lördag 16 juli 2016

England och Tyskland börjar ”nyktra” till - grön energipolitik till soptippen!

De senaste åren har bägge dessa länders energipolitiken varit på väg med expressfart, mot en ekonomisk och miljömässig katastrof.

Nu börjar tillnyktring ske. Till mångas förvåning fick de ”gröna” även med sig mer sansade politiker i de gröna drömmerierna om en fossil- och kärnkraftsfri elproduktion.

Det var en våg som var svår att stoppa eftersom de flesta i media var ”gröna” och då hade mer sansade politiker svårt att säga emot!
Har man väl kommit till ”köttgrytorna” är det svårt att ändra riktning!
Alla har nu konstaterat att den ”gröna” satsning blivit ett väldigt dyrt kalas!

Det finns nu många tecken på att samma klarsynthet som skeptikerna hela tiden har haft, om att den gröna satsningen är en katastrof, att den nu även börjar tränga in i den politiska sfären i dessa båda länder.


Tyskland
Tyskland står inför stora omvälvningar: den politiska eliten är hotad: populisterna börjar gnaga på deras levebröd.
För ett par veckor sedan så röstade Tysklands riksdag igenom ett förslag om att sätta ett tak på subventionerna till vindkraften.
Statens finanser har tydligen sina gränser även i Angelika Merkels värld.

Tyskarna planerar t.o.m. att minska produktionen från vind med 6000 megawatt till 2019. Ändå kommer subventionerna att kosta hissnande Euro 900 miljarder. De tyska konsumenterna får betala närmare SKR 3 per kilowattimme, jämfört med SKR 0,80 för amerikanarna. Även energibolagen går knackigt.

För tyskarna är det stora problem med elräkningarna. Det har lett till, att tyska regeringen, mot sin vilja – fick tänka om!

Närmare 1 miljon tyska elabonnenter har stora svårigheter att betala sina svindyra räkningar. Många blir frånkopplat och genom socialtjänsten åter inkopplat, men för stor delen av tyska befolkningen, är detta fortsättningsvis en skam att bli beroende av sociala myndigheterna.

Taktiken från elbolagen tycks också vara att koppla bort kunderna ganska snabbt, om kunderna inte förmått betala räkningarna.
Sådant når sällan de allmänna medierna, men nog de ”politiskt inkorrekta ” partierna.

Blir det rubriker, så är det förstås elbolagen som är bovarna,
i synnerhet då de ”smutsar ner” klimatet med CO2 =koldioxid.

Värst är det i s.k. gamla Ruhrområdet, där de flesta städer och kommuner är och var stora aktieägare till RWE och EON.
De blev utan inkomster i år, när intäkterna på grund av för låga elpriser minskade.

Inkomsterna hade redan planerats till sociala åtgärder, t.ex. för dem som britterna hade röstat emot, inflyttningen av östeuropeiska minoriteter.

Samtidigt som man vill ha pengar av de förhatliga ”CO2” alstrande kolkraftverken. Kommunerna har också satsat enormt på oräntabla vindkraftverk som skulle subventioneras … tänk själv efter.
Slakta kon och dricka mjölken som inte finns längre.

Grönt och fint, och vem bryr sig om verkligheten, så länge det finns folk som betalar sina räkningar.
Politiskt korrekthet härskar fortfarande i medierna. Men fronten håller på att spricka.


Angela Merkel har nu ”svängt sin gröna trollstav” och försökt avveckla Tysklands fossilberoende samtidigt med kärnkraften.
Det har – ganska förutsägbart – inte gått så bra.

Kärnkraften har visserligen halverats, från 29,5 % till 17% under 2015, men eftersom vindkraften inte kan leverera lagom mängder el utan fladdrar upp och ned på ett oförutsägbart sätt så har den kolproducerade energin gått upp.

Tyskland släpper nu ut 28 miljoner ton
mer koldioxid, än man gjorde när programmet för avveckling av kärnkraft tog sin början.

De gröna som är kvar i EU är inte glada över att GB lämnat. Då måste de kvarvarande ta en ännu större del av bördan. Börda?
Har inte alla alarmister hittills hävdat att nedskärningar av koldioxid är rena vinsten?


Situationen för vind är i stort sett densamma i Storbritannien som i Tyskland. Regeringen under Cameron har satsat enorma summor,
på att bygga ut den landskapsförstörande vindkraften, både till lands och till havs, i ett frenetiskt försök att följa EU:s och sina egna direktiv om att minska koldioxidproduktionen.

Men moderna industriländer behöver en stabil baskraft som levererar när elen behövs, inte bara när det råkar blåsa eller då solen skiner.

Engelsmännen och har nyktrat till och slutat att vara ”naiva”!
De har öppnat upp för gasutvinning med hjälp av ”fracking” tekniken. Frågan är om man hinner ta sig ur sin ”förnyelsebara” energipolitik innan lamporna slocknar.
De flesta har följt med visst intresse britternas folkomröstning om Brexit.
Cameron förlorade
som bekant och lämnade sin premiärministerpost.

Istället är det Theresa May som tagit över rodret. Hur ser hon på klimat- och energiproblemet? Ja, det kanske är för tidigt att bedöma. Men
Climate Scepticism har samlat en del uttalanden och rösthandlingar som kan tyda på att det kommer att ske en viss tillnyktring i framtiden.

Theresa May har valt en ny energiminister, Andrea Leadsom, som tycks vara helt inne på hennes linje om hållbar baskraft.

Den kommande omsvängningen i Tyskland och Storbritannien kanske bekymrar Europas gröna ideologer, men den skapar onekligen en viss förhoppning om att fakta och sunt förnuft äntligen sipprar in bland ledande europeiska politiker. Vi väntar dock fortfarande på att svenska politiker också skall nås av ”upplysningen” och ”tillnyktringen”.
I Norge och Finland drar man ned på subventionerna till vindkraften och nu står Sverige ganska ensamt där med sina gröna drömmar om en fossil- och kärnkraftsfri elproduktion.
Sverige kommer att vakna, när vi kommer att gå mot en ekonomisk katastrof!
Detta kunde man ju förutse skulle hända redan när tyskarna började avveckla sin kärnkraft/kolkraft och började satsa på vindkraft och annan förnyelsebar kraft.

Det fungerar inte i ett industriland som Tyskland som är beroende av pålitlig baskraft. När man påtalade detta på för ”miljömupparna” så blev man anklagad för att vara ”bakåtsträvare” och andra invektiv som inte passar sig i tryck.

Miljönissarna i MP + C är verklighetsfrämmande. Deras drömsamhälle ser bara så radikalt annorlunda ut än ”vanliga” människors.

Medan vi vill ha pålitlig energikraft både för jobbens skull och för våra bilar, så vill miljöfolk ha gröna jobb där handkraft är det primära och vanliga bilar vill de inte alls skall finnas i deras samhälle.

En sak man kan fundera över är, hur de vill trygga livsmedelsförsörjningen.
En befolkad landsbygd vill de inte ha för transportbehovets skull. Av samma orsak är de fanatiskt mot import av livsmedel.
”Närodlad” är slagordet de använder. Men hur långt räcker det och särskilt eftersom all odling skall vara eko?

För övrigt när det gäller verkliga miljöpartister så borde vi andra veta att omsorgen om människorna, som de kallar ”planetens värsta skadedjur” är lågprioriterad.
Miljöpartiet kom inte till för att ytterligare bli ett parti som värnar om människor, utan om miljön.

Ovanpå detta börjar MP att förstå att de är inkompatibla med sig själva. Vi har en partiledning som i regeringsställning tvingas gå emot var de gick till val på brunkolsförsäljningen och immigrationspolitiken, samtidigt som gräsrötterna - lokalavdelningarna, ber om ursäkt för den drivna politiken på riksplanet.
Måste vara ett riktigt jobbigt läge för dem …. eller är makten så viktig?

Med Energiöverenskommelsen vill Sverige nu också att vi ska upprepa tyskarnas misstag, ivrigt påhejade av våra egna verklighetsfrånvända miljönissar i MP och de andra stollarna i regeringen.

Tyvärr är det så, att den ”rödgröna regeringen”, inte har en aning om hur det fungerar med elenergi och dessvärre, så har de som bestämmer inte en susning.

Ledarna för och i det europeiska och svenska energipolitiska träsket slåss för den heder de inte har.
Men, muren har fallit och ”klimatfrågan” kommer snart nog att vara pinsamt ute.

Clexit på er alla!

1 kommentar:

 1. Helt mirakulöst att Merkel lyckades att sälja in "Energiewende" till tyskarna..
  Hur gick det egentligen till?
  I ö, kan skriva detta under vilket som helst av dina inlägg.
  Vi får ständigt höra at vi måste dittans, vi måste dattans, vi måste gör något åt (vv fyll i lämplgt objekt).
  Kardinalfrågan är forfarande HUR?
  Vi måste sätta "nyanlända" (en sk-teufemism) i arbete. Med vaddå? Vem vill ta en kostnad på minst 200spänn/tim för en som inte ens kan svenska?
  Vi måste bygga bostäder. Men VAR, och VILKA ska bygga? Polacker?
  Kan nog räkna upp minst ett dussin områden till där "Vi måste..."
  ...och politikerna snackar vidare.
  När inflödet i höst var som störst diskuterade man pappamånaders fördelning!
  men vad f-n ?
  Tog igår en paus i pysslet utanför huset och pratade med en ny granne. Vi kom nästan genast in på "vad händer i Sverige?" Ingen av oss förstod nånting.
  Ingen av oss begriper vad som pågår, sopor till politiker som vägrar ta grepp på det som är viktigt för att istället yra om struntsaker.
  163 000 inkommande som med anhöriga blir 500 000.
  Hela 500 lär jobba enligt massmedia? (Ygemans 80 000 som ska sändas tillbaka - blir nog aldrig av)
  500K, ett helt nytt Malmö som ska försörjas..
  För denna försörjning behöver vi mängder av billig energi.
  Hur?
  Vindsnurror?
  Okunniga politiker+ klimatalarmister+massmedia, obra.
  Detta ser inte bra ut för Sveriges framtid, blir kanske målat breda trottoarer på våra fd motorvägar?
  Bilar ska ju bort..

  SvaraRadera