onsdag 30 november 2016

Vänstern har problem med identitetspolitik!

För de flesta är identitetspolitik rätt självklar. Det är att först identifiera en biologisk, religiös eller kulturell särart hos en person och endast därefter, i andra hand, avgöra hur denne person ska bemötas.
Identitetspolitiken vägrar att behandla oss bara som “människor” som alla tillskrivs lika rättigheter och skyldigheter. Enligt identitetspolitiken ska mänskligheten först delas upp i grupper, sedan avgörs vad dessa får och inte får göra.

En “förebild” för demokrati i enlighet med identitetspolitik måste Libanon vara. De betraktar sig som demokrati och håller val, men det är obligatoriskt att premiärministern alltid ska vara sunnimuslim, presidenten alltid är kristen och talmannen alltid en shiamuslim.
Svaret på frågan om kvinnors villkor, är med andra ord: om kvinnors villkor behandlas separat och gäller enbart kvinnor, är det identitetspolitik. Att tala om medborgare och deras lika rättigheter och skyldigheter, är däremot motsatsen till identitetspolitik och bottnar istället i upplysningen framvuxen ur den kristna civilisationen.
Om vi inte ifrågasätter identitetspolitiken, som är vänsterns nya form av kollektivism, kommer snart krav på att också svensk lag ska stiftas så att vissa rättigheter endast gäller en viss identitetsgrupp. Det vore slutet för upplysningen, demokratin och västvärldens fria samhällen.

Identitetspolitik har varit en del av vänstern sedan 90 talet. I varje fall är majoriteten åt det socialistiska hållet och för dem är det bra.

Men om vi skådar närmare på den politiken, har den något med socialism att göra ? Den handlar om att vissa har privilegier och inte efter klass utan efter hudfärg, kön och så vidare.
Sedan är det långt ifrån att alla kvinnor är socialister eller vänster. Många svarta människor tycker säkert att kapitalism är toppen. Sedan är det inte socialistiskt att bunta i hop alla vita och säga att de är mera priviligerade än andra. Det förutsätter att du vet något om den personens uppväxt. Vissa har rika föräldrar, andra kan växa upp i misär.

Socialism handla
r om att alla ska med, oavsett kön ,etnicitet , sexuell läggning, och att det inte ska hetsas mot varandra, det är inte socialistiskt och skrämmer bara bort folk från vänstern. 

Det här är vänsterns största problem. Bristen på klassanalys och alla försök att göra alla minoriteter till lags i alla möjliga och omöjliga sammanhang.
Om vänstern vill överleva och växa bör de kanske sluta upp med identitetspolitiken. Sådant leder till att vi har etniska särrättigheter och att samhället är byggt på att vissa har tillåtelse grundat på kultur, ras eller kön som leder till nuvarande samhälle.

Att vänstern håller på med identitetspolitik har med att marxismen höll också på med liknande, fast då var det snarare proletärkultur som vänstern sysslade med för att skapa en grupp av väljare.

M
an glömmer bort att socialism handlar inte om "Alla ska med". Socialism handlar om att man tar bort den privata sektorn och utökar den offentliga. Hur det ska styras får folket själv bestämma. Vanligast är enpartistyre.

Identitetspolitiken är bara en strategi för vänstern att skapa väljare. Man försöker måla upp en bild om att alla muslimer röstar vänster och vita
svenskar är OK så länge de inte står på fel sida. Man får inte säga bög eller neger. Det är snarare att vänstern själva har valt ord och sedan definierat om dessa ord så dem passar deras spelplan.

Slutsats
är att identitetspolitik ställer till med kulturkrockar. Om en neger skulle kalla sig neger så skulle vänstern inte bry sig. Men skulle en vit säga neger rakt ut i luften så blir det hembesök av Robert Aschberg och EXPO. Det har ju faktiskt hänt - båda delarna.

Man ska passa sig för klassanalys. Det är en farlig metod där man delar in folk i klasser grundat på åsikt. Vilket kan resultera att Jonas Sjöstedt anses som arbetarklass bara för att hans är vänster och miljonären
Aschberg anses som OK, bara för att han är emot SD och har maoistiskt förflutet.

Identitetspolitikens grundläggande dynamik är att urskilja olika grupper och att de sedan ställs mot varandra.
Vänstern har i en generation menat att vi ska bli mer medvetna om och ”hylla” våra olikheter. Vilket är en utmärkt pedagogisk princip, men katastrofal som grund för politiken i en demokrati. Vänstern har sjunkit ner i en sorts moralisk panik om ras, kön och sexuell identitet vilken har förstört vänsterns budskap och förhindrat vänstern från att bli en enande kraft i samhället kapabel att regera.

Faktum är att vänsterns politik är falsk och den jobbar inte för folkets intresse. Är det inte globalism och identitetspolitik vänstern håller på med så är det sovjetisk diktatur.

Vänstern kommer aldrig släppa identitetspolitiken för det gynnar dem både ekonomiskt och de får många fina nya röster när de använder identitetspolitiken för att säga åt invandrare, att som invandrare i Sverige, så är det en invandraridentitet att rösta rött. Alla dom som röstar blått är rasister med mera.
Studerar man statistiken i valen i de invandrartäta områden, får man en ganska bra bild på vilka som får deras röster.

Så det finns inte så mycket för dig att göra. Planera inte att försöka kräva debatt emot andra socialister om identitetspolitiken. De kommer genast att utesluta dig . För ordet "identitetspolitik" är något som de "onda högerextrema rasisterna" använder dagligen.

Socialdemokraterna förlorade mot Reinfeldt när S använde
"Alla ska med" för 10 år sedan.
Fungerat bra, enligt media = ja. Fungerat bra enligt folket = nej.
"Alla ska med" är grundat på identitetspolitiken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar