torsdag 23 augusti 2018

Public service har problem!

Public Service(PS) har efter ett inslag i SVT Aktuellt satts under enorm press från vänstern. Aktuellt hade i förra veckan ett inslag där de pratade om ”godhet” som ett ifrågasatt begrepp. I samma inslag beskrev de Aftonbladets politiske chefredaktör Anders Lindberg som ”avskydd i vida kretsar! Vilket Foliehatten instämmer helt med. Han kan gå så långt och säga ”hur tänker denna man om han överhuvudtaget gör det!” Lindbergs alla synnerligen märkliga uttalanden, är inget annat än pinsamt!

Problemet för PS är, att de arbetar för politikerna och inte tvärtom. När SD nu ligger på 25-30%, har de fått kalla fötter. I den senaste SVT/Novus
mätning skulle SD tappa 2,4 till 19,2%. Hur många tror på dessa siffror?
Vilken fot skall
nu PS stå på? Överlag så fortsätter propagandan men de ger inte gärna sig på SD hur som helst!

Karin Pettersson i Aftonbladet: "Upplägget blottar häpnadsväckande okunskaper om hur den moderna offentligheten fungerar och konstrueras. Våren 2016 gjorde journalisten Andrev Walden en genomgång där han visade hur begrepp som godhet och anständighet attackeras i land efter land av dem som står upp mot rasism, eller tar parti för flyktingar.
Som Walden skrev: ”Att angripa och häckla männi­skors välvilja och anständighet är en del av den radikala högerns offensiv mot den ­liberala demo­kratins bärande väggar: ­idéerna om alla människors lika värde och rättigheter.”

Den som förstår sammanhanget inser att Pettersson är vansinnig över, att inte PS tar tydlig ställning mot SD och personer som Hanif Bali.
 
Som ”gubben ur lådan, ger sig nu även liberalen Fredrik Malm sig in i debatten om Hanif Bali, om vilka politiska åsikter som skall få förekomma på Internet.
 
Malm skriver i AB: ”De senaste åren har högerpopulistiska och högerextrema miljöer kraftigt ökat sitt genomslag. Det handlar om mestadels män, som väller fram på sociala medier med en extrem oförsonlighet, grovt språk och systematiska påhopp på etablerade medier och politiska motståndare. Det är en aktivism av ständiga övertramp.”

I Malms inlägg fick också Trump och Putin en släng av sleven! Vad nu Trump och Putin har att göra med, vad som händer i Sverige!

Malm: ”På samma sätt måste borgerliga partier dra sin gräns högerut. Den auktoritära högern, med sina konspirationsteorier och vurm för Trump och Putin, ska inte normaliseras. Min slutsats som liberal är att politiken måste förankras i mittfåran. Ytterlighetspartier måste hållas kort. Dessa krafter är öppna med att deras mål är att välta den liberala demokratin. Målet måste därför vara att skydda rättsstaten, värna oberoende medier, den fria kulturen och toleransen inför olikheter.”
 
Det är mycket tydligt att Malms beskrivning i sig själv är motsägelsefullt. Han påstår sig vara liberal och är samtidigt väldigt intresserad av att förhindra folk med andra åsikter än sin egna, inte skall få yttra sig. Dessutom kräver han också, att andra, inte bara han själv, ska ta så kallat avstånd, från just det han ogillar. Detta föreslås inte, detta krävs, av den liberale Malm.

Det är en konspirationsteori att tro, att bara för man värnar svensk kultur och svenskars rätt till överlevnad, så är man något dåligt. Det är det enda sättet att skydda rättsstaten, värna oberoende medier och den fria kulturen. Att värna och tillåta olikheter leder till märkliga samhällsmönster. Det ser vi idag med parallella samhällen, NOGO zoner och sharialagar i svensk domstol.
Slutsats: den liberala utgångspunkten är självmotsägande och självförgörande. Hur ska man kunna förankra något som
inte är stabilt i sig självt?
 
Politiker som Fredrik Malm förstår ”höger” som liberalism och nu när M och KD rör sig åt höger (mest för att rädda sina skinn), är de inte höger längre. De definierar sig nu som ”mitten”. Hur ofta hör vi Fredrik Malm idag? Han är helt marginaliserad. Du ser det tydligt i debatterna med SD. När han debatterade Åkesson i oktober 2009 var han sjukt dryg och tittar du debatter från 2016 och 2017 sitter han och tittar ned i podiet. Är det denna "oberoende" media som Malm vill värna?

I allt, utom i beskrivningen av sig själv, är han icke liberal. Han är helt enkelt en nutida typsvensk i sitt sätt att helt frikoppla det han gör, från det han säger sig stå för, från det han säger sig vara. Det viktiga är för honom är inte, det han rent faktiskt gör, det viktiga för honom är, det han säger sig stå för, säger han sig vara liberal så är han det, oaktat att hans faktiska handlande är allt annat än liberalt.
Han är sliten, trött, utbränd och vet antagligen att han aldrig någonsin
mer, kommer att sitta i riksdagen efter den 9 september. Det är nog uppenbart för de flesta politiker och journalister att de inte längre äger debatten längre. Det räcker inte med att snacka om ”hedersmord” eller ”språktest”. Det är ingen som bryr sig om integration. Diskussionen om ”normativ mångkulturalism”, det vill säga diskussionen om individuella rättigheter vs grupprättigheter är nästan helt överspelad.

Idag handlar debatten istället om invandringen som sådan. Partier som Liberalerna blir där med helt meningslösa. De enda som gynnas i det här valet, är de som är för fri invandring (C, V och MP) och de som vill reducera den (SD och AfS). Det finns ingenting ”mitt i mellan” längre. Det är precis detta som Hanif Bali har fattat.

Det skrämmer
SVT, MSM, socialister och liberaler, eftersom deras "mitt" är på väg att bli för liten, för att de skall få plats. Vad är deras svar?

Vidöppna gränser och subventionerade låtsasjobb, bidrag och språkundervisning.
Hela Sverige är fyllt till bredden av folk
med Malms tänkande - inkonsekventa, motsägelsefulla, irrationella och synnerligen intoleranta. Det är mer än självklart, att han värnar om  "oberoende" media.

1 kommentar:

  1. Långtur med bil+släp igår (de ni mp-are!) och lyssnade stundtals på SR P1.
    Någon sade betr Hanif Balis skämtbild att här har vi ett fall där alla under 25år direkt begrep vad han menade och roades av.
    Alla över 50 fattade inget utan de bara förskräcktes, han hade ju dessutom, gubevars, ett VAPEN i handen!
    En god beskrivning av skillnaden mellan hur majoriteten av åldringarna och hur yngre uppfattar sociala media.

    SvaraRadera