fredag 23 september 2016

Anne Ramberg – bruna råttor!

Advokatsamfundets generalsekreterare Anne Ramberg är igen veckans ”snackis” efter hennes uttalande, att kalla den forna asylsökaren Hanif Bali ”taltratt åt bruna råttor” och att Balis debatton hör hemma i rännstenen.

Det gör det hela mycket intressant och anmärkningsvärt. Ramberg sitter i uppdrag av regeringen som ledamot i Värdegrundsdelegationen.

Vad har Bali gjort för hemskt?
Bali anser att fattiga pensionärer inte ska behöva göra avkall på välfärden. Vara den grupp som betalar priset. Inhuman är Bali!

Klart att media satt igång ett drev och kravet på Balis avgång från Riksdagen. Media har krävt Balis avgång eftersom han har en rätt rå ton på sociala medier. Han går dock inte på något sätt över gränsen.
Enligt media är inte tonen värdig en riksdagsledamot. Därför bör han avgå.
Ramberg tar sig friheten att exakt definiera den svenska värdegrunden. Vad politiker och folket anser är osakligt svammel.


Banif skriver på FB:
Anne Ramberg, generalsekreterare på Svenska Advokatförbundet skrev idag ett inlägg i sin ökända blogg där hon tidigaresmutskastat bland annat Ivar Arpi.

Denna gång var det min tur för att jag kritiserat hennes uttalande om att svenska fattiga pensionärer ska "avstå välfärd" till förmån för migrationsutgifter till hennes kumpaner och andra delaktiga i vår migrationsindustriella komplex.
Först beskriver hon hur förträfflig hennes åsikter är, därefter förklarar hon varför svenska pensionärer bör "avstå välfärd" - igen.
Därefter skriver hon detta:
"Det hat som där framskymtar mot flyktingar och människor i nöd och mot dem som driver flyktingarnas sak är kväljande. Bruna råttor tittar alltför ofta upp ur sina hålor. Bedrövligt är t.ex att skåda hur en moderat riksdagsman väljer inte bara att ropa med gatans parlament utan att därtill, i många stycken, agera som dess taltratt. Hanif Balis samtalston hör hemma, inte i Sveriges riksdag, utan i rännstenen. Och debatten behöver hyfsas."
Så hon felaktigt anklagar mig att hata flyktingar, därtill anklaga mig att vara språkrör för "gatans parlament" . Vad är det? Väljarna? Men främst av allt att beskriva mig som en "brun råtta" som hör hemma i "rännstenen".
Men det är inte vad som är provocerande, det som är provocerande är hur detta självgoda värdegrunds knarkande elit är så höga på sin egen godhet att de har mage att förorda "hyfsad debatt" i samma jävla stycke som de kallar en för en "brun råtta".

Ni kan väl själva föreställa er drevet om det istället hade varit jag som börjat denna morgon med att kalla Anne Ramberg och hennes migrationsjuridiskaindustri för "bruna råttor" som hör hemma i "rännstenen". Aftonbladet, Expressen, SR - Alla hade haft timslånga debatter och skrivit spaltmeter om jag ska avgå omedelbart eller omgående.
Men det är klart, om migrationen göder den juridiska kasten med runt två skattemiljarder per år. Jag hade som juristhövding också varit lika desperat att bibehålla intäkterna som Östermalmsdamen i fråga”.

Taltratt
Ramberg skriver att Bali gör sig till "taltratt" för "gatans parlament". Här avslöjar hon sig igen. "Gatans parlament" är rimligtvis en omskrivning för väljarna, vilket Bali också påpekar i sitt Facebookinlägg.

Att en antidemokrat som Anne Ramberg sitter i regeringens värdegrundsdelegation är rent ut sagt skrämmande.


Men man också se det som så, att Ramberg tar sig denna frihet,
hon är defacto av regeringen utsedd att definiera och kommunicera den svenska värdegrunden i sin egenskap av styrelseledamot i den relativt nya myndigheten Värdegrundsdelegationen.
Hon har mandatet, makten och plattformen att ta ut svängarna och kommunicera ”värdegrunder” till vänster och höger.


Hon inser det sannolikt inte själv, men hennes ordval säger enormt mycket om hennes situation och syn på andra människor. De som inte delar hennes åsikter tittar upp "ur sina hålor" och tillhör "gatans parlament" och hör hemma "i rännstenen".

Frågan är då om och hur den goda demokratiska staten kan återskapas. På något sätt måste ju medborgarnas åsikt komma till uttryck. Det påstås att demokratin i det gamla Aten, Venedig och Florens delvis utövades genom lottning. Dessa samhällen präglades av stor stabilitet...Om denna princip hade tillämpats vid Brexit omröstningen hade utgången möjligen blivit en annan.
https://m.facebook.com/story.php?sto...6&id=519550685

Egentligen ska bara medborgare med rätt värdegrund få rösta. Det hon egentligen menar, om man läser mellan raderna.
Verkar vara den allmänna synen på värdegrunden, jämställdhet och mänskliga rättigheter på vänsterkanten


Bruna råttor
Valet av uttrycket "bruna råttor" är intressant! Just råttor förekom i den historiska nationalsocialismen och användes som en sorts analogi i den något "bruna" filmen "Den evige juden" från 1940.
Man undrar lite om Anne Ramberg ser på andra människor på detta sätt?
Då är det kanske lite väl magstarkt att i samma inlägg tycka att "debatten behöver hyfsas".

Vi förstår å andra sidan att det inte är "samtalstonen" som hon upprörs över, utan att åsikter som går emot hennes egna yttranden. Anne Ramberg lever i en så behaglig bubbla att hon inte förväntade sig någonting annat än hyllningar och ryggdunkningar för sitt inlägg, och när kritiken nu kommer som en lavin ännu en gång, ser hon den förstås som att rännstenen och de människor som hör hemma där, har kommit lite väl nära, hennes egna isolerade värld .


Det är skrämmande att Anne Ramberg får hålla på och raljera som hon gör. Missförstå mig inte, jag är helt och hållet för yttrandefrihet oavsett åsikt.

Förvånande är att ingen inom den etablerade median ifrågasätter hennes uttalanden.
Att inte journalister gör sitt jobb och tar ner henne på marken och ifrågasätter hennes engagemang. Hade hon varit lika engagerad, om hon inte hade tjänat stora summor pengar på sitt arbete? Jag tror nog att de flesta av oss vet svaret på den frågan redan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar