onsdag 9 november 2016

Är det en sensation att Trump vann?

Nästan alla trodde att Hillary Clinton skulle vinna stort och hade hoppats på det. I den ena opinionsundersökningen efter den andra var tendens ganska klar, men resultat visar att amerikanska folket ”mörkat” rejält vem de skulle rösta på.

En av de stora anledningarna var att Trump genomgående har hånats i massmedierna på samma sätt som Brexit-kampanjen blev hånad inför brittiska folkomröstningen.

Väljare mörkade därför och vill inte tala om hur man tänkte rösta
för opinionsinstituten.

En annan orsak är att båda kandidaterna är svårt impopulära, inte bara att folk skakar på huvudet åt dem utan verkligen blir förbannade när deras namn nämns.

I USA är Clintons korruption mer avskydd än Trumps vulgära uttalanden.
Valet visar också att det inte är politiska etablissemang eller massmedier som väljer ledare i demokratiska länder. Det är folket!

Nu när det står klart att Trump vann, fick västvärldens MSM och PK-politiken en chock.

Trumps seger överraskar
också det socialliberala etablissemanget, i synnerhet eftersom han vinner så pass stort som han gör. Om det inte hade varit för Libertarianernas Gary Johnson hade Hillarys nederlag förmodligen varit ännu mer svidande än det faktiskt blev.

Spännande framtid, skrämmande men spännande och många
anser efter hans tal till nationen efter segern, att han visar en ny
sida som inte visat tidigare.

SVT1 reportern utmärker sig igen och står och säger i direktsändning! Utsatta i USA bör söka sig till Sverige och Kanada! Helt sanslöst!Om man sammanfattar det amerikanska valet anser alltså den svenska MSM och PK-politiken att personer med ”fel politisk åskådning” är olämplig att bli amerikansk president.
Vilka politiska åskådningar kan anses
vara lämpliga?

Amerikanska folket ansåg tydligen att Trump hade rätt politisk åskådning.


Alice Teodorescu, GP sammanfattar den politiska omsvängningen på ett fantastiskt sätt:

"Tendensen är densamma i Sverige, liksom i Storbritannien och resten av EU där såväl stundande val i Frankrike som i Tyskland kan komma som en ny påminnelse om situationens allvar. Men det är inte en nationalistisk, konservativ eller främlingsfientlig revolt vi beskådar, även om det är gängse analys. Snarare handlar det om att när staten inte längre förmår fullgöra sitt kärnuppdrag på det sätt som människor förväntar sig, när fred, frihet och mat på bordet inte längre verkar självklart för att fokus ligger på genusdagis och ideologiskt renläriga museer, när människor upplever att medierna är emot dem och för de som de är satta att granska – ja, då eroderas förtroendet och det enda rationella som återstår är att rösta i protest. Det är alltså mer en fråga om bristande politiskt utbud än något annat."

Alice ord borde varje svenskt parti läsa flera gånger och inse att det partierna hittills har ”levererat” inte är vad folk önskar.

Amerika och många länder i Europa dömer ut etablissemangen. De missköter makten. De ser inte verkligheten. De förstår inte vad som krävs.
Därför röstar väljarna för förnyelse.

De partier som inte inser denna kantring kommer ”vakna” upp när de ser
sina valresultat 2018. Den politiska kartan i Sverige och Europa kommer att ritas om rejält de närmaste åren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar