fredag 6 juli 2018

Magdalena Andersson anser att SD-ledamöter inte har rätt kompetens(dumma i huvudet) för att bli ordförande i ett utskott!

Magdalena Andersson hävdar i SVT Aktuellt att SD:s riksdagsledamöter saknar rätt kompetens, att leda riksdagens utskott och därmed inte är aktuella för några ordförandeposter.
Andersson: ”Vi behöver ha kompetenta personer som leder riksdagens utskott, och jag har inte sett någon riksdagsledamot som har de kvalitéer som man behöver göra om man är ordförande eller vice ordförande i ett utskott.”
Foliehatten såg inslaget och det var en uppvisning i högdryghet och ”von oben” attityd. Inför kameran illustrerade Magdalena Andersson den maktfullkomlige sossen till perfektion. Maktpartiets självupphöjda förhärligande är motbjudande och deras nedlåtenhet mot andra är verkligen vämjeligt. Inte undra på, att sossarna är avskydda.
I SVT Nyheter ger SD:s Mattias Karlsson en känga till finansminister:
”Det är den här regeringen som inte är kompetent att regera Sverige och Magdalena Andersson är definitivt inte kompetent nog att vara Sveriges finansminister.”

Foliehatten är hyfsat säker på att Magda själv saknar kompetens för att vara finansminister och att hon har absolut ingen aning om vilken kompetens SD:s ledamöter har. Men läser man vidare i artikeln, så var det förstås aldrig frågan om riktig kompetens, alltså utbildning och arbetslivserfarenhet, utan de gamla vanliga skrönorna om "allahs” värde.

Det är ytterst komiskt att hon säger detta, när hennes egen chef tillika statsminister som innan han blev statsminister, hade i stort sett noll politisk erfarenhet. Löfvén hade ingen som helst politisk kompetens eller erfarenhet att visa upp, annat än sin indirekta erfarenhet genom facket. Allting sossarna säger slår tillbaks på dem själva.

Men visst, i sak har hon säkert en poäng samtidigt som det inte går att undgå den totala arrogans de själva visar upp, vad det gäller att anställa ministrar och annat politiskt folk efter kompetens. Ygeman, Fridolin, Bah Kunke, Dan Eliasson …
Listen kan göras hur lång som helst.

Magda borde nog tänkt till lite innan hon uttalade sig. Frågan är om hon inser, att hon sitter i en regering som stänker av inkompetens. Hon har själv inte jobbat en enda dag i sitt liv och hon är ändå den kanske mest meriterade ministern med examen från Handels i Stockholm. Hon började doktorera i nationalekonom, men som hon avbröt, för att istället gifte sig med sin handledare.

Vi har både en nuvarande och en föregående regering som bevisat att dom också är totalt inkompetenta. Det kan knappast bli sämre, oavsett vilken kompetensnivå.
Med tanke på hur Regeringen hanterat komplexa frågor, som lagrådet totalsågat och som ändå genomförts
(afghanamnestin), kan det knappast bli värre.
Vi har ju uppenbarligen inte behövt kompetenta personer hittills, så...
 
Arrogansen och hybrisen kommer att sluta i ett smärtsamt fall. Det första sker redan, om ett par månader den 9 september!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar