söndag 1 juli 2018

Cirkus Almedalen börjar idag!

Nu brakar det loss igen, partyt för inbördes beundran med tusentals politiker, journalister, lobbyister och en och annan förundrad Visbybo. 2018 års upplaga av Almedalsveckan detta valår, får i år konkurrens av fotbolls VM och är som vanligt större, fetare, mer välsmort och mer outhärdligt bevakat i direktsändning, twitter, Instagram, chattar och inlägg.
Det offentliga Sveriges elit, i ordets allra sämsta bemärkelse samlas i Almedalen. Politiker, media, företag, intresseorganisationer och myndigheter.
Det viktiga är inte presskonferenser, bokpresentationer, seminarier eller paneldebatter, utan allt som försiggår i kulisserna. Vem träffar vem? Vem mutar vem? Vilka avtal träffas? Vilka gemensamma strategier diskuteras? Vem sätter agendan? Vem ger order? Vilka följer den? Målet - att förstöra Sverige och Europa - är helt uppenbart, men hur de ska förverkliga detta, är en annan fråga.
Det finns många hjärndöda nötter(Anders Lindberg ,AB) bland den så kallade eliten i det offentliga Sverige. De bor på en helt annat planet än oss vanliga dödliga. De har huvudet så högt uppe bland molnen, att syrebristen ger upphov till vanföreställningar och svåra hallucinationer och även leder till en kraftigt nedsatt mental funktion, särskilt vad gäller logik, rationalitet och förmågan att följa abstrakta resonemang. Detta ger sedan upphov till en störd personlighet: neurotiska beteendemönster, narcissism, svårighet att förstå att även andra har behov, åsikter och viljor.

Dessa människor har anammat fundamentalistens världssyn. Oförmögna till självkritik, och blinda inför sina egna brister, är de ute på vad man kan kalla ett personligt korståg. Förkämpar för det goda. Toleranta, men inte mot de intoleranta. Ett exempel på detta beteende taget till ytterlighet finner vi i den islamska jihadisten, vars nidingsdåd och synder i själva verket anses vara ett uttryck för Guds vilja, ett verktyg, lika fri från skuld som en hammare är fri från ansvar över vad den hamrar på.
Det finns en
speciell slags makthavare. De är falska, ljuger hämningslöst, sluga och är en opportun typ, av låg moral, fri från samvete och betänkligheter. Livet för dem, handlar om att roffa åt sig, om personlig berikning, på bekostnad av andra om det så krävs. Men de är åtminstone inte korkade. En ensam människa kan inte uppnå mycket, men en enad grupp av dem är en annan sak. De talar med varandra, gifter sig med varandra, sitter i varandras styrelser, verkar för varandras intressen, bildar karteller, stiftar gynnsamma lagar.
Almedalsveckan är ett utmärkt tillfälle för dessa människor att träffa varandra och samtala informellt, över en whisky
eller ett glas rosé! Inget som protokollförs. Lite som en sämre, svensk variant av mötena i Bilderberg. Det känns som ett sätt för de makthavande, att få en skattebetald semester. Nu har politiker från olika kommunerna hittat hit och fixa gratis semester med mat och dryck på skattebetalarnas pengar. Desamma gäller personal från myndigheterna.
 
Gör ett riktigt Almedalen med publiken som ställer frågorna inte köpta
SVT reportrar. Att höra Belinda Olsson intervjua partiledare, är mer än man står ut med!  All granskning av Almedalsveckans deltagare och deras skumraskaffärer är välkommen, i allas ögon.
Efter veckans utspel av Alliansen om ordförandeposter i utskotten som blev ett praktfullt fiasko, såg
vi Alliansen definitiva död. Frågan är om inte den bottennivån som svensk politik befinner sig i numera, är ett faktum.
Istället för att diskutera
och ta itu med problem vi har i Sverige, levereras det bröd och skådespel, till den breda massan i hopp om att inget orkar bry sig, om vad som händer med landet i övrigt.

Det går nog inte att jämföra Almedalsveckan med något annat i politiska sammanhang. Dessvärre inte i en överlag positiv bemärkelse, utan den förstärker och bekräftar enbart bilden de flesta länge har haft, om vilket fulspel som råder inom politiken kontra MSM och hur mycket som mer och mer ter sig som spel för gallerierna.
Under Almedalen så ska det nämligen inte finnas något groll, det skall vara rosévin och myspys för hela slanten. Politiker och
MSM och SVT, ger varandra kamratliga omfamningar, man festar tillsammans och roar sig, precis som när man träffar gamla vänner man inte sett på länge. Det spelar ingen roll om man normalt sett står på varsin sida av barrikaderna, på Almedalen skall alla vara glada och prata med varandra som om allt annat är glömt och förlåtet.
Foliehatten glömde att givetvis kommer det att hetsas mot SD från vissa partier!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar