torsdag 20 oktober 2016

Har den rödgröna regeringen drabbats av ”grön” hybris?

Alltfler inom den finansiella världen börjar inse att ”grön energi” inte fungerar och att det leder till stora förluster. Investeringarna i grön energi har kraftigt sjunkit sedan 2011.
Kvar finns bara
den rödgröna regeringen som tycker att de gott kan slänga ut miljarder av skatte- och pensionspengar på det här.

Vad var nu definitionen på galenskap igen?
Göra samma sak om och om igen och förvänta sig ett annat resultat?

En av galenskaperna var att tvinga Vattenfall via nya ägardirektiv från staten, att sälja det tyska brunkolsägandet. De tyska koltillgångarna såldes när priset var som lägst.
Enligt ägardirektivet skall Vattenfall storsatsa på förnybart… Undrar hur många miljarder man kunde tjänat om man istället behöll verksamheten. Säkert 40-50 miljarder, nu förlorade man minst 30 miljarder.

Sverige ska bli fossilfritt 2030!
Är det Nya Socialdemokraterna vi väntar på?

Ord saknas över …..

En av de drivande var ”kolbiten” Fridolin som ett tag hade med sig en kolbit för att visa att den förstörde klimatet något enormt.
Det Gustav inte då visste var att kolet
något senare har gjort en enorm comeback pga av av den helt sanslösa och galna politik som dessa dessa fanatiker för. Det kanske allra värsta är, att de inte förstår eller begriper vad de ställer till med.

Kolet är framtiden de närmaste 20 åren!
Kolkraften gör nu comeback på bred front. Kolpriset stiger, det råder prisrally i kolgruveaktier och kolkraftverk har blivit attraktiva investeringsobjekt för en helt ny energimäklarbransch som ser en lukrativ framtid i att sälja reglerkraft till elbolagen när de förnybara energikällorna inte levererar - vilket alltså är större delen av tiden.
Idag starter minst ett nytt kolkraftverk om dagen i Kina och Indien! Man använder nya reningsteknik som ger mindre utsläpp!

Dystra besked för den rödgröna regeringen!
Det man kan fundera över är om Sveriges genom tidernas sämsta regering överhuvudtaget har någon omvärlds kontroll. Tyvärr ser man när Löfven är ute i EU med andra frågor, att han har ”noll” koll på situation och hur andra länder agerar. Senast blev hans förslag om omfördelning av asylsökande i EU nedklubbat!

Astronomiska kostnader för förnybart!
Från Tyskland nås vi av beskedet att kostnaden för den gröna omställningen, det som på tyska kallas
Energiewende, nu för första gången har kostnadsberäknats av ledande ekonomer.
Det är inga småsummor det handlar om. Fram till 2025 kommer den massiva satsningen på solenergi och vindkraft att kräva i runda tal 520 miljarder Euro. Eller omräknat till svenska kronor, mer än 5.000 miljarder.
Vi tar det igen: 5.000 miljarder. 5 biljoner. Och detta är alltså enbart skattesubventioner för att hålla förnybar industrin under armarna – i summan finns inte själva kostnaden för elen med.

Institutet för näringslivsekonomi vid Düsseldorfs universitet, varnar för att detta är bara början för kostnaderna. De har kartlagt kostnaderna för Tysklands dyrköpta experiment med att ersätta både kol och kärnkraft med ”100 procent förnybart”.
Ett projekt som med tiden kommit att framstå som allt mer utopiskt och verklighetsfrånvänt.
Tyskarna har vaknat och inser galenskapen med att satsa på förnybart, medan  den rödgröna regeringen inte har insett samma galenskap.
Mot slutet av 2030-talet kommer subventionerna att förnybar energi att uppgå till det dubbla – 1 biljon Euro = 10.000 miljarder EURO!
För en familj på fyra personer beräknas energiomställningen kosta 250.000 kr fram till 2025.


Jämförelse med Grekland
En jämförelse med skuldkrisernas Grekland är rätt intressant. De har ett underskott på 323 miljarder Euro, eller 3.000 miljarder kronor. Det skulle alltså vara avsevärt mycket billigare för de tyska skattebetalarna att nolla Greklands skulder än att betala subventionerna till det förnybara i det egna hemlandet!


Den gigantiska satsningen på sol och vind har inte resulterat i minskade koldioxidutsläpp, vilket måste ha varit tanken med alltihop, snarare det motsatta. Utsläppen ökar istället i Tyskland, eftersom ingen riktigt insåg eller ville inse, att det skulle krävas reglerkraft. Detta visar fakta att fyra av fem dagar som vindkraftverken står stilla eller när solen inte lyser.

Vindkraftsfloppen
För några veckor sedan visade ekonomiska fakta att vindkraften i Sverige går på knäna.
Vattenfalls satsningar på vindkraft ger dålig lönsamhet, trots alla subventioner. Värdet på vindkraftsparker skrivs ned och anläggningar som bara är några år gamla måste börja demonteras till stora kostnader. Det gäller så gott som alla vindkraftsbolag att de har svårigheter med lönsamheten – en del har gått i konkurs och lämnat kostnaderna till markägarnaWall Street Journal skriver nu att
riskkapitalisterna har dragit öronen åt sig sedan länge och insett att det är gigantiska kostnader för denna omställning.

Har våra ”toppolitiker” som blivit påtända av den gröna drogen och därmed är oförmögna att skilja ideologi från realia, vilket leder till att detta frälse för varje dag fjärmar sig allt längre bort från verkligheten är svårt att förstå.
Politisk
t hyckleri går därför hand i hand med grön hybris.
Det är inte svårt att gissa vilket parti som är påtända av den gröna drogen som dessutom anser tyska Energiewende som ett föredöme värt att ta efter.

Frågan är hur de lyckades få med sig Löfvén i denna hybris?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar