fredag 9 mars 2018

Enligt Expo var det ryssarnas nätkampanj som avgjorde valet i Italien!

Eftervals debatten om valet i Italien har kommit igång och flera aktörer runt om i Europa försöker hävda att ryssarnas negativa kampanj om invandrare påverkade valresultat. Det är att omyndigförklara italienarna och att de inte kan tänka själva.
Invandringen till Europa är och förblir ett jätteproblem och det försöker man på olika sätt bortförklara!

Expo är en av dessa aktörer som nu kommer med
den helt fantastiska förklaringen, att det var den ryska nyhetsbyrån Sputniks invandrarkritiska nyheter som avgjorde valet. Expo lutar sig mot en undersökning gjord av den EU-vänliga spanska vänstertidningen El Pais, som har analyserat drygt en miljon nätkommentarer under den italienska valrörelsen.
Expo: "Syftet uppges vara ett frammana en falsk och negativ bild av Italien där migranter och flyktingar ses som orsak till arbetslöshet och inflation. En situation som i sin tur EU anses ha ett stort ansvar för!"Ännu en gång har utländska väljare svikit den svenska tokvänstern.

Verklighetsbilden inför valrörelsen får sedan länge anses klarlagd med invandringskritik som rysk påverkansoperation. Den fråga som lämnar är då hur migration kan kopplas samman med osäkerhet, brottslighet och terrorism när det inte finns någon som helst sådan koppling och invandringen är en vinst som berikar. Låter som en konspirationsteori om något det.
Gissa vad man kommer säga om SD ökar i valet. Omedelbart måste detta vara ryssarnas fel

Det inte Expo eller andra förstår är att Italien, är ett tungt skuldsatt land som är den tredje största ekonomin i Euro-zonen. BBC skriver i en artikel, att innan valet var det den ekonomiska situationen som var i centrum under debatterna. I artikeln framgår, att detta beror på, att 18 miljoner italienare riskerar att drabbas av fattigdom och att arbetslösheten för närvarande är 11 %. Italien är i grunden ett land som är omöjligt att styra. Valresultatet är kanske inte riktigt den självklara seger för nationalismen och anti etablissemangsströmningarna som somliga vill göra gällande och EU-frågan kan landa lite var som helst.

Valet i Italien innebar också en komplex ny vallag. Det nya systemet ska ha lett till viss förvirring. I valet så skulle italienarna rösta fram mer än 900 medlemmar till sina två parlament, deputerade kammaren 320 platser och 630 platser och till senaten.

I staden Palermo fick 200.000 valsedlar återtryckas under valnatten, vilket ledde till förseningar vid några vallokaler som i sin tur ledde till protester från folk som skulle rösta. I huvudstaden Rom så stod många i kö mer än en timme innan de kunde rösta. En av kandidaterna Silvio Berlusconi, som tidigare varit Italiens premiärminister fram till 2011, sade också att han var bekymrad över köerna.
Silvio Berlusconi: "Det kommer vara köer även i kväll. Jag bekymras över att det kommer uppstå situationer där ett antal personer inte kommer kunna att rösta."
Vid Berlusconis vallokal i Milano, så ska en Femen aktivist blottat sina bröst framför Berlusconi, samtidigt som hon ropade "tiden är ute," innan hon fördes iväg.
Berlusconi: "Hon försvann så snabbt att jag inte hann se henne!"

The League leds av Matteo Salvini, en 44-år gammal euro-skeptiker, som har hyllat Brexit. Salvini "Det är en fantastisk vinst som fyller oss med stolthet!"
Under måndagen efter det att resultaten började strömma in, vilket ska ha visat att the League haft stor framgång i norra Italien. Salvani sade på en presskonferens under måndagen att han tänkte tala med andra partier för att försöka få en majoritet i parlamentet. Han ska dock ha sagt till reportrar att han inte tänkte ingå en koalition med Five Star.

Five Star Movement, som bildades 2009 av Beppe Grillo och som även dem ska vara Euro-skeptiska, var det parti som fick flest antal röster i valet i söndags, med ungefär en tredjedel av rösterna. Partiet, som numera leds av Luigi Di Maio, 31-år, ska ha attraherat nya väljare i de fattiga regionerna i södra Italien, och enligt artikeln i BBC så kan en anledning till det, vara p.g.a. utbredd korruption, kärvare ekonomiskt klimat samt immigration. Di Maio ska under måndagen annonserat att hans parti var öppna för koalitionssamtal med andra partier, trots att partiet hävdat det motsatta innan dess att valet hade ägt rum.

Italiens före detta premiärminister, fram till 2016, Matteo Renzi avgick under måndagen som ledare för det vänster inriktade Democratic Party, DP, efter nederlaget i valet då partiet fick mindre än 20 % av rösterna. Partiet ska ha förlorat i fästen där man traditionellt varit starka, inklusive regionen Emilia-Romagna i norra Italien där staden Bologna är belägen. "Det är självklart att jag lämnar rodret för PD," ska Renzi ha sagt. Han ska dock sagt att han inte tänker avgå förrän det att en ny regering är bildad. "Det italienska folket har bett oss att vara i opposition, och det tänker vi göra," ska han även ha sagt. "Vi tänker aldrig bilda en regeing med krafter som är emot sytemet," tillade han och ska enligt artikeln ha syftat på Five Star och the League.

Problemet för Italien är deras dåliga ekonomi och det finns krafter som vill att Italien, ska lämna EMU och Euron. Flera politiska partier har börjat förstå, att Italien kan gå åt samma helvete som Grekland. Man har börjat inse, att man måste försöka rädda vad som räddas kan och det går bara att göra, om man samtidigt räddar Italien från EMU och EU. Den viktigaste uppgift den närmaste tiden är, att få över ca en fjärdedel av femstjärnerörelsen till högersidan. Flera ledande politiker sitter på information, uppgifter och kontakter som är graverande för EU-topparna.
Om Italien faktiskt återgår till liran, så är det nog slutet för det federala EU. Sen kanske Grekland följer efter och när Polen snart inte får så mycket bidrag längre, så kanske inte de heller vill vara med. Hur som helst. För Lega är det upp till bevis om de vill återgå till lira (vet att de säger det, men gör de slag i saken)?
 
I italiensk TV presenteras en undersökning om könsfördelningen (utgångspunkt kvinnor då det är 8 mars och man diskuterar kvinnors representation i politiken).
Det intressanta med undersökningen är att andelen män och kvinnor som röstar på respektive parti i princip är lika stor (typ det rör sig i stort om skillnader på decimalnivå). Och det utan att det spelar nån roll om det gäller partier till höger, till vänster eller M5S, eller om ett parti har en manlig eller kvinnlig partiledare.
Således så är man överens mellan könen om vad man tycker.
Här i Sverige kan det ju skilja mellan partier från vilka kön rösterna kommer.
De närmaste månaderna kan bli dramatiska i italiensk politik!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar