måndag 26 september 2016

Den rödgröna regeringen jagar desperat nya skatteintäkter!

Den rödgröna regeringen vill införa en skyldighet att månadsvis redovisa lön på individnivå till Skatteverket - istället för bara en gång om året som det är idag.
Detta kommer enligt regeringen att ge ytterligare 2 miljarder kronor i skatteintäkter. Arbet
sgivare får nu två år på sig att ställa om sina system.


Syftet med förändringen är att minska det skattefusket och problemen med svartarbete.
Regeringen framhåller att ”tillgången till löpande uppgifter på individnivå skulle ge Skatteverket ett bättre underlag för skattebeslut och kunna effektivisera kontrollverksamheten”. 
Ett sådant system skulle enligt regeringen också ge statskassan två extra miljarder kronor årligen.

Avsikten är att det nya systemet ska införas stegvis först om två år, från och med den 1 juli 2018. Detta eftersom Skatteverket, programvaruföretag samt arbetsgivare och andra utbetalare behöver tid att ställa om och förbereda sig för det nya systemet.
Andra saker som regeringen vill göra för att minska skattesvinnet är att införa personalliggare och kassaregister i fler branscher.

Äntligen kan vi få lite ”ordning och reda”.
Återigen ett typexempel på klåfingriga politiker som inte begriper det mest grundläggande om företagande. Politikerna tycks tro att skattepengarna är deras och inte företagarnas pengar som de fått förtroende att förvalta.

Den rödgröna regeringen tror att ökar intäkterna med 2 miljarder. Politikerna glömmer att man ökar kostnaderna för arbetsgivaren och denna kostnad är avdragsgill.
Det man vinner på "gungorna" förlorar man på "karusellen".
En sak kommer det med automatik att medföra och det är att småföretagen kommer att verkligen tänka sig för både en som två gånger innan man anställer.
Förslaget kan också innebära att svart arbetskraft bedöms som mer lönsam. Antalet sådan företag är "bara" ca 200.000 stycken.


Den "hysteriska" kontrolljakten man håller på med liknar mer och mer 30-talets Tyskland, men med skillnaden att vi idag ännu inte börjat slå ihjäl arbetare som socialister. Men vem vet...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar