söndag 22 juli 2018

Kommer bränderna att få förödande konsekvenser i valet?

Den politiska handelsförlamningen är total och Sveriges katastrofberedskap är obefintlig. Den hycklande Alliansen har, föga förvånande, kritiserat den närmast totala bristen på krisberedskap och förmåga. Under sin tid vid makten gjorde de ingenting.
Varken S eller något annat riksdagsparti eller något expertorgan, myndighet eller utredare har förordat inköp av vattenbombare. Det är inte förrän nu, då Sverige redan står i brand som de borgerliga partierna försöker slå mynt av bränderna, genom att kräva inköp av brandflyg.

Foliehatten tycker att det bästa från den här soppan är, när hycklerskan Annie Lööf uttalade sig om brister på helikoptrar och hjälp från militären, att det liksom var Löfvéns fel. När reportern ställde motfråga: "Men det var under er tid vid makten som alla dessa nedskärningar ägde rum?"Hon blev närmast svarslös då. Hoppas sannerligen ingen kommer rösta på henna i valet.

Man kan ifrågasätta många saker utifrån ett krishanteringsperspektiv. Det är inte som att det här är första gången det händer. Vi vet också att sossarna har en historiskt dålig bakgrund av krishantering av naturkatastrofer, efter tsunamin och stormen Gudrun. Efter storbranden 2014 borde de styrande agerat kraftig och gett erforderliga medel för en uppbyggnad av brandsvaret. Det som hände var att man tillsatte en utredning och Löfvén lade den till handlingarna 2015. Brandförsvaret har under åratal larmat för döva öron, om bristerna och politikerna har valt att inte lyssna. Brandsvaret anser, att det inledande släckningsarbetet är av absolut största vikt och rejäla resurser måste vara tillgängliga inom Sverige. De senaste 10 åren har massor av anlagda bränder drabbat skolor, bilar och bostadshus, har brotten relativiserats bort. När katastrofen nu slår till, tas nationen åter på sängen.

När Sveriges statsminister, Stefan Löfven, får frågan om hur han ser på kritiken, svarar han: ”De får ägna sig åt vad de vill. Jag bryr mig faktiskt inte.” Statsministern bemöter alltså den högst berättigade kritiken med detta uttalande. Har du någon vision om Sveriges framtida krisberedskap frågade reportern Stefan Löfven: 
”Jag kan inte föregripa en utredning som nu pågår!” Det är en osannolik arrogans, från en regeringschef.

Det svaga ledarskapet regeringen visar i denna pågående kris / katastrof kan bli dödsstöten för S och MP. De är för flata och svamlar mest. Stora brister i Brandsvaret avslöjades vid branden 2014 och inget hände. MP gör politik av detta och säger att bränderna beror på klimatförändringar. Valet kommer att bli en jordbävning för MP och S. MP kommer att försvinna på soptippen och S kommer att få vidkänns en kraftig åderlåtning av historiska mått.

Stefan Löfven och Dan Eliasson
ledarskap visar på svaghet utan dess like. Ganska komiskt att detta händer, när Eliasson är GD för ansvarig myndighet. Mannen har ju inget vettigt att säga, så presskonferensen var helt överflödig. Skulle inte förvåna Foliehatten om vi får en kärnkraftsolycka om karln blir GD för strålskyddsmyndigheten. Tidigare Migrationsverket och Försäkringskassan samt Rikspolischef och nu GD för MSB. Någon som tycker det har varit bra utveckling på dessa? Allt han tar på blir skit.

I Sverige låter det som om Sverige har rätt att kräva att ERCC sänder support, samtidigt som ERCC enbart hanterar frivilligt bistånd.
De Italienska "vattenbombarna" ägs inte av EU och är inte en gemensam europeisk resurs. Det är en lögn som sprids av vänsterdebattörer, för att dölja den sittande regeringens sanslösa brist på ansvar. Det är skamligt att ledande politiker gör gällande att de har rätt att kräva Sveriges "andel" i form av stöd från ERCC....som om Sverige investerat och nu är delägare av "flygbombarna." Det är enbart ett spel för galleriet och gammelmedia spelar med som de nyttiga idioter de är.
Det skall vara klart för alla att Sverige inte har någon rätt att kräva hjälp från ERCC och lika klart är det att inget annat land är skyldig att bistå Sverige via ERCC. Många länder ställer ändå nu upp och hjälper Sverige, när de insett storleken på bränderna.
 
Många har säkert sett videon på de polska brandfordonen, 44 stycken. Nästan hälften var lastbilar med utrustning och en stor vanlig buss samt en diesel-tankbil. Detta är ju helt löjligt, världens humanitära stormakt har inte ens resurser förse andra hjälpande länder med busstransporter och drivmedel! Detta filtrerades av Aftonbladet, men vet inte vad som är så kontroversiellt med dessa klara fakta? Innan polackerna skickade dessa fordon hade man garanterat godkännande från Sveriges regering! Alla fordonen var dessutom mäkta med "polska brandförsvaret"! De flesta känner till varför Aftonbladet filtrerar sådan här information, Polen är "högerextremt". Det har själva utrikesministern sagt, så då är det sant. Förstår inte Aftonbladet att folket förstår deras agenda? Om alla fick veta att Polen har sänt hjälp, men att ingen vänster-tidning skriver om det så lär alla förstå varför! Att 140 polska vita "nazister" med bristfällig genuscertifiering och mycket tveksam värdegrund ska hjälpa till att släcka skogsbränder i Sverige är väl nära på parodi. Kontentan måste väl bli att rasifierade och övriga förtryckta framöver ska erbjudas fri lejd in i brandförsvaret?
Nån måtta får det väl ändå vara i den humanitära stormakten?

Det är synd att väljarna har så extremt kort minne. Med facit i hand ser man ganska ty
dligt att den svenska regeringen knappast bryr sig om folket som röstar på dem. Det är rentav fantastiskt eller dystopiskt, att dessa herrar och kvinnor, år efter år, får fortsatt förtroende, trots att det är så uppenbart att de inte förtjänar något.
Foliehatten anser att regeringen är en katastrof, större än brandkatastroferna som nu pågår. Regeringen är totalt inkompetent.

2 kommentarer:

 1. Regeringen Reinfeldt hade kompetens - men handlade för det mesta fel.
  Regeringen Löfven har ingen kompetens - och handlar dessutom nästan alltid fel..
  (Tänk Morgan J...!)
  Vi med långt minne minns Freivalds, "Phuket? Var ligger det?" Och Göran P:s handlingsförlamning vid samma händelse.
  Historien upprepar sig.
  Vi får hoppas att det efter valet kommer en regering som ser "Rätt handlande före PK" som ett motto!
  Men risken för en DÖ Rev 2 är överhängande (om så sd skulle får 49% röstetal).

  SvaraRadera
 2. Du skriver som ett proffs , sunt förnuft , du kan lika gärna kalla bloggen sunt förnuft haha

  Sd visar hela tiden att dom sviker , vår möjlighet är afs ,, så är det , ett parti som ska ta oss ur eu ,, inte gå med i nato ,,, återsända folk till sina hemländer ,,, ifrågasätta korruption i regering eu o statliga myndigheter , öppna dörren för ryssland ,, frågasätta bonniers stora ägande av ljugmedia ,,,, detta gör afs ,,, sd gör inget av detta , de sitter o rapar vid köttgrytorna , hetsar mot ryssland genom en motion nyligen där man ville utöka sanktionerna mot ryssland ,,,, det som sd står för är det som globalisterna vill ,,

  Jag är , var en trogen sd men när jag sett vilket håll dom går åt är det fel ,,, tyvärr ,,, hade hellre sett att sd drivit den nationalistiska politik man drev från början , då hade jag utan snack lagt min röst på dom, tyvärr är det så att folk som inte är pålästa förstår inte det där ,,, utan man tror på sd ,, dom är antingen hotade eller mutade ,, eller båda delarna

  Jag tänker på Reinfeldt livvakt som påstods tagit livet av sej hos Reinfeldt , vad hände igentligen ? Efter hans stadsministerperiod så satt det 22 miljoner på hans konto från american bank ,, american bank är i högsta grad inblandad i globalismen o bildeberg

  Nää vår chans är att trump dränerar korruptionsträsket i bla eu o bland våra politiker ,,, det kan bli så om han får vara kvar i livet o att han överlever det troliga inbördeskriget i usa

  SvaraRadera