tisdag 5 november 2019

Blir det C och MP som kommer att bestämma var migrationsutredningen kommer att hamna?

Moderaterna Tobias Billström och Maria Malmer Stenergard skriver idag i Aftonbladet om migrationsutredningen. De är rädda att invandringen kommer att öka.

Billström/Stenergard:”I dag träffas återigen den parlamentariska migrationsutredningen, som S+MP-regeringen tillsatt och i vilken samtliga riksdagspartier ingår. Det är till den utredningen statsminister Stefan Löfven numera hänvisar vid samtliga frågor om vilken väg den svenska invandringspolitiken ska ta.”

Många ledande sosse kommunalpolitiker anser att JÖK uppgörelsen om migrationen mellan S, MP, C och L blev mycket olycklig för S. MP och C fick alldeles för mycket makt i frågan. Det är kommunerna som nu får ta den ekonomiska smällen och sosse kommunpolitikernas anser, att man har så många olösta problem, att en stram flyktingpolitik måste ligga fast. S måste få övriga partier i uppgörelsen, att använda sunt förnuft för hela landets bästa.

Gruppen är så fiffigt i fas med tiden att alla partier
(utom SD) kan hänvisa till gruppens arbete, istället för att ta eget ansvar.

Billström/Stenergard: ”Dessvärre har denna riktning mot ökad invandring tydligt förstärkts när utredningen nu väl kommit igång. De förslag som hittills tagits fram respektive sållats bort i utredningsprocessen skulle sammantaget få till effekt att invandringen ökar och att legitimiteten i systemet undergrävs. ”

M hoppas dock på, att sansade krafter inom S ska sansa sig och ta kommandot över, framför allt MP och C. Men frågan är hur långt C och MP är beredda att kompromissa?

Billström/Stenergard: ”Vi väntar fortfarande på att Socialdemokraterna ska agera i linje med de besked om en stramare invandringspolitik som gavs före valet, och som ledande företrädare fortfarande säger sig vilja ha. Då skulle det finnas goda förutsättningar att lägga grunden för en hållbar invandringspolitik.”

Frågan är om något kommer att hända. Tror Billström och Stenergard ens på det ens själva? Nej, det gör de nog inte. Foliehatten gissar att det är precis det här som gör att vi fortfarande har en livskraftig 7 klöver. M och KD vägrar markera sitt avståndstagande och inväntar sans och förnuft av S och KD har dessutom röstat för anhöriginvandring. Invandringsförespråkarna märker att det händer ingenting. M och KD gnäller, men sedan är det just inget mer. 7 klövern mot SD, precis som förut.
MP och C bestämmer vad som kommer att hända!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar