söndag 20 november 2016

Nu är det ”kört” för Carl Bildt!

Det är slutet på västvärlden skriver Carl Bildt i Washington Post. Men det är inte västvärlden som är slut. Det är Carl Bildt som är slut som springpojke åt USA:s krigspolitik, skriver Rune Lanestrand tidigare politisk redaktör för Älvsborgs-Posten.


Nu kan han inte längre gå ut och in i Vita Huset och få sina
order om hur han ska agera i oroshärdar där USA krigar för olja,gas, naturtillgångar och strategiska mål.
Alla minns säkert hur han for som en skottspole mellan Washington och Kiev för att underblåsa den "folkliga" revolutionen i Ukraina som styrdes från USA:s ambassad i Kiev.
Bildt kallar Janukovitj för quisling. Hur får man till att en vald president utmålas som quisling när det är han som utsatts för en statskupp. Carl Bildts brist på logik är häpnadsväckande och är det någon som är quisling är det ju han själv. ”
Bildt borde ha varit politisk död för länge sedan om han inte varit de servilt bugande journalisternas egen lilla kelgris.

Den tidigare FP-ledaren Per Ahlmark i DN februari 2007:
”Det besvärande med Sveriges högerledda regering är varken dess allmänna politik eller löftena i valrörelsen. Det motbjudande handlar om utrikespolitiken, synen på folkmord och cynismen hos de mest ansvariga.”
Ahlmarks specifika utpekande och för hans ilska var Carl Bildt. Alliansen hade gjort Bildt till utrikesminister.
Att Ahlmark hade skäl för sin upprördhet är begripligt. Efter borgerlighetens valseger 2006 utnämnde de Carl Bildt till Sveriges röst i världen med sina färska synder från Lundin Petroleum i bagaget var minst sagt förbluffande.

Bildt var styrelseledamot i bolaget under åren 2000-2006. Bildt kom att kleta ner sig ordentligt i Sudan, där Lundin samvetslöst bedrev oljeutvinning enligt den krasst amoraliska konstens alla icke-regler.
Värnande om de lukrativa kontrakten teg Bildt om regimens slaktande i Darfur.

När den internationella kritiken stegrades, vägrade Bildt att kalla katastrofen för ett folkmord - till skillnad från exempelvis folkrättsexperten Ove Bring och USA:s kongress. Trots alla dessa ”snaskiga” fakta, var detta inte något som skadade hans stjärnstatus. En skakande skildring om Lundin och Bildt finns att läsa i en bok av Kerstin Lundells, Affärer i blod och olja. 2010.

Att Bildt har flera gånger visat sin okänslighet inför massmördande skurkgäng var ingen tillfällighet i Sudan.

I 90-talets början när Bildt var statsminister och inbördeskriget i f d Jugoslavien rasade, höll han hårt på FN:s vapenblockad som gynnade serberna. De hade stora militära lager att ösa ur, på Bosnien muslimernas bekostnad.

Storbritanniens Margaret Thatcher fördömde embargot som ett oförlåtligt svek och krävde att muslimerna åtminstone skulle tillåtas att få beväpna sig.
Bildt avfärdade allt sånt tal. Hans förnumstigt nonchalanta motivering löd: ”Bomber löser inga problem”.
Visdomen i detta kan ställas mot Srebrenica något år senare, där värnlösa Bosnien muslimer slaktades i den värsta massakern Europa upplevt sedan 1945.
Bildt blev sedan medlare i Jugoslavienkonflikten. Att hans namn än idag förknippas med avsky bland Bosnien muslimerna som serbernas handgångne man är signifikativt för hur Bildt upplevdes.
Att vi fick en utrikesminister som därtill demonstrerat sin likgiltighet inför antisemitismens faror och sina antipatier mot Israel gjorde inte saken bättre.

Om den judiska staten förklarade han i magasinet Neo, mars 2006:
”monoetniska områden är tråkiga områden”, att Israel delvis är ”monoetniskt”, och att han inte är ”förtjust i monoetniska samhällen."
Vem kunde förvånas över att Bildt som utrikesminister därefter gjorde utspel som försökte få EU att ensidigt lägga sig i linje med palestiniernas förhandlingspositioner? Sveriges anseende i Israel, Mellanösterns enda demokrati, gick inte precis någon ny vår till mötes.

Erdogans Turkiet på rätt väg anser Carl Bildt!
Bildt skrev detta i Dagens Industri hösten 2013. Redan då fanns det tecknen på Erdogans maktfullkomlighet och människorättsbrott. Yttrandefriheten var deprimerande usel, journalister fängslades, författare förföljdes, den kurdiska minoriteten var hårt trängd.
Erdogan hade då även närmat sig Iran, brutit med Israel, militärt stöd till IS och familjen Erdogan berikade sig när de köpte in mängder av smuggelolja av IS.

Samma år jämställde Erdogan sionism med fascism och kallade den judiska nationalkänslan för ”ett brott mot mänskligheten”, något som fördömdes av Israel, USA och FN.
Det faktum att tusentals judar tvingades fly Turkiet på grund av utbredda antisemitiska stämningar - underblåsta av Erdogans retorik - var bara ytterligare en illustration av att respekten för mänskliga rättigheter lämnade åtskilligt övrigt att önska.
Men Bildt hade inga betänkligheter mot att ”svansa” för denne bandit. Han har det fortfarande inte.
Efter den misslyckade statskuppen mot Erdogan välkomnat av ”sultanen i Ankara” "som en gåva från Gud."

Erdogan kunde nu ta ett ”strupgrepp” på Turkiet och rensade ut mängder av turkar som inte var för hans politik.

Ännu en gång visar Carl Bildt sitt rätta ”tryne!” I amerikanska Politico:  "Europa, stå upp för Erdogan.”
Dessutom beklagar sig Bildt att EU inte tidigt kom till Erdogans stöd vid kuppförsöket och han hävdar:
"Det råder ingen tvekan om att Turkiet har rätt att, och faktiskt måste vidta åtgärder för att skydda sig mot krafter som försöker störta den konstitutionella ordningen".


Bildt är självgod som få och har lagt ut allt för att förekomma en smutskastning och enligt egen utsago så har han kontaktmän i den amerikanska administrationen vilka han träffat kontinuerligt sedan 70-talet och USA i sin tur har öppet deklarerat att Bildt är deras käpphäst.
Wikileaks avslöjade hur USA såg på Bildt. I en rapport från USA:s ambassadör i Stockholm till amerikanska UD beskrevs Carl Bildt som: ”A little dog with a medium dog attityd.”

På diplomatspråk betyder det inget mindre än nyttig idiot.

Det finns ingen här i Sverige som vågar konfrontera Bildt och skulle det mot all förmodan gå åt pepparn så har han en residens i Kroatien som tack för sina insatser till Kroatiens fördel under Balkan konflikten. Bildt är sedd som en hjälte i Kroatien.
Carl Bildt har hela sitt politiska liv hatat Ryssland och lyckades i många år med sin ubåtar inbilla svenska folket att Ryssland ville åt Sverige. Ändå tills det visade sig vara uttrar eller NATO-ubåtar.

Med alla sina uttalanden och befattningar är Bildt inget annat än en:
tyranniets medlöpare, en ideologisk, moralisk och intellektuell ruin. Det som förvånar är att Bildt både varit statsminister och utrikesminister i Sverige och inte lärt sig någonting.

1 kommentar:

 1. Hej Marcus,
  Tack för en spännande redogörelse om carl bildt. Har själv börjat läsa på lite om denna högst skumme figur efter att ha läst Stefan Torsells nyligen utkomna bok om M/S Estonia där carl bildt i form av svensk statsminister helt klart höll i taktpinnen för att dölja hans och statens inblandning i vapensmugglingen från forna Sovjet Unionen.

  Har nu också läst att han blev mångmiljonär på Balkankriget då han hade en styrelsepost och troligen aktier i ett av de företag som tillverkade och sålde vapen till de stridande parterna. Betänk då också hans egen inblandning som FN medlare, det luktar korruption på hög nivå. Har också sett en Norsk dokumentär om Balkankriget för några år sedan, kommer dock inte ihåg vad den heter och har inte lyckats hitta den igen. Som jag kommer ihåg nämndes carl bildts namn som den som tog initiativ och godkände att både USA och Iran flög in vapen till de stridande muslimerna. Detta medförde så klart att konflikten blev än värre och längre med många fler civila offer. Det medförde såklart också att carl bildt tjänade mer pengar på detta.

  Tror det finns massor med saker att gräva upp om carl bildt, betänk också det faktum att han har en stående närvaro på de årliga Bilderberg mötena.
  Det som är skrämmande är hur dessa halvskumma och korrupta politiska ledare alltid tycks komma undan trots allt elände de ställer till med.

  SvaraRadera