lördag 24 september 2016

Julians Assange – är det Sveriges största rättsskandal?

Historien om Julian Assange rullar på precis som en ”snöboll” som växer hela tiden.
Vill inte spekulera vad som är rätt eller fel. Utan tvekan är detta Sveriges märkligaste rättsfall. Vissa menar att detta är Sveriges största rättsskandal med politiska inslag.
Var och en får själva bedöma vad som är sanningen och vad som är politik i denna historia.

Julian Assange blev en kändis efter sina avslöjanden om den amerikanska krigsmaktens framfart i Irak och Afghanistan. Inte heller är det i detta sammanhang relevant att spekulera i hur pass välgrundad Assanges oro är beträffande risken att bli utlämnad till USA – att USA är intresserade av få honom utlämnad är kanske förklarligt.
WikiLeaks avslöjanden är också en fråga om det var rätt eller fel att göra detta. Det är en helt annan diskussion. Det finns mängder av inlägg och artiklar om detta – både för och emot.

Fakta
Hela historien började de
n 20 augusti, 2010 när Anna Ardin och Sofia Wilén steg in på en polisstation och polisanmäler Julian Assange för våldtäkt av Anna Ardin. Polisen som tar emot anmälan är en vän till Anna Ardin.
. och så långt kan alla vara överens.

Det en åklagare skall bringa klarhet i, är om Assange under en kärleksnatt i augusti 2010 genomförde ett tredje samlag utan samtycke.

I polisprotokoll från 26 aug. 2010 står följande:
”De somnade samma natt efter två tidigare samtyckta samlag och hon vaknade av att hon åter kände honom tränga in i henne.
Hon frågade efter kondom. Assange svarade undvikande. ”Han var redan inne i henne och hon lät honom fortsätta.”

Om Assange vid förhör röjer att hans partner sov då det tredje samlaget genomfördes, finns grund för ett åtal för ”våldtäkt” – om Assange gör trovärdigt att hans partner var vaken, finns inget brott.

Förhistorien
Assange
besökte Sverige 2010 och som kändis, var han en ”magnet” av stora mått. Anna Ardin hade erbjudit sig att fungera som Asseanges sekreterare under hans vistelse i Sverige. Ardins spelade sin sekreterarroll så väl, att hon gick till sängs med sin chef. Anna trodde kanske att hon snärjt Julian och hon erbjöd honom att flytta in i hennes bostad. Vem vet - kanske hörde Anna i huvudet bröllopsklockorna ringa.
För Julian var Anna dock bara ett av flera tidsfördriv i Sverige skulle det visa sig och Sofia Wilén var ett annat.

Troligtvis hade Assange inte förespeglat Anna något annat. Ändå kom det som en chock för Anna, när den yngre väninnan Sofia Wilén plötsligt ringde upp henne och ville komma i kontakt med Julian, eftersom hon var orolig över att han skulle ha kunnat smitta henne med HIV. Detta på grund av att de haft flera samlag, varav ett utan kondom.
 Lördagen den 14 augusti 2010vid 14-tiden skriver Ardin på twitter.com/annaardin:


 Tidigt på morgonen söndagen den 15 augusti 2010 skriver hon igen på Twitter:

Anna Ardin polisanmäler Julian Assange den 20 augusti 2010 och då raderas ovanstående kommentarer på Anna Ardins Twitter.

Varför?

Det kan kan fundera över är, om det är vanligt att verkliga brottsoffer raderar bloggar, städar mobiler och försöker få vittnen att intyga något som inte är sant. Varför är det så viktigt att just dessa två kommentarer raderas?
Om man dessutom känner till att det ”anmälda övergreppet” ägde rum på natten mot lördagen den 14 augusti så blir det hela mer begripligt.
Av de två kommentarerna kan man inte dra någon annan slutsats än, att Anna Ardin verkligen gillade Julian och det inte hade förekommit något övergrepp 24 timmar innan.

I kommentarerna kan man inte heller ana att Anna Ardin anser att Julian har en skev kvinnosyn och inte kan ta ett nej. Kommentarerna är mer ett försök av Anna Ardin att sola sig i glansen av Julian Assange. Varför skulle hon annars publicera dem på nätet? Kommentarerna på Twitter stämmer inte med Annas berättelse hos polisen den 20 augusti. Därför raderade hon dem helt enkelt.

Den som vill kan titta in på Anna Ardins blogg;

På sin blogg publicerat hon en handbok i hur man hämnas på en karl som tagit för sig av de utbjudna godsakerna, men sedan gett sig av för att plocka nya frukter.
”I krig och kärlek är allt tillåtet” heter det, och att ljuga är inte exkluderat. Tvärtom är det något som Anna i sin hämndmanual ivrigt förespråkar som metod för att göra livet till ett helvete för den svekfulle mannen.

Fallet Assange blir riktigt ruskigt om vi tar in allt som har hänt i fallet. Den som vill läsa mer kan se denna artikel och denna artikel.


Julian bor i Anna Ardins lägenhet från den 11 augusti till den 19-20 augusti. Under denna tid har Julian och Anna sex. Runt 18-19 augusti blir Anna uppringd av en kvinna som söker Julian. När Anna kommer underfund med att Julian också haft samtyckt sex med denna kvinna händer något. De två kvinnorna som båda är kristna och har kopplingar till Broderskapsrörelsen och var med på seminariet på Broderskapsrörelsen förstår direkt att Julian inte har några långsiktiga allvarliga avsikter med dem. De bestämmer sig efter samtal för att anmäla Julian Assange för sexuella övergrepp.
Det verkar ju tyckas konstigt att en kristen socialdemokratisk feminist använder sig av lagstiftning för att hämnas på en man som är ”otrogen”.

När man läser om Anna Ardins inlägg om hämnd så är det inte längre konstigt. Det hela blir naturligt. Anna Ardin har under lång tid funderat på hur man ska hämnas på en man som dumpar en, är otrogen. När den andra kvinnan dök upp fick hon möjlighet att göra allvar av planen. Frågan är om Anna Ardin har planerat det hela bra. Hon har fått en annan kvinna att stå bakom våldtäktsanmälan. Ett fall av revenge-by-proxy. Och sen har fått hjälp av Claes Borgströms som gjort allt vad han kunnat för att försöka få Julian Assange åtalad.


Assange har varit frihetsberövad i husarrest och sedan inlåst som asylflykting på Ecuadors ambassad i London under sex år. Tanken att åklagare Ny nu ska nå klarhet i om Assanges partner sov eller halvsov är absurd. Bara polisbevakningen har kostat skattebetalare 160 miljoner kronor.
 
Är Assanges fruktan för en utlämning trovärdig? Döm själva!
Vad gäller frågan om utlämning så har svensk praxis de senaste femton åren varit att bifalla nästan alla utlämningsframställningar som USA framfört.
 
I USA utpekas Assange som ”terrorist”. Det pågår fortfarande en hemlighetsstämplad brottsutredning mot honom. Ecuador har begärt att Sverige ska erkänna landets asyl och inte utlämna Assange till USA. Sverige vägrar!

Överåklagare Marianne Ny säger i ett pressutskick:
”Julian Assange är på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt, mindre grovt brott och flyktfaran är oförändrat stor. Det allmänna intresset av att utredningen kan fortsätta väger enligt vår uppfattning fortfarande tungt. Domstolen har här delat vår uppfattning att fortsatt häktning i nuläget är förenligt med proportionalitetsprincipen. Visselblåsaren ska förhöras på Ecuadors ambassad i London den 17 oktober. Förhöret genomförs av ecuadorianska åklagare i närvaro av åklagare från Sverige. Svea hovrätt beslutade förra veckan att Julian Assange ska vara fortsatt häktad i sin frånvaro.
 
Assange har möjlighet att överklaga häktningsbeslutet till Högsta domstolen.
Överåklagare Marianne Ny:
"Det är bra att vi fått en tid för förhör så att utredningen kan komma vidare".

Men den bilden är falsk. Frågan är nu hur lång tid åklagarna kan dra ut på det här framöver innan de konstaterar att chefsåklagare Eva Finné för sex år sedan hade helt rätt i att brott inte föreligger.

Fallet Assange har väckt internationell uppmärksamhet. En erfaren åklagare – Eva Finné – lade ned ärendet redan augusti 2010.
Rolf Hillegren, f d kammaråklagare, menar att det handlar om en rättsskandal som vanärar vårt land.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar