tisdag 29 mars 2016

USA:s absurta beväpning av grupper i Syrein - CIA mot Pengaton!

Amerikanskt inbördeskrig i Syrien? I Syrien begår ett absurt krig mellan grupper som utrustats av CIA som strider mot grupper som utrustats av Pentagon.

Miliser beväpnade och utrustade med olika delar av USA: s försvarsmakt/underrättelsetjänst har börjat slåss med varandra på slätten mellan den belägrade staden Aleppo och den turkiska gränsen.

Dessa strider
belyser på ett mycket bra sätt hur lite kontroll de amerikanska underrättelseofficerare och militära planerare har över de grupper de har finansierat och tränat i den bittra syriska inbördeskriget. Dessa strider har amerikanska tjänstemän och rebelledare bekräftat.

I mitten av februari -
blev en CIA-beväpnad milis Fursan al Haq, eller riddare av rättfärdighet, utkörda från staden Marea, ca 20 miles norr om Aleppo. De blev utkörda av Pentagon-stödda syriska demokratiska krafter som flyttar in från kurdiska kontrollerade områdena i öster.

Dessa strider illustrerar på ett mycket bra sätt USA:s dilemma, svårighet och ansträngningar för att samordna styrkor bland dussintals beväpnade grupper som försöker störta presidenten Bashar Assad. 

 USA:s inblandning har medfört att olika fraktioner av islamistiska statens militanta grupper strider mot varandra.

Det ser ut som om att USA:s vänstra hand  in har kontroll över vad den högra handen gör! Helt otroligt egentligen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar