lördag 19 december 2015

Är socker en livsfarlig produkt!


En av de värsta saker du kan göra för din kropp är mata den med socker!
Inte nödvändigtvis naturligt socker som den typ som finns i frukt, men framför allt raffinerat socker.
Ett team av forskare från University of California i San Francisco gick igenom
mer än 8000 vetenskapliga artiklar om hur socker påverkar kroppen och kom till slutsatsen att det inte bara gör människor fetta, men också gör dem sjuka.
Slutsatsen är att socker är mycket giftigt för kroppens vitala organ, inklusive levern

Projektet, som har kallats SugarScience, exponerar socker som den primära boven i bildandet av metabola sjukdomar. Det kan leda till sjukdomar som hjärtsjukdomar och typ 2-diabetes.

Enligt deras undersökning är nästan tre fjärdedelar av alla förpackade och förädlade livsmedel tillsatta med socker. Detta socker anges under 61 olika namn, inklusive saker som hög majssirap, dextros, indunstades sockerrörssaften och sackaros.
Det är ofta svårt att identifiera mängden tillsatt socker på grund av detta. Gällande bestämmelser sätter inga gränser för tillsatt mängd av både naturligt, ersättnings- och fruktsocker.

En fullständig lista över de 61 vanligaste namnen för socker finns på följande länk på den högra sidan av sidan:
SugarScience.org.

Resultatet är att miljontals människor regelbundet konsumerar långt mer socker än de borde göra, vilket leder till metabola syndromet, en klassificering av riskfaktorer som är förknippade med en rad kroniska sjukdomar.
Om den lämnas att ha sin gång, kan metabola syndromet leda till för tidig död i form av leversvikt, hjärtinfarkt, blodproppar och diverse andra livshotande tillstånd.

För mycket socker orsakar kroniska ämnesomsättningssjukdomar för både tjocka och smala människor.

Om vi i stället väljer att fokusera på fetma som problem, bör vi sätta press på livsmedelsindustrin att de skall tillsätta betydligt mindre socker i sina produkter.

SugarScience projektet visar att "alla kalorier är lika" är en myt och forskningsfusk.
En del av problemet är att många människor fortfarande inte inser hur mycket socker som de faktiskt sätter i sig varje dag.
Enligt medicinsk Xpress, konsumerar den genomsnittlige amerikanen nästan 20 teskedar om dagen, eller ca 78 gram. Denna mängd är långt mer än den maximala nivå som rekommenderas av American Heart Association (AHA).

En enda 33 cl läskburk innehåller så mycket som 9 teskedar, eller 36 gram socker.
Enligt AHA är detta den högsta rekommenderade dagliga nivån för vuxna män. Vuxna kvinnor, säger gruppen ska förbruka högst 6 teskedar, eller 24 gram socker dagligen, medan barn bör begränsa sig till mellan 3 och 6 teskedar, eller 12-24 gram dagligen.

Det bästa sättet att konsumera socker är det vi får i oss naturligt, i frukt, grönsaker eller obearbetade mejeriprodukter. Frukt och grönsaker innehåller kostfiber och andra näringsämnen som hjälper till att sockret snabbt bearbetas. Detta skyddar också organ som bukspottkörteln från att behöva arbeta övertid, för att producera insulin. v

SugarScience forskning upprepade också att inte alla kalorier är desamma, som är en vanlig uppfattning i mainstream.

"SugarScience visar att en kalori är inte en kalori utan att källan till en kalori, avgörande är hur det metaboliseras.

5 sätt att bli av med socker

1. Läs på förpackningen
Många livsmedel innehåller oväntat mycket socker, som till exempel tomatsås, kex, flingor och salladsdressing. Bästa sättet att inte få i dig massor av onödigt socker är att lägga några minuter på att läsa innehållsförteckningar i butiken. Välj gärna förpackningar märkta "Utan tillsatt socker".


2. Avslöja dolt socker

Socker kan förkläs i innehållsförteckningar. Sackaros, sirap, maltsirap, melass är några av benämningarna som betyder just socker.


3. Håll dig mätt

Blodsockerfall får många att ta till onödigt socker. Du blir hungrig och svajig och löser problemet med en näve godis. Det är en värdelös problemlösare, för ditt blodsocker stiger då, men dyker lika snabbt upp igen. Beväpna dig i stället med smarta mellanmål, som mandlar, ägg eller keso.

4. Skippa lightdryckerna

När du dricker något som smakar sött så förväntar sig din kropp att få socker. Det är därför lightläsk kan bidra till viktökning – eftersom de skapar sötsug.

5. Enklare med tiden

Kroppen anpassar sig efter ditt sockerintag. När du drar ner på sockret i maten kommer sockerbomberna snart att smaka för sött. Så med tiden blir det mycket enklare att hålla nere på sockret.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar