söndag 17 juli 2016

Kriget mot terrorismen!

Kriget mot terrorismen har på allvar kommit till Sverige.
Den svenska terrorlagstiftningen skärptes den 1 april i år. Lagen innebär att det blir olagligt att resa eller utbilda sig i syfte att begå terroristhandlingar.
Att jihadistisk terrorism har blivit allt större de senaste åren är de flesta medvetna om.
Antalet unga svenska muslimer som rest till Mellanöstern för att ansluta sig till terrorgrupper som Al-Qaida och Islamiska staten kan vara så högt som 500.
Det är en osäker siffra, eftersom den är uppskatt
ad.

De jihadistiska attackerna mot västvärlden kommer ofta
re nu.
Vi är snart där, då man inte hinner med att utlysa sorgedagar, manifestera, hålla tal och tända ljus. Det kan kanske låta pessimistisk, men många är inte medvetna om, det bottenlösa hatet mot väst som islamisterna har.
Det skulle inte
förvåna, om terrorattackerna kommer att bli fler och större och komma allt tätare inpå varandra.
Frågan är när terrorism och kontraterrorism övergår i regelrätt krig.

Det måste finnas en förklaring, varför islamistiska terrorister genomför alla dessa attentat. Hatar man den västerländska livsstilen med fri yttrandefrihet, demokrati och vetenskap eller vad är hatet riktat mot?
MagnusNorell försöker sig på en förklaring!

Ledarsidorna ger en historisk tillbakablick och varför Europa drabbas av ökad terrorism. Kan detta vara förklaringen?

"Hatet mot det fria väst, samt Europa, bär på en lång historia. Frankrike och Storbritannien är de primära målen eftersom de anses vara de bröt nacken av kalifatet 1492 samt annekteringen av större delen av Nordafrika och Mellanöstern under 1800-talet. Hatet är förmedlat från generation till generation i stora delar av den ortodoxa miljön då uttolkningen av Islam är bundet till klankulturens muntliga tradition. I en värld där analfabetismen är utbredd är det talade ordet viktigare än att den enskilde själv får läsa en text och dra sina egna slutsatser. Detta förhållningssätt till ”Sunna”, tradition, beskrivs av bland annat Per Brinkemo i hans senaste bok ”Mellan klan och stat”. Och. Krafter som det Muslimska Brödraskapet, Al Queda, IS/DAESH, Al Shabab, Boko Haram har alla ett och samma mål. Att ta tillbaka, och utvidga, det som är vad de anser vara sitt förlorade territorium”.

Säpo vet ganska mycket om jihadisterna. Vi vet att de kommer från den salafitiska miljön. Därför är det inte konstigt att säkerhetspolisen håller denna miljö under uppsikt, även om en och annan muslim som vistas i denna miljö kan känna sig utpekad.
Det finns salafiter som är våldsbejakande och andra som inte är det, som hellre verkar för att islamisera samhället genom mission.
Men steget mellan dessa riktningar är inte alltid så långt. De har det mesta gemensamt och den icke-våldsbejakande riktningen kan fungera som inkörsport till jihadismen.

I dagens islamofobiska samhällsklimat finns det inget utrymme för svenska muslimer att överhuvudtaget försöka problematisera vissa frågor utan att bli sedda som anlitade försvarsadvokater för olika militanta rebellgrupper.
Det vill säga, om man är kritisk till hur kriget mot terrorismen har förts de senaste 13 åren och påpekar att liberala demokratier har åsidosatt grundläggande mänskliga rättigheter, menar vissa att man försöker relativisera terrorism.

Enligt Sveriges Unga Muslimer=SUM, utan svenska muslimer i allmänhet och muslimska organisationer i synnerhet, har de alltid tvingats ta avstånd från vad andra muslimer gör, både nationellt och internationellt.

Rashid Musa som är ordförande för SUM menar att:
"den nya lagen kan drabba svenska muslimer"!
Musa menar på fulaste allvar, att det kan hända att någon oskyldig muslim får genomgå obehaget, att förhöras av Säpo.
Musa förstår inte, att det är att detta är ett pris som kan vara värt att betala, för att kunna fånga en och annan riktig jihadist?
Musas prioriteringar är minst sagt märkliga.

I västs islamofobiska föreställningsvärlden har muslimer monopol på terrorism och allt annat ont i världen.
Rashid menar, att om SUM hade fått en krona, för varje gång, vi blivit tvungna att ta avstånd från global terrorism, hade vi i dag kunnat stå för Greklands underskott.
Rashid menar vidare, att för det första kan svenska muslimer, till skillnad från vita personer, enligt de islamofobiska föreställningarna om objektivitet, aldrig vara neutrala eller experter inför sakfrågor som berör oss som samhällsgrupp.
Utifrån vithetens eurocentriska lins är vi antingen offer eller förövare beroende på frågan som diskuteras.

När man kort sammanfattar Rashid Musas agerande på nätet, twitter och alla anmälningar han gjort, när någon kritiserar muslimer, ser man en ganska klar linje.
Rashid Musa rycker snabbt ut med iver och försöker misstänkliggöra och sabotera arbetet mot terrorism.
Rashid har ett horn i sidan till ett antal ledarskribenter och ”terroristexperter” som han anser ger en extra skev bild.
Ha
n anser att de använder sig av en ”kolonial retorik”.

Han menar att deras ”vanföreställningar” sitter mycket djupt och går långt till­baka i tiden och att den innehåller en hög dos av en förtryckande attityd.

Ett uttalande av Rashid Musa belyser detta:
”Muslimer kan släppas in i medierna och få säga något, om de instämmer helt med vad som anses vara PK i Sverige, annars ställs de utanför, och blir kanske utpekade som extremister”.
När det kommer till att försvara alla de muslimer i världen som är offer för islamismens kvinnoförtryck, grymma straff och inskränkningar av yttrande- och religionsfrihet, är hans iver som bortblåst. Man skulle tro att han har fått ”munhäfta”!


Terrorister i Sverige idag och igår!
Taimour Abdulwahab
Sprängde sig till döds i december 2010 i Stockholm. Tur var att ingen annan kom till skada. Men det kunde ha slutat med en fullständig katastrof med mängder av döda om Taimour agerat på rätt sätt.

Lars Vilks
Med sina ”rondellhundar” har Vilks utsatts för flera attentat. Först försökteman ”klantigt” sätta eld på hans hus.
Den 14 februari 2015 i Köpenhamn utsattes Vilks för ett terror attentat. Två andra människor fick sätta livet till vid Krudttønden och synagogan.
Lars Vilks är en modig man. Det krävs en hel del "kulor av stål" för att åstadkomma det han gjort. Oavsett vad man tycker, finns det nog knappast någon i detta land som inte vet vem Lars Vilks är. Han har, som få andra lyckats nå ut med sitt budskap, tyvärr till ett mycket högt pris.

Blekingegaeligan
Hade sin bas i Köpenhamn var verksamma på 70- och 80-talet. En del kan ifrågasätta om de ska kallas terrorister, då de mest ägnade sig åt rån av penningtransporter.
Men de verkade för en terrororganisation, PFLP, deltog på PFLP:s träningsläger och ska också ha planerat att kidnappa Jörn Rausing i Lund:
PFLP-ledaren Marwan el Fahoum ritade upp planen och bestämde priset 25 miljoner dollar.
Författaren Peter Øvig Knudsen har i sina böcker om Blekingegadeligan så övertydligt underströk att man faktiskt inte visste om kidnappningen hade ägt rum eller inte. Folk i säkerhetsbranschen är helt övertygade om att kidnappningen faktiskt har ägt rum och att allt lösts i det tysta.

Jyllands-Posten
Fyra personer bosatta i Stockholm varav tre svenska medborgare dömdes till 12 års fängelse för terrorattentat mot Jyllands-Posten.

Att Sverige har i årtionden varit tillhåll för vilande terroristceller. På 90-talet placerade terrororganisationen Abu Nidal sin internationellt efterspanade och näst högste chef i lugn och ro i Upplands Väsby utanför Stockholm”.
Said Arif är ett annat exempel på en terrorist som hade Sverige som bas.
Anna Sundberg alias Um Anas hade en relation med honom
Fuad Mohamed Qalaf är en av dem som utmärkt sig genom att uppmana till heligt krig, jihad, mot dem som motsätter sig det islamistiska försöket till maktövertagande i Somalia hade också kopplingar till Sverige.
 


När Säpo gjorde tillslag mot vapengömman vid Arlanda flygplats ska man ha hittat vapen av den typ som användes vid angreppet mot Roms flygplats.
Några planerade attacker mot mål i Sverige hade Abu Nidal inte haft kunde DN berätta 13 augusti 1988.
Istället handlade det om att Sverige hade varit en bra plats att bo på för terrorister till följd av den liberala flykting- och invandrarpolitiken, där man inte var så noga med id-handlingar.
Man bedömer att av de 2000 asylsökanden som kommit 1987 hade 80 procent saknat id-handlingar och utav dessa bedömde Säpos Krister Hansén att 20-40 procent av dessa hade kriminell eller terroristisk bakgrund!!!!
Notera att det med all tydlighet framkommer att Sverige varit/är en bra plats, inte för att utföra terrordåd, utan för att i lugn och ro planera inför de dåd som skulle utföras!


I en artikel i Daily mail:
”Det måste nu bli ett slut på det här. Om ledande politiker vill undvika inbördeskrig och totalt kaos, måste de tänka om. Det duger inte med stackars, stackars längre. Vi, den skattebetalande befolkningen, nöjer oss inte med dessa besked. Vi vill se att något görs”.

Klarvaken har en egen lösning på problemet!

”Lösningen är inte så enkel som fler bombningar av Islamiska Staten. Skulle IS mot förmodan utraderas i Mellanöstern och Afrika, så kommer nya terrorgrupper uppstå. Terroristerna, som drivs av bokstavstrogen islam, finns redan i Europa. Deras hatfyllda ideologi kommer inte försvinna.
Lösningen på terrorn är:
1) avskaffandet av det mångkulturella Europa och upprättandet av riktiga nationsgränser,
2) att USA och andra västerländska stater slutar bedriva neokonservativa krig som invasionen av Irak 2003 och kriget mot Libyen 2011, samt
3) att västmakterna slutar stödja och försöka fjärrstyra terrorgrupper för att störta statsledare och diktatorer som de för stunden ogillar.

Tro inte att USA och andra västländer drivs av moral och mänskliga rättigheter, då skulle de inte samarbeta med diktaturer som är minst lika brutala som de de försöker störta. Det handlar om makt, pengar och geopolitiska intressen. Den som tror något annat är ytterst naiv.
Men kommer politikerna lyssna på oss som i årtionden förutsett den pågående förstörelsen av Europa? Nej. Men jag vill gärna ha fel”.

Fnordspotting slår huvudet på spiken med sin kommentar:

”Den stora skandalen i sammanhanget, den som DN i första hand borde ägna sin energi på att belysa och indigneras av, är hur Sverige snarare än att ställa terrorister med svenskt medborgarskap inför rätta skyddar dem. Inte nog med att vi inte ställer terrorister med svenskt medborgarskap inför rätta, UD har dessutom vid upprepade tillfällen först med koloniala metoder framtvingat frisläppanden av terrormisstänkta svenska medborgare som gripits i tredje världen, därefter använt de svenska skattebetalarnas pengar för att flyga hem dem”.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar