lördag 26 december 2015

Har Assad infört allmän amnesti i Syrien?

Assad har fått dåligt rykte i västmedia. Enligt media dödar han sitt folk med gas och dödar fångar.
Ett krav från väst är att Assad skall bort. Ett problem är att väst glömt att fråga Syriens befolkning. Många älskar honom.

Syrien och Ryssland har en avtal som undertecknades 1949. Med ryssarnas inträde i Syrien är det dom som sätter agendan!


Rebeller kapitulerar och överlämnar sig till Syrien
Myndigheterna har utfärdat allmän amnesti utfärdat av president Bashar al-Assad.

Den syriska regeringen har lovat att förlåta alla som lägger ned vapnen frivilligt och har hållit sitt löfte så här långt.

En av dem som överlämnat sig har uppmuntrat andra att ge upp kampen med regeringstrupperna, säkerhetsstyrkorna (NDF) och Hizbollah, eftersom de får flygstöd av de syriska och ryska flygvapnet som har haft stora framgångar i striderna.
För en månad sedan har 86 Takfirien grupp muslimer som anklagar vissa andra muslimer för kätteri. Detta är en beteckning för religiös sekterism, lagt ned sina vapen och vänt sig till den syriska armén i Aleppo och Damaskus provinser.

Syriska armen:
”Efter segrarna för armén och dess allierade runtom i, speciellt i Aleppo-provinsen i norr och vid Damaskus, har minst 86 militanta fastställs överlämnat sina vapen och till de behöriga myndigheterna”.
Fram till förra året så skedde de flesta kapitulationerna i Homs och Damaskus-provinserna, men nu har ett växande antal militanta grupper lagt ned vapnen också i andra delar av landet. När armén vinner fler segrar så kommer fler militanta grupper att lägga ned vapnen för att rädda sina liv.

Vecka
n innan jul överlämnade sig ytterligare 136 Takfiri militanta till den syriska armén i Homs-provinsen.

Enligt uppgifter har den karismatiske Zahran Alloush för den så kallade Islams armé - Jaysh al-Islam - samt några av hans män i östra Ghouta nära Syriens huvudstad Damaskus dödades av ryska flyganfall på juldagen.
Jaysh al-Islam var den grupp som främst bar ansvarat för de dagliga granatattackerna mot civila områden inne i Damaskus.

Gruppen är en av de starkaste rebell-organisationerna och har bl.a. fått stöd av Saudiarabien. Den bildades genom sammanslagning av tiotals organisationer för ett par år sedan. Vissa av dem hade en religiös bas i salafismen, liksom Saudiarabien och IS.
Uppgifterna har bekräftats från olika håll, bl.a. av syriska statliga media och Londonbaserade Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Vi ser nog en total vändning av kriget i Syren!
Assad med hjälp av Ryssland sitter med trumf i handen!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar