lördag 5 december 2015

Talar Erdogan med kluven tunga?



Har EU missat att Erdogan och Turkiet är det svarta fåret?



Erdogan och Turkiet har agerat mycket smart de senaste åren. 
EU har inte insett vilken falsk orm de har vid sin barm!
Istället belönar EU Turkiet med 3 miljarder euro för att dom hjälper Daesh och skjuter på kurderna!

EU-kommissionen vill att Sverige skjuter till 700 miljoner kronor för att hjälpa Turkiet
ta hand om flyktingar.
Egentligen har EU inget val.  Erdogan dikterar villkoren. Tidigare i år har Turkiet släppt igenom mängder av immigranter/flyktingar till EU, för att skapa kaos i EU.
Gaddafi i Libyen hade motsvarande avtal med EU. Men han ville ha mer och då plockade USA och EU bort honom. Libyen är idag en anarki och enligt de uppgifter jag sett i utländsk press kommer Daesh att flytta sin verksamhet dit.

I en intervju i CNN den 26/11 hotade Erdogan att öka flyktingströmmen till EU samtidigt som han klagade på bristande samarbete från EU.
Erdogan:
”Vad skulle hända om de 2,2 miljoner flyktingarna från Syrien som finns i Turkiet alla reser till Europa?”.

I intervjun kritiserade han EU för att stänga sina gränser medan hans land hade problem med alla flyktingarna.
http://www.todayszaman.com/diplomacy_erdogan-what-would-happen-if-22-mln-syrian-refugees-walk-to-europe_404224.html

Stefan Löfvén i Expressen:
”Nu ska vi ge Turkiet respekt och ett erkännande för det man gör”.
Ett mycket märkligt uttalande!

Vad tänker han på då?  Eller är han direkt okunnig med vad Turkiet har sysslat med?

Löfven har missat att Turkiet:
Daesh- massivt stöd
Oljeköpen från Daesh, som berikat presidentens son Bilag
Den väpnade kampen mot kurderna
Nedskjutningen av det ryska flygplanet
Den hårda repressionsvågen mot AKP:s fiender som startade en månad efter valen i början av juni
Öppnat flyktingkranarna in i Europa

Turkiets EU-ansökan
Att deras EU-medlemsansökan gång på gång har slagits ner beror på flera olika saker. Den allra första ansökan lämnades in redan 1959.
Senare släpptes Grekland in, detta trots en trasslig ekonomi och militärjunta i nära minne.
Där accelererade också Turkiets problem då Grekland är avogt inställd till Turkiet, inte minst på grund av historien där Grekland under cirka 500 år var en del av Osmanska riket, men också på grund av Storbritanniens kolonisation av Cypern. Det är en svår sak att lösa och fram tills en lösning dyker upp kan både Cypern och Grekland lägga in sina veton i Turkiets förhandlingar.

Andra kapitel i förhandlingarna handlar om mänskliga rättigheter och rättigheter för minoriteter. Där har Turkiet mycket större problem och i större utsträckning sig själv att skylla.
Inte minst har protesterna i Gezi-parken 2013 visat på, hur detta är ett problem för det egna folket.

För att ett land ska kunna bli medlem i EU, måste landet acceptera EU:s samlade lagstiftning. Alla förhandlingar mellan Turkiet och kommissionen har gått trögt. En av de många stötestenarna har varit artikel 301 i Turkiets strafflag som tidigare kriminaliserade förolämpningar av det mångtydiga begreppet ”turkiskhet”. År 2008 ändrades i lagen och idag lyder den kränkningar av ”den turkiska nationen”.
En annan problematisk fråga är att Turkiet inte erkänner Cyperns gränser eller tillåter cypriotiska skepp att anlöpa turkiska hamnar. Det här en direkt följd av att grekcyprioterna år 2004 röstade ner FN:s plan för att återförena ön medan turkcyprioterna då stödde planen. Sedan dess har läget varit låst och Cypernfrågan förblir en av de största stötestenarna i relationen mellan EU och Turkiet.
Bannlysningen av det kurdiska partiet kommer säkerligen inte att underlätta Turkiets förhandling om delområdet i EU-lagstiftningen som gäller rättvisa, frihet och säkerhet
Fredagen den 11 december 2009 beslöt Turkiets grundlagsdomstol att förbjuda landets största kurdiska parti DTP. Samtidigt bannlystes partiledaren Ahmet Türk och 36 andra medlemmar från all politisk verksamhet i fem år. Domen kan ha beklagliga följder och innebär sannolikt interna oroligheter i Turkiet.


Ekonomiskt stöd till Turkiet!
Enligt uppgift i Expressen har Turkiet de senaste åren erhållit nästan 100 miljarder i stöd från EU.

Genom avtalet med EU anser sig Turkiet ha fria händer att agera mot kurderna!
 
I slutet av november mördades den kurdiske människorättsaktivisten Tahir Elci i Diyarbakir och dagen före greps två turkiska journalister, anklagade för spionage.
Vad som nu pågår i Turkiet är för EU-ledarna en känslig balansakt.
Å ena sidan var de tvungna att kritisera bristen på mänskliga rättigheter i Turkiet, å andra sidan måste de vädja till Turkiet att ta ett större ansvar i flyktingkrisen.”  Det är som att välja mellan pest och kolera!

EU var i en utpressningssituation, kan man ursäkta. Men vad hindrar EU att öppet kritisera Turkiets stöd till IS samtidigt som man ger pengarna?
Hur ska EU kontrollera hur pengarna används för resten?
Vad hindrar EU att kritisera USA:s folkrättsvidriga krig i Mellanöstern, just nu det långvariga kriget via ombud i Syrien, och stödet till Saudiarabiens krig i Jemen?
EU skall kräva att medlemsstaterna iakttar FN-stadgan och internationell rätt?
Mäktiga EU-länder som Storbritannien och Frankrike har också varit och är engagerade i de illegitima krigen.

Flera länder har stött USA:s politik ”Assad måste bort” (utan hänsyn till den syriska befolkningens uppfattning), med eget stöd och pengar till utlandsbaserade oppositionsgrupper, till rebeller i Syrien där al-Qaida gruppen al-Nusra vuxit fram men nu överflyglas av Daesh som stöds av bl.a. Turkiet, Saudiarabien, Qatar och indirekt av USA.

Turkiet mörkar att:
-de politiska och militära huvudkvarteren för de väpnade rebellgrupperna i Syrien ligger i Turkiet, där många av deras politiska ledare bor.
-en del av jihadisternas kommendanter bor i Turkiet och pendlar in i Syrien för att föra krig när det behövs, vilket bl.a. visats i dokumentärfilmen Wolves of the Valley.
-deras underrättelsetjänst MIT har ställt upp med lastbil för att transportera stora mängder vapen och ammunition till rebellerna i Syrien, bl.a. mer än 2000 lastbilslass till IS.
-de misstänks ha försett jihadisterna med kemiska vapen i Ghouta i augusti 2013 – al-Nusra-krigare arresterades i Turkiet med sarin gas avsett för Syrien, men släpptes igen.
-utrikesminister, spionchef och ledande officerare planlade en provokation som skulle ge Turkiet en anledning att angripa Syrien. Detta har dokumenterats i hemlig uppspelning.
-de har givit direkt hjälp i form av militärt stöd, ambulanser och logistik till Daesh
-de har till och med ned skjutit ett syriskt flygplan som angrep jihadisterna. Erdogan påstod att flygplanet var över turkiskt territorium men störtade sju kilometer inne i Syrien, så påståendet är tveksamt.

-de har nyligen förstärkt sitt samarbete med Qatar och Saudiarabien för att förse rebeller med avancerade vapen, vilket medfört militära framgångar för rebellerna i Idlib og Jisr al Shugour i nordliga Syrien.

-de har hjälpte till med att störa syrisk radiokommunikation.
-Daesh får enligt New York Times en stadig ström av nya rekryter via Turkiet
-de har sett till att Daesh fått stora mängde råvaror för att tillverka bomber för användning i Syrien.
-myndigheter har förbjudit siter på internet som avslöjar landets stöd till rebeller i Syrien.

Försäljning av olja och leverans av vapen
Man räknar med att Daesh säljer oljan för halva priset. Det innebär att den turkiske köpman som säljer oljan vidare kan lägga en nätt vinst på 22 dollar fatet i egen ficka. En tankbil rymmer ca 200 fat.

Att köpa olja från privata källor i Syrien är legalt enligt EU:s beslut från 2013, men enligt en FN-resolution är det förbjudet att köpa olja från terrorister. Genom att blunda för att den syriska oljan säljs av terrorister kan Erdogan fortsätta trafiken.

Han riskerar nu svåra konsekvenser i form av rysk turist- och handelsbojkott och den upplysta världsopinionens fördömande.
Bilderna har tagits från ryska flygplan. Sekunderna senare sprängs IS oljekaravaner i luften. Men trafiken pågår dag och natt.

Se det här reportaget från Irans PressTV: http://www.presstv.ir/Detail/2015/11/27/439391/Russia-Putin-Turkey-Recep-Tayyip-Erdogan.

Erdogan påstår att han är redo att avgå om man bevisar att han hade kontakter med Daesh och han säger att anklagelsen för att ha köpt olja hos Daesh är oacceptabel och omoralisk. Man får inte påstå det utan bevis. Låt dem visa upp några dokument. Om bevisen verkligen finns stannar jag inte vid makten.

Under klimattoppmötet i Paris påpekade presidenten att Turkiet aldrig köpt olaglig olja.
Ett samarbete med terroristiska organisationer är uteslutet, sade han. Alla vet enligt Erdogan, varifrån Turkiet får oljan.
Från Ryssland, Iran, Azerbajdzjan, Irak, Algeriet, Qatar och Nigeria.
Man kan undra varför ingen i väst ifrågasatt familjen Erdogans inblandning både i politik och affärsliv. En son är chef för största energibolaget och en är energiminister.
En turkisk form av nepotism!

Att en hel del av oljan som Daesh säljer går till Israel. Daesh hotar aldrig Israel och har inte hittills attackerat Israel, trots att de varje dag har en konflikt Palestina.
Denna försäljning är minst sagt märklig!


På Antieuromaidan skriver välunderrättade Oleg Mezjuev med referens till Ulf Sandberg
”DET GÅR FORT NU”!
Turkiet ger massivt stöd till Daesh.
Qatar köpte för ett par månader sedan avancerad luftvärnsvapen, Pechora 2, av Ukraina – för att sedan leverera till Daesh.
Affären godkändes av US-ambassad i Qatars huvudstad Doha.
Där för övrigt Daesh – har kontor.
US har ökat på vapenleveranserna till rebellerna-terroristerna-wahhabbisterna.
Ryssland har avslöjat att minst 30 länder (!) köper olja av Daesh.
Oljan kommer från oljekällor i Syrien. Olja som EU gav rebeller godkännande att sälja.
Ett mycket märkligt beslut av EU. Hur kan EU bevilja detta och vilket lagrum stödjer EU sig på?

Rysslands julkalender!
Rysslands försvarsministerium har börjat öppna julkalendern med några satellitbilder.
http://eng.syria.mil.ru/en/index/syria/news/more.htm?id=12070708%40cmsArticle


Gollum från Sagan ur ringen
Erdogan är säkert inte smickrad av att jämföras med Sagan om ringen och rollfiguren Gollum. En turkisk domstol kommer nu att avgöra om det är ett brott.
En läkare som liknade presidenten Erdogan vid den grott levande varelsen Gollum riskerar nu upp till två års fängelse i Turkiet. Förolämpning av presidenten är nämligen ett brott som kan ge upp till två års fängelse.
Då det inte går att fastställa om det är sant eller inte, har domstolen begärt att en expertgrupp av två akademiker, två psykologer, och en filmexpert skall vittna om huruvida jämförelsen är en förolämpning.

Den sett filmen eller läst boken om Sagan om Ringen, minns nog att Gollum var slemmig och opålitlig.  Jag undrar om inte jämförelsen måste vara väldigt riktig!
LÄNK

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar