söndag 8 juli 2018

Aggressiv retorik om Sverigebilden!

Det som förvånar de flesta är politikernas prat om hur bra det går för Sverige, hur Sverige är tryggare än någonsin, hur Sverige är föredöme i världen, hur andra blickar avundsjukt på oss. Feminist Wahlström gick så långt och sa, att flera länder funderar på att införa en feministisk regering, precis som Sverige har!
Om det stämmer, varför måste det förmedlas på ett närmast sådant sätt? Och varför ens prata om det? Varför inte bara njuta och vara glada över, att vi lever i denna idyll och andra vill kopiera vad vi åstadkommer?

Förtar det inte glädjen av att leva i världens bästa land om vi ständigt ska förklara och trumma in i medvetandet på varandra, att vi faktiskt lever i just det bästa av länder?
Svensken i Sverige borde inte ens behöva diskutera huruvida Sverige är fantastiskt eller inte.
En förklaring kan vara, att samhället har blivit mer polariserat. Man ser den andra sidan som rent ond som kritiserar vad som händer i Sverige. Är man mot fri invandring, så är man en ond rasistisk(främlingsfientlig) människa enligt vänstern och är man tvärtom och för fri invandring, då är man god, enligt samma vänster. Retoriken blir då att man skriker "du är rasist" eller "kommunist" m.m., istället för att ha en sund debatt och låta medborgarna sedan avgöra var för sig.
Vi som är lite äldre känner igen den här taktiken, från de forna kommunistländerna. Det är långt ifrån det enda de kopierat därifrån.

Om någon undrar varför det politiska etablissemanget tvångsmässigt krystar fram hyllningstal om hur resten av världen avundas oss och ser oss som ett föredöme så finns det en enkel förklaring på det! Det är helt enkelt inte sant. Men upprepar man bara en lögn tillräckligt många gånger och förbannar och smutskastar de som ifrågasätter den, speciellt om du har politisk makt, så kan lögnen bli till sanning till slut. I alla fall i medvetandet hos befolkningen. Då kan gruppvåldtäkterna, sprängningarna, dödsskjutningarna fortsätta som vanligt utan att folk reagerar på det. "Vi är ju trots allt ett föredöme för resten av världen", kan man tänka då, samtidigt som verkligheten är det motsatta.

Vilket egentligen är samma sak då man inte har några konkreta argument utan enbart rena känsloargument av typen "det här är det enda rätta att göra" etc.
Det är självklart att ingen kan försvara massinvandringen med konkreta, faktabaserade argument, då det är en omöjlighet.
Sjuklövern har kokat soppa på Nazi-spiken alldeles för länge. Det såg vi senast i Almedalen, där Löfvén höll ett känsloladdat tal om nassar. Han försöker framställa denna klick som ett stort problem, vilket är helt uppåt väggarna! Löfvén försöker på detta sätt dra bort blickarna från de verkliga problem som Sverige har! Problem som han och övriga sossar förnekar att de finns!
Att Sverige skulle ses som ett föredöme i övriga världen är snömos ”deluxe”, för 10-15 år sedan var det nog sant. Sjuklöverns strategi och högsta önskan är att SD ska implodera och försvinna av sig själva, så som Ny Demokrati gjorde.
Skrämselpropaganda är deras sista desperata försök att behålla väljare, Annie Lööfs psykopatretorik är en enkelbiljett tillbaka till en medeltida kvinnosyn och en
acceleration av det huvudlösa slöseriet med skattepengar på fullständigt hopplös/resultatlös integrationspolitik.
Den retorik som framförs av politiker som använder sig av "Sverige är fantastiskt"-propagandan, fungerar uppenbarligen inte, när högerpopulism bara växer och växer.

Problemet för de ”goda” är att de inte kan svara på den kritik som framförs, utan det övergår i ett skrikande, istället för en diskussion med argument uppbackade av statistik, varit sakliga och haft en sund retorik. I flyktingfrågan bör man vara ärlig med, att det inte är en vinstaffär eller någon vag "det är bra för Sverige, utan att man gör det för humanitära anledningar

Alla avskyr att se hur pensionärer som har slitit varje dag i hela sitt liv sedan dom var kanske 14-15 år och nu behandlas de som skit. "Vi höjer pensionen med 600 kr, gud vad vi är bra och goda och kärlek till alla", synd sen när man får nys om, att andra avgifter runt äldrevården höjs, så i slutändan så får pensionärerna ännu mindre.
Var ärlig. Ta debatten. Sluta skrik på varandra.

1 kommentar:

  1. Ja, vart var alla politiker o folk från vänstern när NMR bjöd upp dem på scen för o debattera live i Almedalen haha.. Fegisar.
    https://www.youtube.com/watch?v=1ov4myoXzm4

    SvaraRadera