lördag 12 november 2016

Kommer Rysslandssanktionerna att upphöra?

Under valkampanjen meddelade Trump att han sökte bättre samförstånd med Putin och att Rysslands annektering av Krim skulle erkännas.
Sedan 2014 har vi nästan dagligen matas vi med hur farlig Putin är och Sveriges ÖB gick så långt att han sade att det kan finnas ett anfalls hot från Ryssland mot både Sverige och Baltikum.

Under Almedalsveckan 2015 uttalade sig ÖB Micael Bydén, då var han chef för flygvapnet. På en fråga om kränkningar av svenskt luftrum, om det var  USA som var det stora hotet, inte Ryssland.

Micael Bydén bekräftade detta och tillade, att de flesta kränkningar av svenskt luftrum kommit från NATO-länder, inte Ryssland.
Många anser att Micael Bydén är en mycket fin och bildad människa, att han plötsligt ändrat åsikt när han blev ÖB och svartmålar Ryssland är ett tecken, att han har fallit offer för det lömska mind control vapnet. Detta förstärks av att han nyligen sade i DN, att man inte kan lita på alternativa media utan enbart på de etablerade, typ DN- sanningens högborg!

I SVT får många uttala sig om det aggressiva Ryssland och okritiskt få rapa upp floskler, och aldrig, för objektivitets skull, finns det inte någon annan med annan uppfattning närvarande.


Vi är ju vana vid det här laget, att SVT inte klarar uppdraget:
en oberoende svensk television. Att SVT inte känner något som helst ansvar i en så viktig fråga som NATO och Ryssland/USA-relationer är egentligen en skandal.
Hela NATO-sfären har fått ”hicka” efter Trumps uttalande att alla medlemmar skulle betala 2% av BNP till NATO. Idag är det nästan bara Estland som når de siffrorna.

Det är inte många år sedan Sverige hade militära samövningar med Ryssland, och inget väsentligt har egentligen hänt som motiverar Sveriges hets mot Ryssland.

Krim är geopolitiskt en del av Ryssland. Det gick snabbt för Kosovo med hjälp av ”folkrätten.”
Varför har man blundat för samma folkrätt när det gäller Krim?
Inga som helst sanktioner kommer att förändra faktum: Krim är återbördat för gott. Lästips: Annektering av Krim.
Hyckleriet har inga gränser, när Ryssland attackerar IS i Aleppo. USA , EU och FN är upprörda, när andra nationer krigar mot IS på andra platser ses det närmast som ädelt och helt korrekt.

Apropå bombningar av IS-kontrollerade Aleppo.
Det märkliga är att vi nästan dagligen får rapporter om civila offer med filmade inslag på TV – trots att IS inte släpper in journalister – trots att IS dödar alla som ertappas med att inneha SIM-kort -trots att IS rimligen även kontrollerar mobilmasterna i området. Hur är det möjligt ?
Antingen handlar det om fejkade inslag, eller bombningar på annan plats vid en annan tid av en annan aktör.
Eller så handlar det om propagandainslag inspelade av IS, vilket SVT inte borde visa. Varför inte tala om att IS använder civila som sköldar?