måndag 10 oktober 2016

Varför ljuger Miljöpartiet om islamisten Mohamed Temsamani?

De flesta experter anser att det är ställt utom allt tvivel, att Mohamed Temsamani,MP har kopplingar till Islamska förbundet i Sverige.
Det är en organisation som är en del av Federation of Islamic Organisations in Europe (FIOE).

Enligt terrorismforskaren Magnus Norell är FIOE en del av Muslimska brödraskapets nätverk i Europa. Enligt Mohammed Mahdi Akef, ledare för Muslimska brödraskapet fram till 2010, är medlemskap i FIOE liktydigt med, att vara del av Muslimska brödraskapets globala nätverk.

Miljöpartiet försöker lägga dimridåer och framställer hans engagemang i Muslimska brödraskapet som enbart akademiskt, är mer häpnadsväckande.
Mohamed Temsamani som är aktiv inom miljöpartiet i Solna anklagas av
den moderate riksdagsledamoten Hanif Bali, för att vara islamist.

Kritiken
mot Temsamani har inte gått Solna MP:s ledning förbi, utan de har under en lång tid sett över påståendet. I en skriftlig kommentar meddelar ordförande för partiet i Stockholmsregionen nu, att de tar saken på allvar.
I kommentaren försvarar MP, Solna anklagelserna mot Mohamed Temsamani.

Gruppledarna Bernard Huber och Victoria Johansson skriver bland annat:
”Vi kommer aldrig att acceptera en häxjakt på muslimer eller andra minoriteter utifrån svepande anklagelser. I detta har inga belägg framförts för att Mohamed skulle ha använt sin position inom partiet för att påverka politiken i någon annan riktning än i enlighet med Miljöpartiets partiprogram och Miljöpartiet i Solnas lokala handlingsprogram. Att vara troende muslim och samtidigt politiskt engagerad är inte samma sak som islamism. Människor ska kunna engagera sig i demokratin utan att misstänkliggöras för att ha dubbla agendor utan belägg. Vi kommer aldrig att acceptera en häxjakt på muslimer eller andra minoriteter utifrån svepande anklagelser.”


Men även MP Stockholmsregionen kommenterar
”Miljöpartiet i Stockholmsregionen har under sommaren arbetat tillsammans med lokalavdelningen i Solna för att gå till botten med den allvarliga anklagelse som riktats mot Mohamed Temsamani.

Miljöpartiet i Stockholmsregionen har tydliggjort, att företrädare för Miljöpartiet inte bör använda det omstridda rabia-tecknet.  Det är ett tecken som gjorts, med avsikt att visa sitt stöd för demokratirörelsen i Egypten som kan uppfattats som ett stöd för extremistiska rörelser, är något som vi givetvis tar på allvar.”


Kritiken mot Mohamed Temsamani
Mohamed Temsamani hade fram tills nyligen en öppen Facebook-profil, men efter granskningen av Mehmet Kaplan, så har han stängt profilen.

Mohamed Temsamani, försvarade före detta bostadsminister Mehmet Kaplan i SVT:s "Agenda." Temsamani påstod att den pågående debatten beror på att Kaplan är muslim och att detta bara är ett inslag i den islamofobiska debatt som genomsyrar Sverige.
Han har gjort praktik hos Frihets- och rättvisepartiet i Egypten. Det är ett parti som har starka band till Muslimska brödraskapet.
På Twitter visar Temsamani stöd för Turkiets president Recep Erdogan och skriver positivt om islamism.
”Vet ni vem som kan ena högern & vänstern? Svar: Islamisten #Turkiet", lyder ett av inläggen.
Inför valet 2014 uppmanade han muslimska kvinnor att inte rösta på andra partier än Miljöpartiet och Vänsterpartiet. Motiveringen var att de borgerliga partierna inte utlovat reformer till muslimernas fördel.
2014 skrev Temsamani en debattartikel på SVT Opinion, där han anklagade den borgerliga regeringen för att inte ha, prioriterat hatbrott mot moskéer. I artikeln beklagar sig han sig också över det statliga stöd som han menar inte täcker moskéernas utgifter som el, vatten och hyra.
Temsamani har också deltagit i de muslimska familjedagarna som företrädare och projektsamordnare för Ibn Rushd studieförbund.

Ibn Rushd har kritiserats vid flera tillfällen för sina kopplingar till islamism.

Nalin Pekgul är en av dem och hon menar att Ibn Rushd är en av flera etablerade organisationer som driver på den framväxande islamismen i Sverige.

En annan är docenten och författaren Johan Lundberg som redan 2013 anklagade Ibn Rushd och flera organisationer för sin antisemitiska agenda och som tack vare sina miljoner i statligt stöd kunnat bjuda in internationellt kända föreläsare med rasistiska åsikter. En tredje är socialdemokraten Carina Hägg som 2013 anklagade bl.a. Ibn Rushd för extremism, något som inte gick hem hos hennes partikamrater.
2016 var Temsamani i Washington för att rekrytera talare till årets muslimska familjedagar, Ustadha Lobna Mulla och Mohamed AbuTaleb.

Det finns många skärmdumpar som kan laddas ner här.

Mohamed Temsamani gillar:
Hassan al-Banna är Muslimska Brödraskapets grundare, en av den moderna islamismens främsta ideologer och organisatörer. Hans islamism går inte att ifrågasättas.

Yvonne Ridley, den ökända antisemiten som Mehmet Kaplan bjöd in till riksdagen och Kaplan fick göra en ”puddel.” Hon har enligt Expo både haft samröre med antisemiter och framför antisemitiska åsikter på sin egen hemsida.

Al Qaradawi är Muslimska brödraskapets främste teolog, han anser att man har rätt att avrätta muslimer som väljer att konvertera från Islam, han anser att hustrumisshandel och könsstympningar är legitimt.
Han anser att homosexuella och äktenskapsförbrytare ska straffas med piskslag. Han blev för några år sedan inbjuden till Stockholms moskén. Vid detta tillfälle uttryckte han sitt stöd för självmordsattacker riktade mot civila israeler.
 

Al Qaradawi har nekats inresa till Storbritannien och Frankrike.
Anas Altikriti är grundaren och ledaren för The Cordoba Foundation, som 2009 anklagades av David Cameron att vara en front för Muslimska brödraskapet. Den brittiska banken HSBC frös och stängde ner The Cordoba Foundations konton 2014 för att man inte kunde säkerställa att pengarna skulle användas för illegala ändamål.

Enligt Miljöpartiet är Temsamani intresse ”akademiskt!”

MP ”blundar” för att Temsamani är ordförande för Förenade islamiska föreningar i Sverige.
MP blundar för att han varit omvärldsbevakare för deras parti i Egypten.
MP blundar för att han offentligt gett sitt gillande till Muslimska Brödraskapets anhang är alltså helt ”akademiskt” - otroligt!
MP har nu börjat fara med osanning och backar upp honom och det visar enbart att de tycker att det är fullt kompatibelt med Miljöpartiets värdegrund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar