tisdag 3 maj 2016

5000 meningslösa jobb, betalda av staten med lånade pengar. Nu börjar vi snacka planekonomi på allvar!

Bidrag kostar. Nya " hitta på" jobb kostar.
Svartjobb kostar och snedvrider konkurrensen på marknaden.

När den svenska Socialdemokratin firade 1:a maj, är partiet inget framtidsparti, utan bara en bleknande skugga från fornstora dagar utan några som helst visioner för framtiden.

I sitt förstamajtal höll statsminister Stefan Löfven en predikan om värdet av att arbeta och göra rätt för sig - en aning märkligt av en ledare för ett parti som i dag är större bland dem som inte arbetar än dem som gör det.

Den socialdemokratiska arbetarretoriken till trots är partiet i allt väsentligt ett bidragsparti. Hyllningarna till arbetets plikt blir därför smått löjeväckande. Visst vill även Socialdemokraterna att alla ska arbeta och göra rätt för sig - men det syns inte i politiken.

Sverige har ett av världens allra högsta skattetryck. Men med en växande andel av befolkningen som inte arbetar, eller som har en lön klart under medianen och därför bidrar med mindre i skatt än medelsvensson.
Med denna politik skapas en sjunkande skattebas.

Det innebär att vi står inför ett scenario där skatterna kommer behövas höjas för att upprätthålla dagens välfärdsambitioner.

Troligare är att vi kommer ser högre skatter för
sämre välfärd.
SKL har redan varnat och framhållit att det kommer att bli betydande kommunala skattehöjningar de närmaste 5-6 åren.

Socialdemokratin och dess satellitpartier, MP och V, har förlorat kontakten med de centrala frågor som verkligen oroar och bekymrar dagens människor.
Socialdemokratin har idag en ställning som mer påminner om Högern i Sverige för 100 år.

Vår käre statsminister går ut hårt under 1 maj och lovar att skapa 5000 meningslösa jobb inom offentlig sektor för att kunna sysselsätta 5000 personer som står långt från arbetsmarknaden.

Arbetsplatser för en en eller flera nyanlända - beroende på
de statliga myndighetens storlek. De statliga myndigheterna ska få i uppdrag att hitta på 5000 jobb fram till 2020 med "bra villkor". Arbetsuppgifterna ska även anpassas efter de nyanländas kompetens.

Det blir mycket inskanningsjobb, hämta utskrifter, plocka ur diskmaskinen efter fikapauserna, köpa fika bullar/lunch till olika möten, märka upp vandringsleder enligt Löfven m.m.

"Löfven medger att det behövs ytterligare åtgärder för att lågutbildade nyanlända ska komma ut på arbetsmarknaden."

Det här är inget nytt utan gick ut som direktiv till samtliga av landets myndigheter redan för ett halvår sedan.

Finansiering?
"Regeringen har lagt om kursen helt. Nu har vi lämnat skattesänkningsstrategier som den förra regeringen ägnade sig åt."

Den senaste siffran på arbetslösa är 405 800.
Klart att de själva inser detta.
Men varför ljuger de?
Vem tvingar dem?
Är detta ett nytt trossamfund?
Fast idag gäller det nästan alla partier. Något har hänt bakom kulisserna.

Ett politiskt utspel som kommer att kosta 75 till 90 miljoner i månaden.
Det här är helt vanlig Socialdemokratisk politik.

Utöka
den offentlig sektorn med värdelösa jobb som finansieras av skattebetalarna. När detta inte går ihop, så höjs skatterna för oss som har förvärvsinkomster.

De nya föreslagna arbetsplatserna saknar helt långsiktiga positiva effekter. En åtgärd som knappt kommer att märkas i statistiken.
Att inte
Socialdemokraterna inser det urbota löjliga i det här säger ju en hel del om partiet i fråga.
Kanske pengarna skulle göra större nytta om man anställde några tusen nya lärare och poliser?

Men det låter bra för en
Socialdemokrat att säga detta 1:a maj.
Det låter fantasilöst och utan visioner att höra.

Frågan är då:
Är detta lösningen på de problem som So
cialdemokraterna har skapat - att skatta ihjäl arbetarna och ge folk meningslösa arbeten, typ " skanna in dokument, märka ut vandringsleder och enklare administration som kopiering"?


Är det här det framtida Sverige vi har att vänta? Några miljoner svenskar som arbetar i privat sektor och drar in pengar i systemet. Några miljoner svenskar som arbetar inom offentliga sektorn - sjukvård, försvar, polis, nödvändig administration etc.
Några hundra tusen invandrare som har artificiella och ekonomiskt onödiga arbeten där de gör enkla arbeten som tjänstemännen i den offentliga sektorn tidigare inte hade problem att göra själv?


Det verkar som Socialdemokraterna räknar med att förlora nästa val och skapar jobb lämpade för sina ledamöter som kommer tvingas avgå eller ….

Jag tänkte tidigare i mor
se att årets första maj-tal var utan fantasi och framtidsutsikter. Ett första maj-tal ska innehålla visioner och Socialdemokraternas vision  är minst sagt... urdålig...

Verkligheten är krisartad och grupper ställs mot varandra på ett sätt som inte förekommit på många år i Sverige.

Ett tal med visioner och framtidsutsikter höll däremot den danska Socialdemokraternes formand Mette Frederiksen;
”Samfundet skal hænge sammen. For mig er ligestilling mellem mænd og kvinder helt fundamental. Og børns rettigheder. Ja, det er det allervigtigste. Derfor er der heller ikke plads til alle holdninger og til alle handlinger i vores samfund. Imamer, der prædiker vold mod børn og undertrykkelse af kvinder, hører ikke til i et demokratiske samfund. Og vi vil bekæmpe dem med alt, hvad vi har kært. Som vi gjorde det mod kommunisterne. Som vi gjorde det mod nazisterne”.


Men
Löfvens första maj-tal är ännu ett exempel på hur Socialdemokraterna har tappat kontrollen över verkligheten och de leker Badgad-Bob.

Att
Socialdemokraterna sitter i en rävsax är ställt utom allt tvivel. Alla pengarna går till det svarta hålet och det finns inga pengar kvar till några förbättringar.

Det handlar om att skapa "hitta på jobb" som är fullkomligt meningslösa i samhället i tron att det sticker mindre i ögonen på väljarna och att det ser bättre ut i
arbetsstatistiken.

I
Aftonbladet kan man läsa följande skrivet Lena Melin:
"Det är här utan tvekan en bra grej. Genom beredskapsjobbet får man inte bara lära sig de aktuella arbetsuppgifterna. Man
tvingas också lära sig hur man uppträder på en arbetsplats och, om man inte redan gör det, lära sig tala svenska."

Menar Melin verkligen allvar?
Ska personer som inte vet hur man uppträder på en arbetsplats skickas ut på avlönat arbete?
Ska personer som inte talar svenska ut på arbeten i svenska staten?

Det värsta är nog att det finns väljare i Sverige som köper resonemanget.

Allt handlar just nu i Sverige att i möjligaste mån
ge invandrarna tak över huvudet i en extrem dyr flyktingindustri. Några arbeten för 300.000 invandrare fram till 2020 kan alltså inte ens Stefan Löfvén drömma om.

Internationalen är arbetarrörelsens främsta musikstycke på alla första maj-tåg.
Den svenska texten skrevs av Henrik Menander 1902. Originalet var på franska ”L’internationale”, skrivet av Eugène Pottier år 1870 i samband med Pariskommunen.

Av någon anledningen – inte svårt att förstå när man läser texten är att vers 4 är bortplockad!

4. Båd’ stat och lagar oss förtrycka, vi under skatter digna ner. Den rike inga plikter trycka, den arme ingen rätt man ger. Länge nog som myndlingar vi böjt oss, jämlikheten skall nu bli lag. Med plikterna vi hittills nöjt oss. Nu taga vi vår rätt en dag!
Lite märkligt kanske, i arbetarrörelsens barndom protesterade arbetarna mot de höga skatterna som då var under tio procent men nu är det som bekant andra tider…arbetarna är försvunna eller har gått över till ett annat parti…
Det kanske allra märkligaste med Löfvens tal är att han pratar om en regering bestående bland annat av Moderater (blå) och Sverigedemokrater (brun).
Det är
inget annat än politisk retorik på smutsnivå som han ägnar sig åt.

Löfven använder samma taktik som högern använde mot Socialdemokraterna i valet 1928:
"En var som röstar på "Arbetarepartiet" röstar på samhällets omstörtande och bolsjevismens införande.
RÄDDA FOSTERLANDET! - Sveriges Nationella Ungdomsförbund."

Högern skrämde då med bolsjevik faran genom att sammankoppla Socialdemokraterna med bolsjevismens.

Nu skräms Socialdemokraterna med att varna för "bruna faran" om Sverigedemokraterna ingår i en framtida regering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar