onsdag 18 juli 2018

Vad fan får Sverige? Den frågan kan appliceras på EU!

Vad får vi får vår medlemsavgift, vi blir rånad på? Den svåra torkan slår hårt mot de svenska bönder som har spannmål och köttdjur. Sverige är en nettobetalare till EU, men när vi behöver hjälp så finns det inga pengar. Var det inte EU som var så bra för oss, att dom kunde bidra när vi var i kris? Varför betalar vi stora pengar till EU, ifall vi inte får något tillbaka? Fram med er nu, alla EU fanatiker och ge ett vettigt svar!

Det här visar tydligt varför ett medlemskap verkligen bör diskuteras. Vad är vitsen med att vara med, utöver att man annars straffas med tullar? Det är i princip som vilken maffiaorganisation som helst. Tar mycket betalt, men är inte intresserad av att leva upp till sitt utlovade "beskydd", när det väl händer något. Sveriges enda uppgift i EU är att betala och ta emot migranter. Trodde ni någonting annat ?
Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht: ”Vi ska inte ha alltför stora förhoppningar om EU-medel”. Det säger Bucht efter mötet med EU:s jordbrukskommissionär Phil Hogan i Bryssel. Sverige ska lämna in en ansökan men krisfonderna är väldigt små och har aldrig använts tidigare som dessutom fick beskedet att EU:s budget är ”oerhörd ansträngd nu!”
Anledningen är för att det är torka i flera EU länder, men jag skulle bli ganska besviken om vi inte får något stöd.
Bucht: "Krisläget för jordbruket gäller inte bara Sverige utan även en lång rad andra EU-länder i framför allt norra Europa. På polskt initiativ väntar därför en genomgång av läget när jordbruksministrarna möts i dag. På söndagen meddelade regeringen att det kommer att tas extrapengar ur statskassan för att hjälpa lantbrukarna. Vår bedömning i regeringen är att vi måste ställa ekonomiska medel till förfogande från statsbudgeten. Det här kommer inte lantbruket att klara själv och det kommer inte att räcka även om man skulle släppa på krisfonderna för de är ändå begränsade.” 

Skulle vara mycket intressant att veta hur stort EU-biståndet som går till franska bönder och vinodlare och till de belgiska köttproducenterna? .
EU tillåter inte att medlemsländer ger eget stöd till sitt eget jordbruk hur som helst. Det bryter mot grundpelaren om jämlik konkurrens. Hur är det man säger nu igenom, att sälja smöret och tappa pengarna, den sämst av två världar.

Går vi tillbaka i tiden, svettades och dog människor av värmeslag, när det var samma hetta för 80 år sedan. Värmen är inte extremare, än vad som varit förr. Vi har nu en sommar som stuckit ut ur mängden och det är den här sommaren! En sommar gör ingen trend. Låt det gå ett par år och se om tendensen kommer fortsätta mot långvarig torka och varma somrar. Att vi har en liten global höjning av temperaturen förnekar ingen, då vi har mätdata från jordens alla små hörn att arbeta med. Men orsaken till klimatförändringen råder det än så länge inte den konsensus om som vissa politiska och mediala krafter vill påstå. Vi har bra väderdata för ca 150 år att tillgå. Så hur extrema dessa klimatförändringar är, i jämförelse mot hur förändringarna varit historiskt sett vet vi inte exakt. Vi vet däremot att för mindre än tusen år sedan så var det betydligt varmare, än vad vi haft under den nuvarande perioden. Dom låglänta delarna av Västsverige var då hav. Havsnivåerna var mycket högre och Göteborg var ett enda stort havsträsk.

Det är fel väg att gå, när man försöker lura på folket, att en el-cykel eller en hög flygskatt gynnar klimatet. Dessutom så hjälper dessa åtgärder föga, då ett vulkanutbrott kan spy ut sig mer koldioxid på någon månad en mänsklighetens totala koldioxid-produktion gör under ett helt år. .
När vulkanen på Island hade utbrott för några år sedan släppte den ut lika mycket koldioxid som hela Europa släppt ut under 40 år! Tänk att ett enda vulkanutbrott kan ha lika mycket koldioxidutsläpp som människan då haft under den tiden.
För miljöterroristerna i MP som är helt skogstokiga, när det gäller klimatet, gynnar inte dessa fakta Miljöpartiets agenda. Kommer ni ihåg på 90-talet då alla pratade om global nedkylning och "snowball earth". Det var "farorna" som diskuterades då. Nu när temperaturen har svängt lite och kanske stiger lite, så har miljömaffian gjort 180 grader och plötsligt så heter det att vi ska bli varma istället.

Extremväder har alltid funnits, oavsett klimatförändringar, skillnaden är att nu använder vissa meteorologer och politiker det, för att främja sin försörjning. Sedan att högre temperatur skulle vara negativt för Sverige är upp till diskussion. Jordbruket har gynnats av längre odlingssäsong och ökad nederbörd, men framför allt av koldioxidutsläppen som medfört, att skogs- och markägare fått betydligt större skördar. Enligt prognosen behöver Sverige importera ca 800 000 kg spannmål och enligt priser på Google skulle det kosta cirka 2 miljarder.

En gemensam marknad är bra men kanske inte när det gäller jordbruket. Varje land bör vara självförsörjande. I EU kan det inte bli så och dessutom så sänks standarden till lägsta möjliga, istället för högsta möjliga.
Vad svenskarna bör tänka på är om de vill ha europeisk djurhantering med industridjur eller en hantering, där man bryr sig om djuren? Marknaden bryr sig inte om djur, det kan bar gå åt ett håll. En human hantering av djur är väldigt dyr. Etik är helt enkelt dyrt
för EU.
Foliehatten anser att vi bör avvakta tills skörden är bärgad, för att se hur utfallet blir och sedan diskutera ersättningar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar