tisdag 27 september 2016

Har Moderaterna tröttat på gammelmedia?

Det moderata länsförbundet i Västerbotten har startat en nyhetssajt, Nyheter i Västerbotten, som ska bli ett alternativ till de traditionella nyhetsförmedlarna i länet.

Edward Riedl tycker att det har varit svårt för moderaterna att komma fram i lokal nyhetsmedia.
Saxat:
”Vi moderater anser att vi behöver en ny kommunikationskanal med väljarna i Västerbotten. Vi har svårt att komma fram i vissa nyhetsmedia, till exempel er media SVT Nyheter Västerbotten. Då måste vi hitta andra sätt att prata med väljarna om vilka förslag vi moderater har”.

Det här har fått gammelmedia i regionen och experter att gå i taket
och klart gammelmedia får panik.
För ca 150 år sedan startades det tidningar. Dyrt och komplicerat. Stora kostnader i tryckerier och sätterier. Annonsbokningar etc. Nyheter har alltid varit politiserade.
Kostnaderna för att starta en "tidning idag" är en laptop och ett webbhotell.

De reklamfinansierade klickorgierna skickar gammelmedia till soptippen. De fria nya nyhetssajterna kommer att komma starkt som betaltjänster.

Vilseledande, anser professor i journalistik Jesper Strömbäck när han intervjuas av SVT Västerbotten:
”Att presentera webbsidan som en nyhetssida utan att tala om att det är ett politiskt parti som styr innehållet är vilseledande. Traditionella medier gör en mängd olika saker som man kan vara kritiska mot, men att de skulle drivas av politiska agendor hör inte till de sakerna. Nyheter i Västerbotten och andra medier som är knutna till partier eller företag har som syfte att påverka opinionen i den ena eller andra riktningen”.

Lokaltidningen Västerbottens-Kurirens chefredaktör Ingvar Näslund:
Jag tycker det är bra att politiker och partierna har en öppen attityd och söker nya vägar att få ut sina ställningstaganden. Partier och politiker ger sig dock in på grumligt vatten när de utger sig för att vara nyhetsförmedlare av det enkla skälet att de inte är det. Det som står där är partipolitik, inte journalistik, vilket är två helt skilda saker. Politik är subjektiv, journalistik är objektiv och vi granskar politiken. Det gör aldrig en partifinansierad tidning”.


Tydligen är det fel att moderater driver nyhetssajt för då slår deras politiska övertygelse igenom rapporteringen, men när miljöpartisterna och socialisterna på SvT gör program så blir det så objektivt så...

Patetiskt att gammelmedia går i taket, de har ju orsakat allting själva.
Det Strömbäck säger om att traditionell media inte drivs av politiska agendor är bara rent skitsnack, hur många på SVT är det som rösta rödgrönt nu igen? Klart att det får effekt på nyhetsspridandet!

En person i
Strömbäcks ställning ska tvärtemot vara objektiv, kritisk och granskande? Hur kan tonåringar utan någon utbildning mot journalistik-hållet veta bättre än vad denna professor som faktiskt arbetar med ämnet? Det är så komiskt och tragiskt på samma gång.

Kjell Albin Abrahamson som nyligen gick bort skrev i Contra:
”Det intoleranta debattklimatet i Sverige skyller jag på vulgärvänstern som spelar en överdrivet stor roll i opinionsbildningen. Att klistra etiketten fascist på alla meningsmotståndare har sina rötter i intoleranta ideologier som fascism och kommunism.”

Stor uppståndelse när det journalistiska paradigmet ifrågasätts. Sajter som Politism och SvT:s egen Edit är hårt politiskt vinklade men ifrågasätts inte alls på samma sätt.

Men när moderaterna gör nyheter är det något fult. Alternativmedia får nu konkurrens från ett helt annat håll. Tidigare har Avpixlat, Fria Tider m fl fått vara ohotade som alternativ till gammelmedia, men nu kommer etablerade organisationer som moderaterna ut på banan. Det blir svårt att avfärda dem som "hatsajter".

De flesta har ingen aning om att main stream media är de som håller vänstern under armarna. Det gäller all media i Sverige.
73 procent av journalistkåren är vänster och framför allt PK.
Vem kan idag se skillnaden mellan ett politiskt parti som står för nyheter jämfört med SvT. SvT har en tydlig politisk vinkel som inte är det minsta neutral. Det kanske mest skrattretande, är att de inte inser detta själva.

Nä, lägg ner SvT istället. All media bör vara vinstdrivande, det blir ju uppenbarligen inte opartiskt för att det är skattefinansierat.
 
Vänstern behöver ha kontroll över samhällsdebatten och vilka ämnen som är tillåtna att diskutera, annars ser ju folk att vänstern inte har något att komma med.

Alternativa medier
som den ny nystartade Nyheter i Västerbotten är med och river ner denna skyddsmur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar