onsdag 28 oktober 2015

Vem är Um Anas - Anna Sundberg?Anna Sundberg alias Um Anas!

Vem är denna kvinna? Hon konverterade till islam. Fick 4 barn med 2 olika muslimska män. Två med en algerisk man, f. 1961 med svenskt medborgarskap, som hon träffade före Said Arif som hon också har 2 barn med.
Enligt folkbokföringen har hon aldrig varit gift med någon av dem, varför man kan förutsätta, att de gift sig enligt islamisk sed.
Said Arif har aldrig varit folkbokförd i Sverige, vilket förstås inte hindrar att han vid något tillfälle kan ha bott inom landets gränser. Anna blev Miljöpartist och satt i samma styrelse som bostadsminister Mehmet Kaplan. Ett par år efter att hon antagit islam började hon bära niqab – heltäckande dräkt

Anna Sundberg konverterade i mitten av 90-talet till islam och tog namnet Um Anas.
Innan konverteringen läste hon religionshistoria och kurser om Islam på universitet i Lund. Kurserna hon deltog i leddes av den kände professorn Jan Hjärpe. Hjärpe är mannen, som då och då dyker upp i media för att bortförklara terrordåd, som isolerade enskilda galningar, exempelvis Taimours sprängning i Stockholm.
Hjärpe bidrog också med ett försvarstal när antisemiten Ahmed Rami/Radio Islam stod åtalad för hets mot folkgrupp.


I NUM, Norrköpings unga muslimer ger Anna 2008 följande intervju:

NUM: Selam aleikum syster! Hur blev du intresserad av Islam, hur kom du i kontakt med den?


Um Anas: Wa aleikum salaam wa rahmatullah! Innan jag blev muslim för snart 12 år sedan var jag ateist men jag har alltid varit intresserad av religion och varit lite filosofisk. På universitetet läste jag bl.a. två terminer religionshistoria varav en delkurs var Islamologi med... Jan Hjärpe. Kommer ihåg att jag tyckte det var spännande med Koranen. Jag sa till mina vänner; "tänk att ha en bok som man tror är Guds ord exakt! Fantastiskt"

NUM: När du bestämde dig för att bli muslim, hur gick det?

Um Anas: Jag och en kompis träffade någon i parken som vi började tala med och under det samtalet, utan att nämna Islam, blev jag troende. Pang! Plötsligt fanns det en Gud för mig. Det var som om han tittade ner från himlen och sa;
"Ja jag har varit här hela tiden men du har bara inte vetat om det förut" Alla mina frågor blev besvarade och jag såg hela världen på ett annat sätt. Det var aldrig tal om att kristendomen, bara Islam. Jag gick hem, duschade och bytte kläder, utan att någon sagt till mig. Jag började göra salaat (hur man ber) så som jag trodde man skulle göra.

NUM: Hur reagerade din omgivning på detta, dina föräldrar, dina vänner? Hur kändes det för dig?

Um Anas: Ja, mina kompisar trodde först jag hade blivit knäpp. Men de accepterade med viss tvekan. Mina föräldrar blev upprörda men efter ett brev till dem där jag förklarade att de måste sluta attackera min religion eller så kan jag inte umgås med dem, så accepterade de detta. De är fortfarande lite sorgsna tyvärr, särskilt pappa. Han kan också fortfarande slänga ur sig kommenterar ibland som gör mig ledsen och upprörd. Men mitt uppförande har blivit bättre sedan jag blev muslim så jag har tålamod för det mesta.

NUM: Var det svårt att bestämma sig för att börja bära hijab och hur reagerade omgivningen på detta?

Um Anas: Nej inte alls. Jag började med hijaab bara efter någon vecka. Kåpa efter några månader tror jag och efter ett par år bar jag niqaab.

NUM: När du gemför ditt liv innan du blev muslim och nu, hur känns det ?

Um Anas: Nu har jag en mening och ett mål. Innan var jag ganska förvirrad och olycklig från och till. Jag tar hand om mig på ett bättre sätt nu och jag har blivit en bättre människa.


Said Arif

Said är algerier, född 1966. Han tjänstgjorde som kapten i den algeriska armen. Han deserterade från armen omkring 1992, för att ansluta sig till al-Qaida.
Han genomgick träningsläger för att bli en fullfjädrad terrorist.
Said blev vän med Frankfurtgruppen, samtliga algerier, som planerade ett attentat känt som Strasbourg-plotten(tyska). Gruppen/cellen planerade att under julen 2000 detonera flera bomber i staden vid julmarknaden, samt under mässan i Strasbourg, sprida växtgiftet ricin. Symptomen efter ricin är, att ricin imiterar en del tropiska febersjukdomar, och är inte spårbart om offret dör i en enda attack. Den genomsnittliga dödliga dosen av ricin är inte mer än 0,2 ml.

Tur var att gruppen/cellen hann avslöjas innan de satte igång attentatet.
Samtliga fick 10-12 års fängelse. Tre av de gripna hade brittiskt medborgarskap.
I träningslägret blev Said bekant med den ökända Abu Musab al-Zarqawi som blev hans instruktör. Abu var al-Qaidaledare i Irak. Abu blev väldigt ökänd för sina bestialiska halshuggningar av gisslantagna amerikaner. Alla avrättningarna filmades och lades ut på nätet. Filmerna visar gisslans dödskamp.
För er egen skull, GOOGLA inte fram filmerna!
Tillsammans med andra islamister begav sig Said 2001 till Georgien från Frankrike. Tillsammans med andra jihadister deltog de i för att återskapa tjetjensk gerilla, ledd av krigsherren Ruslan Gelayev.

Said lämnade ganska snabbt Georgien för att återvända till Frankrike.
Där gick han med i den sk Lyon-cellen. Cellen planerade att använda ricin mot den ryska ambassaden. Cellen sprängdes av fransk polis och Said lyckades fly till Syrien våren 2003. Um Anas och barnen kom till Damaskus och anledningen var att barnen kunde få gå i arabisk skola.
Enligt uppgifter från Frankrike flydde Said till Syrien för att kunna koordinera jihadist-resor, till och från Irak.

Paret hann bo i en dryg månad i Damaskus innan säkerhetspolisen grep Said.
Han fick sitta i syrisk fångenskap i ett år, innan Said utlämnades till Frankrike.
Um Anas sattes, gravid med parets andra barn, under utredning i husarrest i en månad, Hon fick även sitta i häkte under en vecka, innan hon och barnen utvisades till Sverige.
Hon och barnen flyttade till Stockholms-området, enligt egen uppgift:
 “eftersom de enda bra islamiska skolorna finns i huvudstaden”.

I Frankrike sattes Said i arrest. Vid förhör påstod han att blivit torterad i Syrien. I förhören erkände han att han deltagit i en Barcelona-cell som gjorde ett attentatsförsök mot USA:s marinbas i Rota, Spanien. Attentatet skulle ske med ricin. Said förhördes också av ryska agenter om ambassad-plotten och hans deltagande i den tjetjenska gerillan.
Först i juni 2006 dömdes han till 10 års fängelse av fransk domstol. Vid en reguljär strafftidsförkortning sattes Said i husarrest på ett hotell i staden Millau, vintern 2011, i väntan på utvisning.
Men i sitt hemland Algeriet riskerade han både tortyr och dödsstraff, varför man inte kunde utvisa honom ditt.
I februari 2012 försvann Said Arif från Frankrike. Han dömdes den 2 maj i sin frånvaro, till 18 månaders fängelse för att ha rymt från husarresten.

Said Arif greps i Sverige 21 maj 2012
Said söker asyl i Sverige. Migrationsverket och SÄPO har ett verkligt dilemma.
De har att ta ställning till om han skall beviljas asyl på grund av anhöriganknytning eller bli avvisad, anledningen är hans terrorist historia.
Slutligen beslutas att Said skall utlämnas till Frankrike, där han bestred det 18 månader långa fängelsestraffet, som sänktes till sex månader.
Said frigavs i slutet av 2012.
Vart Said tog vägen efter frigivning, finns det ingen dokumentation om.
Said Arif dog i april 2015 till följd av USA-ledda bombningar. Man anta
att han anslutit sig till en al-Qaidagrupp.
Det märkliga i denna historia är att det är Per Gudmundsson som grävt fram uppgifterna om Saids asylansökan, eftersom SÄPO försökt dölja detta.

Hennes engagemang efter återkomsten till SverigeAnna Sundberg satt i styrelsen för Charta 2008, där hon lobbar för en mjukare terroristlagstiftning. Charta 2008 kallar sig själv för en medborgarrättsrörelse och man listar flera ökända jihadister, både misstänkta och dömda.
Anna Sundberg går även med i Miljöpartiet.

Om Charta 2008 skriver Per Gudmundson:
”Charta 2008 säger sig förvisso inte försvara terrorister, utan menar i stället att föreningen enbart verkar för dem “som vi anser inte fått en rättssäker behandling på grund av undantagslagar eller det globala rättsliga undantagstillstånd som kriget mot terrorismen skapat”. Charta 2008 har dock haft svårt, för att uttrycka det vänligt, att dra gränsen. Som “drabbade i terroristjakten” listar man exempelvis de svenska medborgarna Mohamed Moummou, andreman för al-Qaida i Irak, Oussama Kassir, dömd till livstids fängelse för terroristbrott i USA, Josef Guemir, som stridit för Islamiska domstolarna i Somalia, samt Yassin Ali, som deltog i grundandet av somaliska Hizbul islaam.
Att trovärdigheten för Charta 2008 påverkas av, att som styrelseledamot ha hustrun till “en av de mest erfarna jihadister” som drabbat Frankrike är svårt att bedöma.
Man kan förstås se saken ur ett annat perspektiv: man kan anta att Said Arif är skyldig och utsatt för ett monumentalt rättsövergrepp av franska staten.
Att underkänna Frankrike som rättsstat, framstår klart att Charta 2008, mer eller mindre i lönndom låter hustrun till en dömd jihadist, bedriva lobbyverksamhet för slappare terroristlagstiftning i Sverige.

Lika bekymrande är att Anna Sundberg tycks ha kunnat passera obemärkt genom den så kallade muslimska mittfåran i Sverige. Vilket exemplifieras av Islamguiden och Norrköpings unga muslimer.
Man får man intrycket att större islamiska församlingar, är ovilliga att dra någon gräns mot fundamentalister, ens när dessa är direkt knutna till al-Qaida.


Även internationellt har Anna Sundberg uppmanat till stöd för maken.  Hon har bedrivit en insamling för sin make via organisationen Cageprisoners, vars mål är att hjälpa dömda muslimska terrorister och fångar på Guantanamo.
Cageprisoners  är en internationell version av svenska Charta 2008, som också verkar för mildare terrorlagstiftning.

Vilka fler sitter/satt i Charta2008-styrelsen
Många i styrelserna under åren har tillhör miljö- och partivänstern. Lena Sonne är undantaget, hennes bilder har Aftonbladet och annan media köpt in flera gånger bland annat på Medhi Ghezali. 
De riktigt intressanta styrelsemedlemmarna är:

Amanj Aziz – salafisten som deltog Kortedalakonferensen och bjöd in den radikale antisemiten och homo-hatande Bilal Philips.
Anita Dorazio – kvinnan som gömmer illegala på löpande band. Hon har fått pris som “Årets svensk”.
Aktiv på Flyktingbloggen, som bland annat drivs av Kalle Larsson, ledamot av Vänsterpartiets partistyrelse och tidigare riksdagsledamot samt varit Ung Vänsters förbundssekreterare.

Mattias Gardell - islamisternas bästa kompis och Ship to Gaza-delaktig.
Mehmet Kaplan – Miljöpartist och Bostadsminister i den rödgröna regeringen.
Människorättsorganisationen Charta 2008 har alltså en styrelseledamot med två dömda terrorister i familjen. Svårslaget


Mehmet Kaplan – är han en jihadist?
I mina ögon bör inte en politiker, inte ens på sin fritid, vara med i en grupp som försvarar terroristmisstänkta. Gruppen lobbar dessutom för dömda terrorister. En politiker bör inte heller sitta i samma styrelse som frun till en dömd erfaren terrorist kopplad till al-Qaida.
Att Mehmet Kaplan ändå valt detta, visar att han definitivt inte skall ha en ministerpost i en svensk regering.
Att Mehmet Kaplan inte varit omedveten om Um Anas/Anna Sundbergs bakgrund, är helt uteslutet. Anna Sundberg är numera aktiv i Miljöpartiet, alltså samma parti som Mehmet Kaplan tillhör….

Att man skarpt kan ifrågasätta Mehmet Kaplan, är de uttalanden han gjort
under åren. Fråga är om han inte är ”insyltad” i något.


Vem finns inte uppståndelsen när Kaplan jämförde svenska jihadister som reser till Syrien, med frivilliga som åkte till Finland för att strida i  vinterkriget mot Sovjetunionen.
Kaplan menade senare, att var klumpigt sagt, men med denna bakgrund, så köper jag inte denna pudel.
Jag tror på fullaste allvar att han precis som sin kompis Rashid Musa, förbundsordförande i Sveriges Unga Muslimer, menar vad de säger, att de som åker för att strida med al-Shabaab eller al-Qaida är hjältar.


Mehmet Kaplan om Muhammedkarikatyrerna.
“Det är fel att ta upp det som en yttrandefrihetsfråga. Det handlar om en maktfråga, där en utsatt grupp provocerats och där man på förhand kunde förstå att de skulle känna sig kränkta. Då kan man inte komma dragande med yttrandefrihet. Jag tycker att man först ska granska maktförhållandena.”


Visst är Mehmet Kaplan medveten om vad det betyder att lyfta ett finger i luften, ett tecken på att det bara finns en GUD!

En sak man kan fundera över är: alla resor som denna man har gjort till  Turkiet.
Vem träffade han och vad gjorde han där! Träffade han …..

FULLSTÄNDIG SKANDAL, ATT DENNA MAN ÄR MINISTER I EN SVENSK REGERING!

4 kommentarer:

 1. DE som bekämpar Islam är Hjältar !!!

  SvaraRadera
 2. Håller med! Den idag aktuella Kaplan har fått några rader i slutet på inlägget. Själv tror jag att denne man är mer insyltad i Islam vad man tror:
  MZ

  SvaraRadera
 3. Möjligen att det bara finns en Gud, men absolut inte nän figur "Allah". Och, om så skulle vara, de är absolut INTE samma person..
  Som ovan, Kaplan är nog betydligt mer insyltad i islamism än vad som hittills kommit fram.

  SvaraRadera
 4. Anna sundberg😡 hon har enligt mig förverkat sin tid, hon skulle rakas på huvudet offentligt, sedan spärras in på livstid i isolering utan möjlighet och ta sitt liv, hon är inget annat än en terrorist, en helt sjuk ideologi, hon visste vad de håller på med, därmed står islam skökan bakom deras dåd, hon har tur så länge löfven eller nån annan av godhetsprofeterna sitter där, men vänta bara, det kommer andra tider

  SvaraRadera