torsdag 17 november 2016

Vindflöjeln – Stefan Löfvén!

Inför valet 2014 var Socialdemokraternas valmanifest ” Någonting har gått sönder i Sverige.” Två år senare kan inte Stefan Löfvén ana hur rätt han har fått och nu har han vaknat till och insett från vilket håll vinden blåser och han vänder  kappan efter denna vind.

De senaste två åren har Stefan Löfvén ägnat sig åt med hjälp av politiker, journalister och andra opinionsbildare och med understöd av "nyttiga idioter" att med hat och hets mot oliktänkande driva fram en polarisering som splittrat familjer och vänkretsar.

Löfvéns retorik har medfört att det politiska samtalet och relationen mellan vanligt folk och det politiska, mediala och kulturella etablissemanget har totalt försvunnit.
I stället för att diskutera sakligt och respektera varandras åsikter har det istället blåst ishavsvindar. Det så kallade etablissemanget förtjänar inget annat än förakt för sitt psykopatiska beteende.


Man kunde beskriva det politiska samtalet i Sverige fram till idag med några få ord:
mörka högerkrafter, högerpopulism,
förtroendet, tilliten och att respekten är borta.

Stefan Löfvén har inte insett att skapa förtroende tar tid, men det kan raseras snabbt och tar ännu längre tid att bygga upp igen. Det är just detta som vi upplever inom politiken idag, i Sverige, EU och i USA.

Det som politiker under mycket lång tid
av år har byggt upp lyckades nuvarande makthavare rasera på nolltid i sin globaliserings iver.
Efter Brexit och efter USA-valet – tror de att det går att bygga upp snabbt igen!  Även Stefan Löfvén har insett att han måste försöka få förtroende igen!  Lite sent att krypa till korset nu Lövet! Tiden har gått ut för dig!

Plötsligt känner Stefan Löfvén oro tom 11 gånger upprepar han detta i en intervju med DN.

Det tog något år innan
polletten trillade ner hos Löfvén. Han har nu förstått att folk är oroliga. Få se hur lång tid innan han inser vad folk är oroliga över.

Han försöker nu sträcka ut en hand till SD-väljare så att de ska hoppa tillbaka till S. Så vad gör han? Pratar om folks oro! Vilken oro? Vi har inte fångat folks oro?
Folk är heligt förbannade, inget annat.

Att kalla det oro är ett försök att ge det en nedsättande etikett, som att tala med barn: ”de små liven begriper ju inte så bra.”
Varför säger han så, för att han tror att det går hem. Han tror så, men han har helt fel, vi köper det inte längre, det är för sent att hitta på fina floskler och tro att man kan rädda sitt eget skinn! För sent, det är andra tider nu!

I stället för att "fånga" folks oro borde
han ägna sig åt att lösa faktorerna som ger upphov till oro.

Kan det bli mer pinsamt från en statsminister, jag lyssnar inte på mina väljare förrän omvärlden tvingar mig. Det
är sanslöst otroligt att det röda blocket gick till val på "något håller på att gå sönder i Sverige".

På vilken väg är vi, herr statsminister? Vad gör du för industrin och arbetsmarknaden? Vad gör du för att skapa trygghet? Vem är det som splittrar vårt land? Vem är det som pekar och sätter stämplar på vissa grupper som inte tror på den förda politiken?

Man kan inte köra med en och samma åsikt, driva en politisk linje, och i SVT:s debatter har Löfvén brunsmetat andra människor under lång tid, för att sedan bara vända kappan, när väljarna sviker och tro att man kan behålla trovärdighet.
Det är som att be om ursäkt under tvång, det blir liksom aldrig ärligt menat!

Att lita på nya uttalande
från Stefan Löfvén är i dagsläget bara så otroligt naivt att det knappt finns ord för det! Frågan är nu om svenskarna köper hans nya lögner och förnekanden. Tror knappast det, Löfven går till historien som ett av Sveriges största misslyckanden.

Utan att ta till överord har det politiska etablissemanget de senaste 5-10 åren totalt misslyckats med vitala delar. Det växande stödet för icke-etablissemangspartier handlar i grunden om ett missnöje med de etablerade partierna och missnöjet grundas i sin tur i ett politiskt misslyckande.

Detta handlar inte bara om invandring,
men å andra sidan ska vi inte förminska dess betydelse, på just misslyckandet i skolan, polisen, arbetslösheten, vården, att upprätthålla lag och ordning, men framför allt bristen på bostäder. I själva verket är kanske just invandring den enskilda faktor som sätter mest press på dessa områden?
Att lösa utvisningar över en natt är svårt att genomföra eftersom det inte bara handlar om resurser.


Stanken av desperation och panik börjar
även osa från mediehusen likt en bilbrand i Rosengård. Om man helt frivilligt väljer att förnedra sig själv på det här viset, så blir frågan vilka nivåer man är kapabla att nå om säg ett år till?


Stefan Löfvén menar att vi är på rätt väg ”rak ner i låneträsket” så har han ju helt rätt.
Nu rullar pengarna i en takt som är ohållbar, hela städer eller delar av dem har mer eller mindre förlorats.

Staten har lånat över 500 miljarder till statskassan bara de senaste 2 åren, och trots det rapporterar alla stora offentliga institutioner problem att klara sina uppdrag.
Vad krävs då för de följande 2 åren om det kommer dubbelt upp med fler människor bara genom anhöriginvandring?

Är detta Stefan Löfvén menar –
vi är på rätt väg?

På bara några år kommer statsskulden att överstiga BNP och landet är i princip bankrutt, om denna karusell fortsätter.

1 kommentar:

  1. Det är ingen nyhet.Politiker har svårt att 👂 på väljarna,man lever i sin egen bubbla

    SvaraRadera