onsdag 21 september 2016

S försöker dölja skatter så att MP:s väljare ska bli på bra humör!

Om kort sammanfattar den budget den rödgröna regeringen lagt är den en riktig skräpbudget och en budget för valet 2018.

Inga av de långsiktiga problem som Sverige står inför adresseras i budgeten. Istället handlar det mesta om att släcka bränder som uppstått pga misskötsel av den offentliga ekonomin.


Den är också en mycket typisk ”sossebudget” med höjda skatter och höjda bidrag. Reformerna lyser med sin frånvaro. Årets budget är förmodligen den sista som hinner få några konkreta resultat för väljarna, innan nästa val.

Något som de flesta missat är att regeringen förväntar sig en höjd EU-avgift med 4,5 miljarder kr plus de 31,8 miljarder som vi betalar 2016. Av dessa får vi tillbaka cirka 12,7 miljarder.
Sverige betalar netto
19,1 miljarder för 2016!
En helt absurt hög summa som EU-förespråkarna är noga att hålla tyst om.

Höjningen är en följd av att svenska politiker envist vägrat att omförhandla det svenska medlemskapet. Kort sagt: svenska skattebetalare fortsätter att pumpa in miljarder i den politiska unionen.

Kom ihåg - om vi hade en opposition att tala om, skulle vi kunna ha en ny Statsminister och en ny budget redan nästa vecka.
Alliansen + SD kan rösta ner denna budget!

Ingen är speciellt förvånad över den ”charad” som spelas upp av Alliansen,  de gnäller och gnäller i stället för att agera. Sluta snacka och presentera en gemensam alliansbudget i stället eller är de rädda för att den ska röstas genom?
Kan det vara så enkelt att Alliansen är något slags stöd-sossar eller har de helt enkelt tappat tron på sig själva?

Mycket komiskt är under rubriken:
"Kommande förändringar på energiområdet".

Här försöker regeringen lägga förvillande spår. För vem hade kunnat gissa att det under den rubriken döljer sig en skattesänkning på kärnkraftsel.
Här går man MP till möttes och de miljöpartister som läser budgeten ska slippa bli upprörd har regeringen – klokt eller korkat - satt en mer eufemistisk rubrik på posten.


Punktskatter
Regeringen ska börja punktbeskatta spelkonsoler som säljs i Sverige med 320kr. Man ska ta så mycket pengar man kan på så kort tid som möjligt.
Nu är det inte bara spelkonsoler som drabbas utan all elektronik. En stor risk uppenbarar sig med alla dessa punktskatter - man driver på utvecklingen att handla på nätet.

Det är varken miljövänligt eller skattemässigt fördelaktigt om man då inte samtidigt skjuter in en massa strafftullar på elektronik från andra EU-länder - vilket troligtvis inte är aktuellt.

Privatpersoner kommer att öka sin import vilket leder till fler försändelser som ska skeppas - individuellt istället för i större partier till handlare i Sverige, det leder också till minskade intäkter i form av moms och den idiotiska elektronikskatten. I slutändan kan det vara en stor risk att återförsäljare i Sverige väljer att lägga ner verksamheten, vilket leder till arbetslöshet och än mer import.

I vanlig ordning ett ogenomtänkt förslag som varken gynnar miljön eller företagande. MP:s paradgren som S får ”böja” rygg för!

Höjd bensinskatt; Klart att det ska få kosta, det är ju så billigt redan med bil.

Höjd alkoholskatt; Bra Magdalena nu får vi ytterligare anledning att åka till andra länder som Danmark, Tyskland och Polen för att handla vår öl, vin och sprit.

Höjd energiskatt; Vi får betala för den sänkta kärnkraftsskatten. Klart att vi både ekonomiskt och energimedvetna ska betala mer för vår el när vi redan nu hushållar med vår förbrukning. Rent vansinne är vad det är.

Höjd kemikalieskatt; Varför ska vi skattebetalare betala mer för samma produkter som tillverkas i bla Kina, Taiwan, Thailand mfl? Hade Magdalena Andersson läst på etiketten på sin senast inköpta elektronikpryl så hade det mycket riktigt kunnat stå "Made in Singapore" och inte "Made in Sweden" som finansministern tycks tro.


Ekonomiskt stöd till Facebook
Posten "sänkt energiskatt för större datacenter". Ekonomiskt stöd till Facebook och deras stora datacentral i Norrland. Det man kan fundera över, om detta är en bra affär för Sverige, att hjälpa Google och Facebook att etablera sig här.

Ett särskilt inlägg kommer om subventionerna till miljöbilarna och järnvägssatsningen. Subventionerna för miljöbilarna är för den som kan betala en miljon och järnvägssatsningen är mer eller mindre en halvmesyr!

Högre skatter, högre bidrag och miljardunderskott i rykande högkonjunktur och till råga på allt ”lånar” vi till underskottet. I dags läget 600 miljoner om dagen!

Det bådar inte särskilt gott för Sverige när konjunkturen väl vänder nedåt. Men då kanske Magdalena Andersson har ett annat jobb.

. och lånar vi lite till har vi råd med fler utgifter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar