fredag 15 januari 2021

Staten ”blåser dig” på dina PPM-pengar!

Igår kom det orange kuvertet från Pensionsmyndigheterna. Foliehatten har precis som de flesta andra svenskar en aktiefond eller premiepensionsfond. Personer som äger konton, har haft möjlighet att placera sina aktie i fonder eller aktier.

Foliehatten har lyckats så bra med sina placeringar, att de stigit rejält. Ifjol blev avkastningen 22%. När Foliehatten tittade vad han fick ut från detta PPM konto, blev han förskräckt. Det är betydligt mindre än vinsten förra året.


Utbetalningen är bara cirka 1/20 (en tjugonde del) av innehavet. Foliehatten räknade ut att det som finns kvar av innehavet, skulle räcka en bra bit över  90 år och då var inte den årliga avkastningarna  inräknade.

Foliehatten började med att Googla för att hitta någon information om utbetalningar från premiepensionskontot. Han hittade inte någon information överhuvudtaget, inte ens på Pensionsmyndighetens hemsida.

Foliehatten ringde myndigheten och förklarade sitt ärende och fick besked om, att en expert skulle ringa upp honom. Det samtal som Foliehatten hade med experten fick honom att inse, att svenska folket är total lurade av våra politiker och att de "blåser" hos på våra pengar.

Experten berättade att han haft åtskilliga samtal från personer som ville få premiepensionskontot(PPM) utbetalt direkt eller under fem (5) år. Politikerna har bestämt att inga direkta eller delade utbetalningar får ske.

Foliehatten ställde då den hypotetiska frågan. Tänk om jag har en dödlig sjukdom och är död om ett år. Kan jag få mer pengar från mitt eget konto: SVAR: NEJ!
Experten avslutade med att säga, att detta har politikerna räknat med, att alla pengar från premiepensionskontot, skall tillfalla det allmänna.
Det innebär att det kvittar hur duktig du har varit och placerat dina pengar som gett en bra avkastning. Du får endast en cirka en 1/20 del av detta och resten snor staten, när du dör!

Foliehatten vill nu få hjälp med hur han skall agera, för att få en ändring tillstånd!

Foliehatten anser att detta är en stor skandal, när det är den enskilde som genom sina placeringar sett till att placeringen ökat radikalt och det är staten som skördar och inte den enskilde!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar