fredag 11 december 2015

Israel köper smuggelolja av Daesh och annekterar Golan med hjälp av USA!Israel största köpare av olja från Daesh och stora oljefyndigheter på Golanhöjderna!När ryssarna avslöjade den omfattande oljesmuggling från Syrien till Israel hånades detta av siten Slate som propaganda.
Nu skriver israeliska Globe – Israel´s Business Arena utan omsvep att Israel är storkund av stulna oljan, utskeppad från Turkiet till reapris.
http://www.globes.co.il/en/article.aspx?did=1001084873 

”Kurdiska och turkiska smugglare transporterar olja från Daesh-kontrollerade territorier i Syrien och Irak och säljer den till Israel, enligt flera rapporter i arabiska och ryska medier.
Uppskattningsvis 20,000-40,000 fat olja produceras dagligen i Daesh-kontrollerade områden och genererar 1 till 1,5 miljoner dollar dagligen för terroristorganisationen".

Oljan utvinns vid Dir A-Zur i Syrien och två fält i Irak och transporteras till den kurdiska staden Zakhu i gränstriangeln Syrien, Irak och Turkiet. Israeliska och turkiska förhandlare kommer till staden och väl överens om priset smugglas oljan till den turkiska staden Silop i kurdiska områden i Irak och säljs för 15-18 dollar per fat (WTI och Brent Crude säljs för närvarande för 41 till 45 dollar per fat) till den israeliska mäklaren, en man i 50-årsåldern med dubbelt grekiskt-israeliskt medborgarskap kallad Dr Farid. Han låter transportera oljan via flera turkiska hamnar för export, med Israel bland de mest populära slutmålen.

I augusti rapporterade brittiska Financial Times att Israel erhåller 75% av sina oljeleveranser från irakiska Kurdistan. Mer än en tredjedel av sådan export går via turkiska hamnstaden Ceyhan, beskriven som utskeppningshamn för Daesh-smugglad råolja.”

Rena rama vilda östern!
Laglösheten är total och man bryr sig inte ens om att dölja fakta. Den kan liknas med laglösheten i vilda västern. Det finns ingen sheriff i staden.
Israel och USA gör som man behagar. När en irakisk regeringsledamot i dagarna kontaktade lokal USA-militär för att stoppa stölderna i områden där irakisk olja stjäls lika ohämmat, fick han till svar att transporterna var ”civila” och man kunde inget göra!

USA kopierar video
Ryssarna hävdar att inga amerikanska flyginsatser mot oljesmugglingen skett och de bilder från påstådda USA-attacker som presenterats i amerikanska medier är direkt kopierade från ryska videopresentationer.

Inga internationella lagar gäller, inte ens den av USA så omhuldade copy right- eller upphovsrätten (vilken som minimum kräver att källa tydligt anges).
En tröst för ryssarna är att oljesmugglingen från Syrien halverats sedan de första ryska flygbombningarna inleddes för drygt två månader sedan.


Presskonferens om oljesmugglingen
I Moskva hölls en presskonferens den 2 december om oljesmugglingen från Syrien och Irak till Israel. Enda västmedia som var närvarande var Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Där visades överväldigande belägg och bevis om smugglingen. Bilder på kilometerlånga karavaner av tankbilar, uppskattningsvis, lär röra sig om totalt 8 500 bilar, med olja ständigt rullande från Syrien via den turkiska gränsen och vidare till turkiska hamnar.Att USA gett sin välsignelse till denna smuggling är nog ganska klart, annars hade de bombat transporterna.

Nu sitter USA med skägget i brevlådan efter alla fundamentala lögner och bedrägerier gällande damage control.
Det bästa man fått ihop hittills är alltså att inte bry sig, att betrakta oljestölderna som ”insignificant”, obetydliga.
Att se det hela som en icke-händelse, är inte ett sandlådegräl mellan Putin och Erdogan.

Men uppgifter om smugglingen läcker ut i amerikanska medier, om än inte de största.
Söndagen den 6 december redovisar t ex Yahoos nyhetssite den senaste ordväxlingen mellan Moskva och Washington. Men Washington fortsätter att blåneka och bagatellisera den storskaliga plundringen, trots bevisen.
 

Bör tilläggas: all plundring av ockuperat område är strikt förbjuden enligt internationell lag. Till syrisk olja som nu säljs till underpris utomlands ska läggas allt från syrisk råbomull till stulna antikviteter. I den näst största staden Aleppo, Syriens industriella centra nära gränsen till Turkiet uppges hela fabriker ha demonterats för bortforsling norrut.


Stora oljefyndigheter hittade på Golanhöjderna
Sedan man hittat en massiv oljefyndighet på Syriens Golanhöjder, som ockuperas av Israel sedan 1969 har Israel bett president Obama att erkänna dess annektering av territoriet.
Israels användning av vindenergi på Golanhöjderna är förenlig med internationell rätt, men inte oljeutvinning på annat lands territorium. För att konsolidera och stärka sin ställning planerar nu Israel att fyrdubbla antalet bosättare till 100 000.

Oljebolaget bedömer att oljetillgångarna kanske uppgår till ”en miljard fat”. Eventuella intäkter från sådant fynd i Golan bör återgå till Syrien, men Israel har hittills meddelat att man kommer att ignorera sina rättsliga skyldigheter. Israels premiärminister Benjamin Netanyahu tog upp frågan vid ett privat möte i slutet av november med Barack Obama.
Detta möte var deras första på 13 månader. Israel ville få Washingtons välsignelse för Israels olagliga annektering av Golanhöjderna.

Källor nära samtalen berättade för Haaretz att Netanyahu hävdade att Syrien inte längre är en fungerande stat, vilket möjliggör ”annorlunda tänkande”.
Detta verkar vara en del av en samordnad insats från Israel. Man har i flera månader försökt att påverka Washington.

Dagen före Netanyahus möte i Vita huset, publicerade Michael Oren, Israels förre ambassadör i USA en kommentar på CNN:s hemsida där han uppmanade Obama att överväga israelisk överhöghet över Golanhöjderna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar