lördag 21 juli 2018

Med torkan och bränderna försöker domedagsprofeterna i MP skrämma, bedra, ljuga och lura folk!

Lövin och Fridolin skriver i DN: ”Det är allvar nu. Den extrema hettan som låst sig fast över norra halvklotet är här och nu, och ger oss en försmak av vad ett varmare klimat kommer att innebära för världen, och för Sverige. Skogsbränderna är på allvar. Böndernas situation är på allvar. Alla brunnar som sinar, de stora påfrestningarna på äldre som drabbas hårt av hettan är på allvar.”
De vill därför att Sverige skall ta fram en Sternrapport med nationellt fokus.
Varför skall man ta fram en Sternrapport? Med rapporten vill man bedra,lura och ljuga för folk med katastroflarm och nu ser MP sin chans, att kanske klara 4% spärren i valet. Är man verkligen intresserad av miljö och klimatfrågor, går man inte på MP:s och Naturvårdsverkets bluff.

Uttalande som att ”en sommar som denna inträffar bara tre gånger på en miljon år” eller strax efter ” värsta torkan på 20 år.” Följden blir bara att klimatalarrmister verkar dumma i huvudet.
En riktig debatt i SR eller SVT är omöjlig mellan kunniga klimatskeptiker och miljöpartister. Det hade blivit rena ”katastrofen för MP. Nu är det ju lyckligtvis så, att de sköter det väldigt bra alldeles själva.

Minnet hos dessa fanatiker är väldigt kort, sommaren 2017 var den kallaste på länge och vi hade en väldigt kall och snörik vinter.
I år har det istället varit mycket, kallare än normalt i andra delar av världen. I Algarve, Portugal var maj 2018, den kallaste på 60 år.
VädersajtenYR har en förklaring till denna torra och varma sommar. Det har ingenting med klimatförändring att göra. Sedan i vintras, har vi haft övervägande ostliga vindar. Vindar från det hållet är alltid torra, kalla om vintern(stämmer bra med vintern i Sverige) och varma under sommarhalvåret. Yr skriver vidare, att tids nog kommer västvindarna med ihållande regn tillbaka. Foliehatten gissar att i augusti kommer regnet! Då kanske det dröjer 50 år eller mer tills nästa gång vi får uppleva något liknande.

Svenska folket borde vara nöjda med en varm och solig sommar, visserligen lite mer torr än vanligt. Det är torrt, men inte så att ”hela Sverige brinner” enligt fake news. Den tillfälliga vädersvängningen är inte en ”klimatförändring”. När skall ansvariga på SMHI och Naturvårdsverket korrigera denna felaktiga bild av verkligheten? Även politiker har drabbas av hybris, av den varma sommaren. Senast kunde vi läsa på FB att Kent Härstedt ansåg att det var klimatförändringar. Givetvis dristade sig Foliehatten att fråga, ”vilka bevis har du för detta påstående?” Är det någon som tror att han svarade? Härstedt spelar i samma division(okunskap) som Lövin och Fridolin!
På många håll i Sverige var maj månad rekordvarm. På många håll slogs också rekord i solstrålning. Vilket naturligtvis hör ihop. MSM gör gällande att maj månad 2018 har varit den hittills varmaste någonsin i Sverige. Hade de bara gjort en research hade de upptäckt att:
Svenskt ”rekord” för maj:
Kristianstad 27 maj 1892, 32,5
C - Götaland
Kalmar 28 maj
1892, 32,5 C - Götaland
Nora 29 maj 1911, 3
1,3 C - Svealand
Överkalix-Svartbyn 31 maj 1971, 30,6 C – Norrland
Häromdagen visade metrologen i Rapports väderleksinformation på väderkartan temperaturer på drygt 33 grader. Sedan förklarade hon, att värmerekorden för Sverige var 38 grader som sattes i Målilla 1947 och Uppsala 1933. Tänk om dessa rekord skulle ryka. Då vart det nog liv i luckan. Tänka sig, att det kunde va så varmt för drygt åttio år sedan.
Lövin och även Lööf påstår att isarna smälter i Arktis. Istället är det så, att där växer isarna, det visar oss , hur lite som stämmer med de självsäkra prognoserna från IPPC och ljugande politiker. Minus 52 på sydpolen just nu.
Lite ödmjukhet inför det okända väderläget vore passande. Bara vi äter lite klimatsmart mat, så kanske gudarna kan blidkas är det självsäkra troendes val.


Man ser tydligen inte sambandet med ett högtrycksläge och med klart väder som ger stark solinstrålning, vilket höjer temperaturen. Ringa molnighet ger dessutom inte mycket nederbörd. Högtryck är väder, liksom lågtryck vid andra tillfällen. Att koppla det till våra utsläpp av koldioxid är pseudovetenskap och religiös tro.Dessutom är det kallare än normalt på många andra håll i världen.
Torka här hemma är inte det samma som klimatförändringar. Hävdar man det är det desinformation och fake news. Det handlar än så länge om väderförändringar. Men det man kunde ha förutsett, med en objektiv klimatforskning.

Alla som lyssnat och tittat på de statliga kanalerna SR och SVT och läser MSM och deras klimatalarm, inser man snabbt, att det måste handla om order från ledningarna. Den som är anställd av dessa och som skulle våga sticka ut mot klimat-PK-ismen är garanterat av med jobbet i samma sekund. Blickar man ut över över världen, ser det inte lika illa ut.
I veckan utgick en klass 2 varning om extrema temperaturer vid ”futtiga” 30 grader. Det ska till varje pris heta att det är ”extremt” varmt nu för tiden när det inte ens är i närheten av noteringarna från gamla dagar. Förmodligen är inte ens promillen av Sveriges befolkning medvetna om klimatlögnen och förtigandet om fakta. Därför går det så himla bra, att fortsätta ljuga om väder och klimat.
Vi fick en torr sommar och för en sekt som letar tecken från en Gud, så blev dom bönhörda . Men de var rätt knäpptysta förra sommaren och vintern som var.  Greenpeace är deras korsriddare . Det är en grupp som gör allt, för sin egen skull, lever sitt liv i äventyr och gör absolut inget produktivt som för oss framåt. Foliehatten undrar, vad skulle klimatalarmisterna göra, om de fick Greenpeaces paradis som alla sekter söker?

Vintern 2009 eller 2010 hade vi lånat ut isbrytare till någon forskning vid Sydpolen, eftersom isen inte skulle bli tjock i Östersjön enligt klimatmodellerna. Klimatmodellerna visade också att vi denna sommar skulle ökad nederbörd, så vi kunde spara pengar på brandflyg och helikoptrar som kan vattenbomba. Även större delen av försvaret kunde avvecklas eftersom krigsrisken i vårt närområde inte fanns. Detta visar hur dåligt planeringen i Sverige fungerar. Då gäller inte försiktighetsprincipen längre. Ska bli intressant att höra, vad som kommer att sägas när kärnkraften är avvecklad och vi ska förlita oss på sol, vind och vatten.

Går vi in på Kontrollrummet ser vi att de senaste 3 veckorna har det varit i stort sett vindstilla och vindkraften har i stort sett inte levererat mer än en tjugondel av Sveriges elbehov. Om vi tar bort kärnkraften som de grönröda vill, vem skall då producera elen, vi behöver under vintern eller skall svenska folket frysa ihjäl?
Sverige har dessutom med sin export av el räddat Danmark, eftersom deras vindkraft inte levererat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar