måndag 28 augusti 2017

Det är fult att ljuga Magdalena Andersson!

Magdalena Andersson säger: ”Svensk ekonomi är urstark! Den här styrkan ska vi använda både till att betala av på statsskulden och investera så att den här ekonomiska framgången kommer alla till del.”
Att höja barnbidragen oavsett inkomsten är rätt meningslöst. Ta bort den orättvisa skatten för pensionärerna däremot, hade varit verkningsfullt och då kanske flera hade klättrat över EU:s gräns för fattigpensionärer!
Bara det att hon använder ett så kraftigt uttryck som "urstark" borde få alla att höja på ögonbrynen?
Om ekonomin är så urstark, varför chockhöjs alla skatter och alla samhällsfunktioner går på knäna? Vad är poängen med de skatter regeringen har infört och vill införa, om vår ekonomi redan går på räls? Någon skulle säga till Magdalena Andersson, att det är fult att ljuga och ljuga medvetet! Försköna och ljuga, det om något kan politikerna!

Vi har ett val om nästan ett år och det gäller att komma med så positiva besked som möjligt och inte minst reformer, så väljarna ser vilken bra politik S för!
Magdalena påstår även att arbetslösheten ska landa på 5,9%. Låter spontant som totalt skitsnack! Arbetslösheten löser S i vanlig ordning med att arbetslösa deltar i de s.k. sysselsättningsprogram, så kan man dupera allmänheten, eftersom de rent tekniskt inte är arbetslösa. Arbetslösheten mörkas med låtsasjobb och låtsasutbildningar. 1 timmes "sysselsättning" registreras såsom jobb eller motsvarande. Det är en klassisk sosse lösningen på arbetslöshet. De har alltid skapat någon form av fiktiva jobb. Låtsasjobb för jobbens egen skull. Man kan hålla på, så länge det kommer in tillräckligt med skatter.
Det inte Magdalena vill tala om är att den egentliga arbetslösheten är minst det dubbla, d.v.s. över 10% och att alla arbetsmarknadspolitiska åtgärdsprogram räknas bort från arbetslöshetssiffran. Många av dessa låtsasjobb kräver kanske 10 timmars jobb i veckan, sedan svenska-studier. Och alla som går i låtsasutbildningar finns inte heller i arbetslöshetsstatistiken. Påhittiga sysselsättningar, som alla SL-värdar i sina västar som står och tittar i sina mobiler och längtar att arbetsdagen skall ta slut, finns det gott om. Egentligen om man räknar allt detta, är nog 15-20 % den reella arbetslöshets siffran.
Stolt annonserade Magdalena att det finns ett så kallat reformutrymme på 40 miljarder. Konjunkturinstitutets säger att vi har 12 miljarder och det väcker givetvis en hel del frågor.
Vi står inför en lågkonjunktur och var finns en beredskap för detta? "Inför stundande lågkonjunktur. Det är superviktigt och väldigt intressant. För lågkonjunkturen kommer...kanske en kollaps?Vad är det "Maggan" försöker att uppnå inför kommande mandatperiod. Vi har bara hört att "ekonomin " är stark... men varifrån kommer pengarna och tillväxten?
Sossarna står inför en utmaning och lite goodwill i form av att det går bra för Sverige är aldrig fel inför ett val. Främst handlar det om att löftet att " det ordnar sig". Bidragen kommer in och humlan flyger!
Det går så pass bra för Sverige att man nu ökar skatterna för företag, flygplan och att samtidigt sänka inkomstnivån för att betala statlig skatt, så att fler "höginkomsttagare" får betala skatt. Det går alltså så bra att man desperat måste öka sina intäkter till staten..
Socialdemokraternas och Vänsterpartiets affärsidé har alltid varit att: "rösta på oss så ska vi ta av de rika och ge till er!" Och det har dom varit väldigt framgångsrika med under decennier. Så varför skulle dom sluta med det.
Väldigt många anser sig höra till "er". Dvs nettomottagare. De där "dom" är direktörer och höginkomsttagare. Sådana anser vänsterväljare gott kan plundras hårdare.

Magdalena har varit väldigt tydlig på att det är omodernt med skattesänkningar. Och att det är skattehöjningar som gäller. Och det är gammal beprövad vänsterpolitik. Ingen borde vara förvånad.

När lågkonjunkturen snart ”knackar” på dörren skulle det inte förvåna om Sverige går samma öde till mötes som Grekland!

1 kommentar:

  1. Håller med hatten,,vi är illa ute
    Vad finns det vi kan göra ?

    SvaraRadera