onsdag 25 maj 2016

Tal tratten Anna Kindberg Batra!

Politik handlar om förtroende och retorik och om konsten att övertyga. Inte minst om att man till varje pris vill undvika, att tala om vad man står för.
Vem kan känna förtroende för Anna Kindberg Batra eller låta sig övertygas av hennes ’söndercoachade’ och medietränade tal tratt och parti megafoni?
De nya moderaterna har gått kräftgång sedan Reinfeldts "öppna era plånböcker" som ledstjärna. Moderaterna vill inte kunna, och kan inte vilja.

Ungefär så ser deras interna process ut. AKB verkar vilja bota baksmällan med mer sprit.
Vill hon
och Moderaterna ha en majoritet efter nästa val ? Med tanke på hur dagsläget ser ut och den riktning som utvecklingen verkar att gå, så vem vill ha regeringsansvaret ?

I en utfrågning i
Expressen ombeds moderatledaren Anna Kinberg Batra att välja mellan Miljöpartiet och Sverigedemokraterna.

Chockbeskedet att AKB föredrar Miljöpartiet framför Sverigedemokraterna har skapat ett raseri i sociala medier och bland borgerliga gräsrötter.

Linjen som
AKB gör gällande, där hon föredrar Miljöpartiet framför Sverigedemokraterna, har kommit att bli ett rött skynke för många alliansväljare. Besvikelsen är total, men de flesta är inte förvånade. Vi måste komma ihåg att AKB är handplockad av Reinfeldt i syfte att föra hans politik vidare, i detta ligger också att förvalta hans egoistiska hat mot Åkesson.

Skälen som Kinberg Batra anger för att hon inte vill regera med SD är följande:
Skälet till att vi inte vill regera med Sverigedemokraterna är politiskt. Om man säger nej till Nato, om man gör det mer lönsamt att inte jobba och man tar avstånd från integrationspolitik när en miljon snart är utanför. Då tycker inte jag att det är en grund att regera ett land ihop med”.

Anna Kinberg Batra behöver bättre argument än så här om hon vill säkra en majoritet för en framtida alliansregering. Vilket för övrigt framstår som alltmer osannolikt för varje månad som går.
Efter att ha tassat runt och snackat the Robot talk i evigheter tar AKB bladet från munnen och visar att hon minsann kan stoppa in hela foten och har lika lite som Löfven förstått något alls.

Alla vet och ser att det inte finns någon Allians.
Alla vet och ser hur högt i tak det är hos M.
Alla vet och ser hur lite AKB är beredd att göra i verkligheten för att få bort den klantiga samarbetsregeringen som inte är bra för Sverige.
AKB can do the talk - men det är också allt.
Hon är fullt tillfreds med att KU-anmäla och snacka robot i talarstolen.

Anna Kinberg Batra är precis som alla ledande politiker som i intervjuer ofta rabblar inlärda ramsor och luftpastejer. I intervjuer upprepar hon gång på gång svar som inte har med själva sakfrågan att göra. När intervjuaren påpekar att hennes svar inte är svar på den fråga som just ställts, ändrar hon bara ordföljden i det hon just sagt och rabblar det igen. Hur förtroendeingivande är det?

Med en så svag regering, med migrationskris, kris i skolan och en polis i fritt fall hade det varit ett utmärkt tillfälle för en svensk oppositionsledare att kliva fram och ingjuta hopp om en förändring, om en vändning. Ändå misslyckas AKB så kapitalt med detta.

För någon dag sedan stod det klart att Hanif Bali inte längre har förtroende av partiets riksdagsgrupp att sitta i arbetsmarknadsutskottet eller att hantera integrationsfrågor.

Hans ordervägran när han röstade för att kalla ett pågående folkmord i Mellanöstern för ett folkmord, och för det straffas han hårt.
I ärlighetens namn är det ju i dagsläget, så att inget de nyare moderaterna gör spelar någon roll.
Moderaterna fortsätter med sin förnekelsepolitik. Att straffa Bali kommer att straffa Moderaterna hårt. Folk är upprörda över hanteringen av Bali och börjar sig närma sig en folkstorm. Detta kan var spiken i kistan för Moderaterna.

Många gillar Hanif Bali. Han är en politiker som sticker ut. Många håller inte alltid med honom, men det är imponerade att han står upp för sina åsikter och sina värderingar.

Är man en politiker med ryggrad skall man
inte krypa eller få ryggraden knäckt på mitten av de som styr och ställer.
De nyare moderaterna visade att det är krypa som den Nymoderata ledamoten förväntas göra. Det är äckligt, väldigt äckligt med tanke på hur de nyare moderaterna spelar sina kort som ”oppositionsparti”…

Jag hoppas verkligen att Bali inte försvinner från den politiska scenen.
Han är, i mitt tycke, en av de absolut vassaste i svensk politik.
Hoppas att han lämnar det vänsterdrivande och förhoppningsvis sjunkande skeppet ”nya Moderaterna”.

Att Moderaternas superängsliga ledning sakta men säkert bereder väg för en vassare partiledning är ju bra, men vem skall nu, till Jimmys stora glädje, få stå och pladdra sönder den vettiga bild av partiet som Bali tillskansat Moderaterna inom integrationspolitiken?

Man stjäl friskt SD:s idéer, drar åt tumskruvarna lite till och förpackar allt under etiketten nya nya moderaterna.

Och så vill man fortsätta samarbetet med MP!!!!!!!!

Man har inget förstått och ingenting lärt. Ordet ”faktaresistent” har väl aldrig passat så bra som här. Att sedan av pol
etera Bali, oavsett varför och oavsett till vad Bali får istället, signalerar ett avgrundsdjupt avstånd till gräsrötterna, ett förakt och en signal att:
”Vi skiter i vad ni tycker, här är det vi som bestämmer”.

Hanif Bali är en politiker som vill något och står för det, alltså just det som borde definiera en politiker av värde för sitt land.
Klart att han måste bort. Han passar inte in i det könlösa, fega och passiva träsk som vår riksdag numera är.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar