6 augusti 2014

Svartmålning av det oekologiska jordbruket!


Varför svartmålas det svenska jordbruket av Naturskyddsföreningen?


På sin hemsida bedriver Naturskyddsföreningen en skräckkampanj mot all oekologisk mat!
Att äta oekologisk mat är enligt SNF förenat med livsfara.

Naturskyddsföreningen och Miljöpartiet hyllar ensidigt det radikala ekokonceptet och svartmålar i olika grad det svenska ”giftjordbruket”.
Naturskyddsföreningen och Miljöpartiet har en blind fläck när det gäller jordbrukets miljöpåverkan. Det vanliga, vetenskapsbaserade svenska jordbruket är idag ungefär lika resursbevarande och miljövänligt som det s.k. ekologiska.


”Världens renaste jordbruk”, det svenska, tvingas nämligen till ett förödande tvåfrontskrig, dels mot den billigare importmaten, dels mot SNF: s knivhugg i ryggen.

SNF: s propaganda får stort genomslag och många konsumenter, Miljöpartiet och journalister tror att det bara finns ett miljökoncept i svenskt jordbruk  -  det ”ekologiska”.

En viktig orsak till detta är att det vetenskapliga begreppet ekologi - läran om samspelet i naturen, tillåtits namnge ett certifieringssystem.
Det är naturligtvis genialt men det underlättar inte förståelsen för ett ekologiskt hållbart odlingssystem.

Vi skall naturligtvis eftersträva att en utveckling sker inom både det "ekologiska” och det vanliga miljövänliga jordbruket.


Jag har läst igenom alla argument SNF framför och har inte hittat trots ivrigt letande efter ett enda positivt ord om det svenska miljövänliga jordbruket!
http://www.naturskyddsforeningen.se/vad-vi-gor/jordbruk/eko

Även livsmedelskedjan Coop hakar nu på med helsidesannonser i dagspressen där man propagerar för ekologisk mat. I annonser framställs en av två bönder med giftspruta och gasmask.

Naturskyddsföreningen och Miljöpartiet glömmer att tala om eller begriper inte :


att:  en av det ekologiska jordbrukets hörnpelare är att man ska avstå från att använda
        lättlösligt mineralgödsel, trots att mineral- och stallgödsel bryts ner till precis samma
        kemiska beståndsdelar


att:  det svenska jordbruket omgärdas av världens strängaste miljö- och djurskyddsregler.

att:  det ”oekologiska” svenska jordbruket  är världens mest miljövänliga vanliga jordbruk.
        Oekologiska jordbruket står för 95 procent av den svenska matproduktionen och
        endast 5% är ekologisk.

att: 
ekologiska produkter har ibland även hållbarhetsproblem som t.ex. ger hälsovådliga
        mögelgifter som aflatoxin.


att:  den ekologiska odlingen lakar ut 10 gånger mer ammoniak än den konventionella
        och i klartext betyder det att ekologisk odling påskyndar föroreningar i hav, vattendrag
        och sjöar.
Övergödning och algblomning i Östersjön fanns redan före konstgödning
        och besprutning på grund av att plöjda åkrar läckte ut sina näringsämnen i åar och
        älvar.


att: 
den organiska gödseln inte räcker. Då kompletterar de ekologiska odlarna med
        hönsgödsel, benmjöl, köttmjöl och avfall från livsmedelsindustrier. Förutom de
        hygieniska problemen med detta, är det besvärande för de ekologiska odlarna att
        dessa produkter oftast härstammar från gårdar som använder handelsgödsel


att:  den 50% importen av mat är utan kontroll av kvalité och är störst  i Europa.
         Vid minsta problem av leveranser kan det innebära hungersnöd i Sverige.
         Långa transporter i Europa medför miljöförstörningar.
       
FPs grand old lady Marit Paulsson har hävdat i många år:

att: genom att köpa ursprungsmärkt svenskt bidrar man till att sluta kretsloppen och till
       biologisk mångfald samtidigt som man vet att djuren haft det bra och åkrarna brukas
       miljöinriktat.

Den svenska mjölk- och köttproduktionen har minskat kraftigt de senaste decennierna.
På 1930-talet hade vi 1,7 miljoner mjölkkor.
2014 : har vi 360.000 mjölkkor.

Miljöpartiets förslag att införa ekologisk odling från Gävle och söderut längs kusten
innebär att stallgödsel kommer att bli en enorm stor bristvara.  Skall förslaget genomföras
måste man importera stallgödsel.
Redan idag transporteras stora mängder gödsel från stora djurhållare till eko odlare.
Stora djurhållare är också konsumenter av djurmediciner. Denna gödsel kan vara förorenad av mediciner.
Transport av gödsel spär också på miljöförstöringen!

Jag anser att Miljöpartiets förslag om ekoodling skall slängas på gödselhögen och stanna där!

I en debatt P1 Morgon vägrade Miljöpartiets språkrör Åsa Romson att svara på frågan om hon och MP respekterar att 95 procent av den svenska maten som säljs är miljövänlig.
Detta om något visar hur MP nedvärderar ”världens renaste jordbruk” och
att Miljöpartiets mål är 100% ekologisk odlat mat.

Om Miljöpartiet menade allvar med sin ambition att ta intryck av ny forskningskunskap borde de konsultera forskarna innan de lägger sina ohållbara förslag.


Miljöpartiet är inget miljöparti. Det är bara en förklädnad på en stor del av extremvänstern. Miljöpartiets mål inte är hållbarhet utan planekonomisk ofrihet.
Det är alltså inte sant att ekologisk odling skulle innebära bättre hushållning med resurser eller vara bättre för miljön än odling med handelsgödsel.
"Ekologiskt jordbruk" är en bra marknadsföringsslogan som fångar upp människors önskan att naturen brukas på ett uthålligt sätt.

Faktum är att det ekologiska jordbruket inte står på säker vetenskaplig grund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar