onsdag 11 juli 2018

Guldet blev till sand!

Ekot rapporterar att kommuner som tagit emot många så kallade nyanlända elever i skolan väntas få en svår ekonomisk situation framöver. Invandringen är så kostsam att de måste "prioritera" och "skära i välfärden."
Under de första två åren man tar emot nyanlända elever, får kommunen ett statligt bidrag, men sedan försvinner bidraget och kommunen väntas klara kostnaderna själv.

I Östra Göinge är mer än var femte elev nyanländ, vilket enligt kommunen medför extrakostnader.
Ekonomichef Oscar Nilsson i Östra Göinge: ”I dag är det en utmaning, men morgondagen - då blir det ett stort problem, för där är ersättningen inte tillräcklig!"
I artikeln från SR frågar de: ”Och om du skulle sätta ord på vad du är orolig för mer konkret, vad är det som kan gå fel?”
Nilsson: ”Ja, det är ju att vi är tvungna att prioritera i vår verksamhet och prioritera ner andra saker för att lösa detta uppdraget.”

Varför ska samhället acceptera dessa neddragningar och försämringar för svenskarna, när vi betalar över 50% i skatt?
Var inte invandringen en utmaning idag, men en vinst på sikt? Nu är det en utmaning idag och ett stort problem på sikt istället. Har journalister och politiker ljugit för oss igen?

Flera undrar säkert, varför drar man inte bara ner kostnaderna för nyanlända och invandrare istället?
Är det vänsterns värdegrund, där de anser, att invandrare har en rättighet och företrädde, att leva på den svenska befolknings skattepengar och sociala rättigheter? Som alla pyramidspel har det ett slut. 

Asylbaronerna och kommunerna har tjänat miljarder på asylinvandrarna. När statsbidragen sinar efter 2 år, tackar asylbaronerna för sig, medan kommunerna sitter nu upplåsta med en massa invandrare som inte lönsamma längre.
”Guldet blev till sand” Sandviksrapporten var fake news. Vård och omsorg var god dröj! Jobba till 70 år. Öppna hjärtan politiken, den kostar för skattebetalaren
och de får ta notan.

Nu ska lokalpolitiker stå till svars för den vansinniga politik som sju partier fört i riksdagen.
Vilken överraskning det verkar vara! Vad är det för "puckon" som inte fattar att kostnaderna inte försvinner efter två år? Den politiker som inte begripit vilka enorma kostnader detta kommer att få för kommunerna, har definitivt inte tillräckligt med hjärnceller för att fortsätta sitt jobb.
Den här vuxendagis verksamheten kommer att bli en fruktansvärt stor utgiftspost i massor av kommuner. Det skulle vara klädsamt om de som förespråkat massinvandringen, kan tala om var pengarna ska tas ifrån.
Hur man än vrider och vänder på det, så kommer detta att bli historiens största förlust, inte bara ekonomiskt, många svenskar har fått lida i den brottsvåg som följt med på köpet!

Och MSM och politiker undrar varför SD växer som en raket!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar