måndag 2 juli 2018

Inte var det väljarna Kristersson vände sig till i Almedalen!

Kristerssons tal igår var mycket dåligt. Han gav inte svar på någonting. Journalisten Chris Forsne twittrade en bra sammanfattning: "Förstod först inte riktigt vem Ulf Kristersson riktade sig till i Almedalen. Inte var det väljarna. Kanske Ramberg eller Neuding?"
Någon svarar på Forsnes twitter: ”Lågstadieelever – han talar till oss som om vi vore barn som inte fattar!”


Kristersson riktade kängan mot S. Han kommer göra allt, för att avsätta Löfvén som statsminister. Hur han skulle göra det gavs inget svar på. Han riktade ytterligare en känga mot Löfvén. Att man inte kan säga att saker och ting är "oacceptabelt", men se
dan inte göra någonting. Tog exemplet med alla skjutningar utförda av invandrare. Vad var då Kristerssons lösning på problemet? Det var lite inlindat, men underförstått var svaret, bättre integration. Hur åstadkommer man då det? Kristerssons svar var mer svenskundervisning i förskolan!

Största applåder rev han väl ned när han ville tacka svenska polisen för att de finns till och är där och "skyddar" Almedalsveckan.
Han ”
spydde” galla över SD - han vågade väl inget annat, då han är rädd för kompisarna i C och L. Återigen fick man höra, att de inte kommer regera eller göra sig beroende av SD. Blev återigen klapp-klapp-klapp, men inte av lika många.

Han hävdade att mycket i SD:s politik var ogenomförbart. Att flyktingmottagningen skyddas av internationella konventioner, men i vanlig ordning berättade han inte på vilket sätt. Sverige skulle kunna ta emot sina 2-3 tusen kvotflyktingar, men sedan säga stopp.
Foliehatten känner inte till någon konvention som säger att Sverige ensidigt ska ta emot hundratusentals flyktingar. Hade varit intressant med en utläggning där från Kristersson.

Vidare kritiserade Kristers
son SD för att de vill gå ur EU. Han hävdade att det skulle slå hårt mot Sverige eftersom 70% (stämmer ej) av vår utrikeshandel är med länder inom EU. Han tror alltså på fullaste allvar att vi inte handlade med EU-länder innan vi gick med 1994. Han kan tycks helt glömt bort EFTA och EES-avtalen. Tror han på fullaste allvar, att Storbritannien inte kommer bedriva utrikeshandel efter Brexit?

Foliehatten skulle vilja beskriva Kristersson som en falsk smilfink - en produkt av ingenting i hans sätt att uttrycka eller bete sig känns äkta. Det som slår många, är ett stort falskt leende som uppenbarligen har skickats fram, för att servera valfläsket till den lättköpta och godtrogna svensken.

Sedan undrar man vad Kristersson tänker med? Ska han bilda regering med 2 partier som gör allt för att störta honom själv? Varifrån ska han då få stödet i en statsministeromröstning? Från C, KD och L. Vad händer om SD blir större än hela Alliansen? Vad händer om KD och L åker ut? Då måste vänstersidan aktivt rösta på honom. Han låter som en tivoliutropare på Kiviks marknad. Där M suttit på läktaren under 4 år, trots att det finns en icke socialistisk majoritet i riksdagen.

Ju mer Kristersson tar avstånd från SD och ju mer öppet han mobbar SD kommer M att fortsätta att minska och SD att öka. Inte ens efter 4 år har Kristersson, lärt sig den läxan.
Det är som en enda stor cirkus och bara för att dom är clowner, betyder inte att dom är roliga. Hoppas verkligen att både L och C tappar rejält, nu när dom verkligen visat, att någon Allians inte existerar, vilket vi känt till i månader. Ännu sjukare blev det då den optimistiske Kristersson står och säger att "Alliansen" mår bra

För Kristersson och M, är det lite sista kvällen med gänget med Borg, Reinfeldt och Bildt i publiken. Reinfeldt som kanske är Sveriges mest "hatade" person. Bildt som av Aftonbladet beskrivs som landsförädare! Då skapar man inte dålig stämning utan det är leenden och mingel som gäller. Landet Sverige förtjänar bättre.

Kristersson har talat vitt och brett om att inte ägna den politiska debatten åt att förtala andra politiska partier och deras företrädare. Så går han upp på scenen i Almedalen och ägnar en stor del av sitt tal åt att förtala SD:s politik och företrädare.

Helt uppenbart börjar panik och förvirring infinna sig i det moderata lägret.
Är det någon som tror att Alliansen mår bra?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar