tisdag 15 november 2016

”Pang i bygget” eller panik bland politikerna!


Paniken och rädslan sprider sig som en präriebrand bland politiker och MSM och
det blåser ”svinkalla” isvindar mot etablissemanget, MSM, men framför allt mot politisk korrekthet.

Från tidigare uttalanden av EU-motståndare inom Alliansen har det visat sig efter Trumps valseger, att det inte bara handlar om sakpolitiska skillnader. Det är en reaktion på de privilegier som nu hotas för politikerna.

I
mer än hundra år har samma partier växelvis abonnerat på makten. De har med åren vuxit ihop med staten och de senaste åren, även med de stora medierna. MSM har klistrat sig väldigt nära den politiska makten i ett slags symbiotiskt förhållande och genom olika ”drev” har de kunnat påverka politiken mer åt vänster.

Fel valresultat
Det började med att Storbritannien rösta fel och valde Brexit istället. Det som var otänkbart blev verklighet att Donald Trump blev vald till USA:s 45:e president.

Den 4: december röstar både Österrike och Italien. Utgången är oviss i bägge länderna. Men i Italien kan den fälla den sittande vänsterregeringen och i förläggningen kan även den nya regimen ifråga sätta Italiens medlemskap i EU.
Nästa år är det presidentval i Frankrike och om Marine Le Pen vinner, blir krisen fullständig för svensk MSM och EU.


Aldrig tidigare har
ett presidentval i USA bevakats så intensivt i svensk medias historia. Månader i förväg började man analysera valet in i minsta detalj. SVT och MSM har matat oss med en ful och smutsig presidentvalkampanj. De har tävlat om att förmedla alla smaskiga detaljer under en väldigt lång tid. Det har inte funnits den minsta tvekan om vilka åsikter de har haft, om vem som borde vinna.
När så valresultatet kom, var det nästan att MSM och SVT kläde sig i sorgkläder.  De förstod ingenting och gör det än idag! Hur kunde de amerikanska väljarna …?  Förstod inte amerikanerna sitt eget bästa?

Mardrömmen för MSM började när SD gjorde sitt intåg intåg i Riksdagen och med MSM nyckelord - ”högerpopulisternas” - utbredning i Europa har det blivit en ständig ”huvudvärk” för MSM.

Margot Wallström försökte förklara
i Agenda att de mörka krafterna i Europa måste motverkas med ”alla likas värde” och att demokratin måste återvinnas!

Politikerna har inte insett att alltfler nya krafter har vuxit fram hos befolkningen som misstror såväl det politiska som det mediala etablissemanget. Många väljare kommer aldrig vända tillbaka igen, till de gamla partierna. Det är inte ett dugg konstigt att detta väcker starka reaktioner hos dem som nu utmanas.


Det som förvånar är att MSM och politiker fortfarande tycks tro att de vet vad som är bäst för befolkningen eller vår värld? Politikerna har naturligtvis sina visioner utifrån sin politiska värdegrund och försöker förmedla/packa på oss dessa. Allt motstånd kallas för ”de mörka krafterna” eller ”populism=den nya modeordet.”

MSM hakar på och försöker opinionsbilda utifrån sin vänsterkant. Men varken media eller politiker förstår är att det är vanliga människor som lever i verkligheten!

Den verkligheten ser olika ut för oss alla. Allt beror ju på var vi bor, hur vi bor, med vem vi bor, hur omgivningen ser ut, om vi har arbete, är sjuka eller studerar eller …. om vi är barn eller vuxna eller är pensionärer, om vi är friska, vilka intresse och kunskaper vi har …..
De flesta människor har olika behov och önskningar. Politikerna däremot generaliserar och utgår från sin egen situation/värdegrund eller det som de tror att vi andra behöver. De tar inte sina medmänniskor på allvar utan de lever i en egen bubbla!

Övervägande delen av svenska rikspolitiker har aldrig haft ett ordentligt arbete utan direkt gått in i den politiska världen. Det verkar som alla yrkespolitiker lider av en sjuka. Idag saknar nästan alla politiker djupa och insiktsfulla, ideologiska och övergripande diskussioner om vårt lands tillstånd och framtid.
Den har istället ersatts av politiskt korrekta klyschor, sentimentala anekdoter och intetsägande påståenden.
De är s.k. politikerbroilers!

Nu ser vi resultaten av att politikerna ”tänker” åt oss. Politiker och medier
tycks tro att de ska tänka åt oss. De kan inte inse att vi själva klarar det så bra!

Detta illustreras med all tydlighet i debatten mellan partisekreterarna i M och S i Agenda.
Det blev en mycket pinsam tillställning. De lyckades med konststycket att visa precis varför allt färre tror på deras partier. Större delen av tiden ägnades åt att beskylla varandra för oansvarighet, innan Tobé mot slutet kritiserade "feministisk snöröjning".
 
Om politikerna och MSM istället hade lyssnat på vanliga människor så hade de inte varit så yrvakna, oroliga och tagna på sängen som de nu blev efter presidentvalet och Brexit.

De har inte förstått och vill inte inse att vanliga människor känner sig bortglömda av ”eliten” som tror att de vet bäst i alla lägen. När har du hört en politiker rannsaka sig själv och säga: jag har totalt missuppfattat frågan. Istället väljer man att ljuga.

Om politikerna hade förstått att när vardagen inte fungerar för vanliga människor och framför allt för alla fattigpensionärer, så spelar politiska visioner och politiska floskler ingen roll. Vardagspusslet är betydligt viktigare än politiska charader och överenskommelser.


Men istället väljer politiker och MSM att förneka, ljuga och hitta enkla lösningar – populister, vita män, unga arroganta, arbetslösa, bondläppar, …
Varför vill inte politiker förstå? Är rädda för förändringar! Att det blir  förändringar i det politiska landskapet de närmaste åren är ett faktum. I nästan hela Europa sveper nya vindar av politiker kallat: de mörka högerkrafterna!

Politikerna är nu rädda för att de måste tänka om, inte förstår hur saker och ting fungerar, ändra sina ståndpunkter, börja lyssna på befolkningen, börja ta hänsyn och framförallt börja låta vanliga människor bestämma över sina liv. Margot Wallström menade att detta skulle mötas med mer demokrati!
Makteliten är helt enkelt rädda för att förlora makten!
Och … så länge politikerna vägrar att ge vanliga människor makt över sina egna liv så kommer makteliten själva att förlora makt. Snart har vi ett demokratiskt val och många kommer att utnyttja sin demokratiska rättighet att rösta på dem som lyssnar på vanliga människor!
Vad vanliga människor behöver är framtidstro – inte maktgalna politiker som lever i sin egen bubbla som tycks tro att de bäst känner till vad vanliga människor vill ha!

Politikerföraktet har aldrig varit större än nu, opinionsundersökningar ger detta beska besked. Idag tycker knappt 30% att partiledarna gör ett bra jobb.

Alla är så ”innerligt” trötta på partiledardebatterna i SVT,  där partiledare inte svarar på varandras frågor utan svaren blir inövade floskler!

1 kommentar:

  1. "och framförallt börja låta vanliga människor bestämma över sina liv".
    Vad syftar du på med det ovan?

    SvaraRadera