fredag 29 juli 2016

Islam förespråkas av Svenska Kyrkan eller ....

Fader Jacques Hamel, den 86-årige prästen som dödas på det mest grymma sättet, framför altaret mitt under mässan, är en kristen martyr för Europas islamisering och sammanbrott.

De två jihadisterna Abdel Kermiche och Abdel Malik Petitjean hade före mordet svuret  Abu Bakr al-Baghdadi sin vördnad och hyllas nu av kalifatets nyhetsbyrå som "kalifens soldater".

Efter mordet höll de en predikan på arabiska för den chockade och oförstående församlingen.

I en debattartikel i DN efterlyser biskop Eva Brunne, i Uppsala domkyrka mer "religionsdialog" och en vanlig osanning dyker upp tämligen omgående:

"De som dödar har förlorat den kompass som säger att människovärdet är okränkbart. De som dödar vill inte se att mångfald och olikheter bidrar till vår samlevnad."

Den svenska kyrkan har under senare år allt mer etablerat sig som en av de främsta
förespråkarna för Islam, inte minst sedan Antje Jackelén tog över som ärkebiskop.
Svenska Kyrkans inställning är mer eller mindre en skandal av stora mått.

Att dessutom Svenska kyrkan har ledare som inte tror på jungfrufödseln, som inte tror att Jesus kunde gå på vattnet, som väljer bort de delar av Bibeln – Guds ord – man själv finner problematiska, men som däremot tycker konkurrerande religioner är en "tillgång", då kan man fråga sig för vem Svenska kyrkan är till för.


Medan kyrkan är förespråkare för Islam dödas tusentals kristna av islamisterna varje år i Asien och Afrika.I Europa är det ännu tämligen få som får offra liv för tron . Men antalet ökar hela tiden.
Nära 100.000 kristna dödas varje år på grund av sin tro, enligt statistik från en Pew Research undersökningen och International Society for Human Rights, en icke-religiös organisation.
Dessa siffror, som representerar en "aldrig tidigare skåda
t" antal martyrer per år.

Varje dag dödas 273 kristna eller 11 varje timme, sade biskop John McAreavey, ordförande i rådet för rättvisa och fred.

Biskop McAreavey som talade i det irländska parlamentet på uppdrag av den irländska katolska biskopskonferensen, sade:

"Åttio procent av alla former av religiös diskriminering i världen idag är riktade mot kristna."

Biskop Eva Brunne fortsätter:
"Väldigt lite av terrorn har egentligen med religion att göra, men den skapar splittring mellan människor som inget hellre vill än att leva sida vid sida oavsett vilket namn deras Gud har.
Terrorns utövare har kommit precis dit de ville genom att skapa rädsla, undergräva människors värde och få många att tro att detta görs i religionens namn. Ingen enda religion har våld som en lärosats. Det hade inte heller de kristna under sina korståg."


Det är ytterst märkligt att en biskop i Svenska Kyrkan kan tro, att det är islams vilja, att deras anhängare ska leva sida vid sida, med de personer som kallas "otrogna"?

Det biskopen bör fundera över om islams företrädare brukar säga, att det inte spelar någon större roll vilken gud man har, eftersom allting ändå är ungefär samma sak!

Att dessutom Eva Brunne inte bara deklarerar att islam inte har några våldsamma inslag, utan dessutom ser till att bjuda på det där västerländska härskartekniken och den självpåtagna skulden. Korstågen för snart tusen år sedan blev viktiga att lyfta fram. Hon drar sig inte ens för att använda den nu döde prästen.

Undrar vad Biskop Eva Brunne har att säga om s
ommarens pärlband av jihadist dåd i Tyskland och Frankrike och det är tyvärr bara en föraning om vad vi har att vänta.…
Enligt Professor Robert Egnell, Försvarshögskolan, kommer Sverige att vara ett av många mål när IS nu ändrat sin strategi. Frågan är inte längre om, utan när, ett stort terrorattentat drabbar oss.
När IS ansätts allt hårdare i Syrien och Irak, lockar man inte längre muslimer att resa till Mellanöstern för att kriga för terrororganisationen. Istället påverkar man muslimer som befinner sig i Västvärlden att stanna där och utföra attentat på plats.
IS är ute efter att försvaga Europa, att sätta skräck i europeiska medborgare och skapa en oro som påverkar människors sätt att leva.

Robert:
Jag är tyvärr så negativt lagd att jag tror att det bara är en tidsfråga innan det händer i Sverige. Dels har vi resenärer som återvänder hem från Syrien och som radikaliserats. Dessutom har vi människor som känner sig utanför och därmed kan tänkas begå terrorbrott hemma i Sverige”.
Europa måste stå upp mot detta hot, menar Egnell. Han får stöd av både Säpo och polisen som menar att man måste leta upp radikaliserade personer i skolor och på arbetsplatser. Varför man inte nämner moskéer kan man fundera över? Är det några som borde ha nära kontakt med muslimer som radikaliseras så är det väl imamer och moskébesökare.

Medan Biskop Eva Brunne förespråkar dialog och förståelse, kommer terroristerna att fortsätta döda och lemlästa människor!

Eva Brunne:
"Därför är religionsdialogen viktigare än någonsin. Den pågår på många håll och över hela landet. Den handlar om att mötas och lära känna varandra. Den handlar om att bli nyfikna på varandras tro."
Hon fortsätter:
"Vi kommer aldrig att ge upp den mångfaldiga rikedom som bidrar med så mycket i vårt samhälle. Vi kommer aldrig att låta oss skrämmas av dem som inte håller människovärdet högt."


Frågan är när skall Svenska kyrkan vakna ur sin ”Törnrosasömn?


PS
Det kan tilläggas att Eva Brunne förra året ville lyfta ut kristna symboler ur kyrkan och där också ange riktningen mot Mecka, något som 
Expressen då kunde tala om, det "hat" hon fick ta emot. Är någon förvånad??

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar