”Gilla
gris” är en EU-finansierad kampanj från branschorganisationen
Svenskt kött, med syftet att ”visa på hur enkelt och gott det kan
vara att laga mat med griskött”.
Bakom den står
branschorganisationen Svenskt kött, och den danska motsvarigheten
Landbrug & Fødevarer.
Man
har erhållit 26,9 miljoner
kronor i EU-medel till kampanjen. På
EU-myndigheten Chafeas hemsida står det att syftet är att öka
efterfrågan bland unga.
Karin
Lexén, generalsekreterare på Naturskyddsföreningen:
”Anmärkningsvärt att det går skattepengar till att finansiera
något som framstår som ett försök att öka efterfrågan. Vi
behöver
äta mindre kött .”
Har projektet fokus på bra djurhållning? Borde SVT valt att kanske granska detta istället för att ge det vänsterextrema Naturskyddsföreningen fokus på att ifrågasätta köttätande?
SVT:s
uppgift är att förmedla nyheter. I det här fallet om ett projekt,
där vi ska äta mer av grisen. Det
mycket märkliga har nu inträffat, att SVT ger både de som är
negativa och positiva, utrymme att uttala sig. Foliehatten säger
”kors i taket”, nu väntar han på, att SVT också låter
personer som är negativa, att de får uttala sig i det ”race” SVT håller på med, om
klimatet! Foliehatten tror inte att SVT släpper fram några som är
kritiska till den stora bluffen om klimatet, för då skulle hela
korthuset rasa ihop som SVT byggt upp. Foliehatten
ser vilken agenda SVT kör med, det verkar finnas ett visst urval av
"nyheter" som är rätt så harmlösa, där SVT låter båda
sidorna komma till tals.
Problemet här är att SVT är så extremt selektiva och granskar inget som kan ifrågasätta det offentliga samtalet (lögnen) de själv uppfattar som god. Man väljer att sila mygg och svälja kameler. Det här anser SVT, är en viktig del av EU-politiken att belysa, inte globalism och öppna gränser. Man är oerhört feg, när det gäller vilka frågor man tar tag i.
Problemet här är att SVT är så extremt selektiva och granskar inget som kan ifrågasätta det offentliga samtalet (lögnen) de själv uppfattar som god. Man väljer att sila mygg och svälja kameler. Det här anser SVT, är en viktig del av EU-politiken att belysa, inte globalism och öppna gränser. Man är oerhört feg, när det gäller vilka frågor man tar tag i.
Reportaget
visar också att Naturskyddsföreningen missförstått vad det
handlar om, att det inte handlar om, att vi ska äta fler grisar, bara
att vi ska äta mer av grisens kött.
Klimatavtrycket
för fläsk och kyckling är mindre än för importerad ost, så
Naturvårdsverket
borde gilla initiativet. Att konsumtionen av gris minskar i Sverige
är ju inte så märkligt, när en del betecknar sig som muslimer. Dessutom hakar bl.a. skolor på
"haramtåget", för att blidka gästen. Miljömässigt är det bättre
att äta gris än nöt. Men det finns inget konkret bevis, för att
koldioxidmodellen stämmer, utan den är bara en hypotes.
Ännu
en gång visar EU
hur man
slösar med skattepengar på olika idiotiska projekt. EU ska vara ett
organ som ska underlätta handel och samarbete mellan
medlemsländerna, men så fort de börjar peta i sådana här frågor
blir man
alltid lika förbannad. EU ska inte ägna sig av sådan här skit.
Det skulle inte alls
förvåna,
om det sitter någon gammal grisbonde i EU-parlamentet som lobbats in
av andra grisbönder.
Om vi skall äta mer på grisen undrar Foliehatten,hur sällsynt det är med fläskkotlett, fläskkarre, fläskfärs, fläskytterfile och grillkorv som är 5 av de 6 recepten på "Gillagris.” Ska vi äta mer totalt eller vad tycker EU att vi skall välja bort av det icke gris vi äter?
Fabriksgrislobbyn har väl smörjt EU-politikerna, mer än andra producentgrupper.
Det
som
slog
Foliehatten
var den
dumma journalisten som
missade,
att det här kan uppfattas som kritik av muslimsk kost. Vi
får hoppas
på en "fatwa" mot SVT.
Är
det inte förresten rasistiskt och antimuslimskt, att lägga pengar på
en kampanj om, att få oss att äta mer griskött? Foliehatten
gissar, att det blir någon "rasifierad" som skriver en
debattartikel i DN om "gris-rasism!"
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar