lördag 14 juli 2018

Är NATO-kramarna beredda att betala 184 miljarder i kostnad varje år?

Foliehatten tror att alla NATO-kramare i Sverige nu satt kaffet rejält i vrångstrupen och fått hicka, när det nu går upp för dem, att ett medlemskap i NATO kommer att kosta 2% av BNP = 92 miljarder om året! 2% är tydligen något som står inskrivet i NATO-traktatet, men väldigt många länder har under lång tid legat under dessa nivåer. Nu hotar Trump att lämna NATO, om inte alla medlemsländer lägger 2% av BNP på försvaret. 

Trump vill sedan höja BNP-andelen till 4%, det är nu primärt Tyskland som får skäll! Trump hotade precis Merkel med att ta hem 35.000 soldater från Tyskland, om Merkel inte börjar "casha upp." Trump har helt rätt att vara sur, tyskarna pumpar pengar rakt till Ryssland (all gas) och USA ska betala för deras försvar. Tar USA bort sin hand från Europa är det som om golfströmmen skulle stanna. Det skulle få oerhörda säkerhetspolitiska konsekvenser. Europa har inte en chans att försvara sig själva. Vi har i decennier profiterat på USA:s välvilja. Trump undrar varför USA, med sin enorma statsskuld, ska betala för Europas förmåga , att försvara sig och samtidigt tappa flera miljarder i handel med Europa?

Trump har alltsedan han tillträde som president i fjol, ropat högt, att framförallt de europeiska medlemsländerna och inte minst Tyskland, inte lever upp till kraven. Han tycker USA bär en för stor börda.
Trump: "Tyskland har börjat betala Ryssland, det land de vill ha skydd ifrån, miljarder dollar för den energi de får från en ny ledning från Ryssland. Inte acceptabelt! Alla länder måste uppfylla 2%-kravet och det måste i slutändan öka till fyra procent!"
Det är tydligt att Trump ledsnat, att behöva betala större delen av NATO:s kostnader. Men det är inte bara Tysklands försvar som subventioneras, hela Baltikum och Island patrulleras också av NATO-flyg.

Nato är i själva verket en gammal förlegad kvarleva från kalla kriget när Warzawapakten var fienden. EU kan klara sig självt nu, utan "daddy" USA och satsa på en egen försvarsallians om man inte litar på Ryssland. Trump signalerar missnöje här, då han ligger långt före de övriga. Etablissemangspolitikerna vill tyvärr att en farlig världsordning ska råda där man hetsar Ryssland.

Den enormt hyllade Obama framställdes som en Gud, av nästan hela det svenska etablissemanget. I själva verket va
r han en katastrof som president. Han startade flera krig på lånade pengar och nu får Trump städa upp efter honom. Säg vad man vill om Trump, ekonomi förstår han. Den väg USA:s senaste presidenter valt, med en totalt ansvarslös ekonomisk politik, håller inte i längden. Det är därför nu Trump försöker minska USA:s utgifter, vilket är den enda vägen, att gå för USA!

Det vill till att Björklunds liberaler anammar återvandringspolitiken om dom tänker sig en NATO-anslutning med 4% av BNP som avgift. Hur ställer sig de svenska liberala NATO-kramarna till det här? Det innebär 184 miljarder!
Om NATO-vurmarna ska bli trovärdiga, måste de lägga sig på denna nivå innan de skickar in en ansökan. Kommer vi nu få se, att Alliansen(om de vinner valet) anslår 184 miljarder till försvaret i nästa budget?
För övrigt har Trump en poäng. Vad är meningen med att subventionera försvaret av Tyskland när Ryssland kontrollerar 70 procent av Tysklands energikonsumtion?

Det visar bara vilken bluff hela den här hysteriska ryssfobin är. Om Tyskland på allvar fruktade ett anfall från Ryssland, så skulle de självklart inte göra, så att Putin kan släcka ner hela landet genom att vrida på en kran i Kreml
eller är det så, att kranen sitter i Ukraina, inte i Kreml. Det är väl därför EU:s och Sveriges superglobalist Bildt var så sugen på, att få med Ukraina i EU, vilket var det som hetsen häromsistens syftade till. Bästa fredsprojektet vore att göra Ryssland beroende av Euro, om det nu går!

Det skall nu bli mycket intressant att följa hur NATO-kramarna kommer att tackla detta utspel från Trump. 184 miljarder i årskostnad för ett medlemskap, finns inte i statens budget.

Vad Sverige beträffar hade vi inte behövt lägga en krona på försvaret eller ens tänka på ett NATO-medlemskap. Nato är i grund och botten en ryskfientlig militärallians och hade inte tolererat för en sekund, om den ryska gränsen flyttades ens en millimeter åt väster. Än mindre en invasion av Sverige. Om Sverige skulle bli invaderat av Ryssland skulle Nato och hela EU understödja Sverige militärt, redan samma dag och samtidigt attackera Ryssland ifrån sina håll.
Foliehatten tror vi kan vara lugna. Ryssland är inte vår fiende. Finland må ligga läskigt nära Ryssland, men trots det har Finland och Ryssland mycket goda relationer med varandra. Ryssland är Finlands viktigaste handelspartner och Finland är dessutom militärt allierade med Sverige. Ryssarna må skratta åt Sverige, men de skrattar definitivt inte åt finnarna. Inom kort ska Putin och Trump dessutom mötas i Helsingfors, där de skall komma överens om Syrien. Foliehatten förutspår en ljus framtid, med en säkrare omvärld. 

Det positiva med den här nyheten är att Sverige som NATO-allierad, måste betala dessa 2% av BNP och sedan 4%, om Trump vinner den kampen. För att klara av avgiften kan det innebära nedskärningar på invandringen! Hur ska vi annars finansiera NATO-medlemskapet? I bästa fall, kanske Sverige helt släpper planerna på att gå med i NATO, enbart för att bevara den höga invandringen.

2 kommentarer:


  1. Bra skrivet hatten ,,, sunt förnuft som vanligt

    SvaraRadera
  2. Misstänker att Ukraina fått betala betydligt mer än 2% av BNP efter Rysslands invasion. Foliehatten struntar säkert i hemförsäkring också eftersom det brinner så sällan?

    Var kommer Rysslanskramandet ifrån? Att Vänsterpartiet gillar Ryssland pga att de hatar USA mer kan jag förstå, men varför är SD på samma sida?

    Jag håller nästan alltid med Foliehatten, men i vissa frågor är jag totalt motsatt. Ryssland och Israel är bra exempel.

    Men vadfan, det är varmt väder och kall öl. Kramis?

    SvaraRadera