fredag 14 oktober 2016

SVT Rapport och Agenda – vänsterns cirkusmanage!
























Med all turbulens efter debatten i SVT:s Agenda om Nya Tiders medverkan på bokmässan i Göteborg höll Publicistklubben en debatt om Fria Tiders medverkan på Bokmässan.
De flesta känner till att SVT:s journalister är vänster vinklade, men efter ha lyssnat på debatten verkar det vara många gånger värre, än vad man någonsin hade vågat drömma om.

Rekommenderar alla som tänker lyssna på debatten, för att skapa sig en uppfattning om vilka det är som styr media i vårt land, att spola fram 42 minuter, så slipper du ödsla tid på de oväsentliga fjollorna som snackar om nåt annat i början.

Svaret är inte svårt att missa.

Om Putin hade lyssnat hade han skarpt gillat vad dessa ”kommunister” har att säga!


Debattens ”klo” var när Janne Josefsson sa till den förre programdirektören Mikael Olsson Al Safandi:
”det är väl kanske ingen slump att du blev sparkad.”

Den nuvarande chefen på SVT verkar vara av precis samma kaliber som Olsson. Finns det någon som vet, på vilka grunder det var, när man anställde Jan Helin?


SVT ägs av staten.
Journalister finns till för att granska staten, inte till att gå deras ärenden.
En äkta expert är en oberoende högpresterande spjutspetsforskare inom sitt speciella område som förutom korrekt fakta, använder sig av regelbundet vetenskapligt bevisade teorier för att beskriva och förklara helhet och detaljer för svenska folket.

En enda expert bildar inte en expertgrupp utan endast en enskild individs åsikter. En expertgrupp består av minst 3 experter, som dessutom bör vara fristående från varandra, som sammanställer en grund och bas för ett specifikt problem eller grupp av problem som därefter kan diskuteras.

Tittar man på Aktuellt eller Rapport, bara för att se vad de prioriterar och vad de "mörkar", ser man hur de ”galant” vinklar utan att skämmas!

Det man märkt den senaste tiden, är att det händer mycket i Sverige. Ta Gotlandgate, inte med ord har de rapporterat om denna fruktansvärda händelse.
Fokus har varit på främst presidentvalet i USA, naturkatastrofen på Haiti, andra eländen i omvärlden och väldigt lite fokus på Sverige.

Tittar man på
amerikanska nyheter i USA, så är fokus på det egna landet, men i Sverige är det tvärtom. Man kan fråga sig varför?

Många har noll tilltro till SVT och deras nyhetssändningar – speciellt efter debatten mellan Jan Helin, Nike Nylander och Janne Josefsson, men inte minst rapporteringen från det amerikanska presidentvalet.
Istället följer många olika sorters media via nätet, idag är man källkritisk, tar till sig informationen och gör en egen bedömning.


Ända sedan Edward Snowden avslöjandet blev stora nyheter i resten av världen, även rättegången mot Chelsea "Bradley" Manning, 2013, så har man studerat SVT:s nyhetssändningar grundligt. Dessa två personer nämndes det, nästan inte alls i SVT, lika illa var det med TV4.

En sitter fängslad hos
en NATO-medlem och den andra bor i Ryssland, eftersom det är det enda land som både vågar och vill skydda honom mot USA.


Nya tider
Tiden har sprungit ifrån journalisterna, det märktes tydligt åter igen i denna debatt på Publicistklubben.
De är kvar i en annan tid, där de kunde styra och ställa allt.
De kan inte navigera sig i denna nya tid, därav deras rädsla och frustration. Gammelmedia tappar mark för varje dag som går. Dagens medielandskap ser helt annorlunda ut än tidigare.
Läsare tenderar att läsa medier som bekräftar den egna världsbilden.
Vänster-anhängare går in på Nyheter24 eller Aftonbladet. Nationalister och konservativa inhämtar sina nyheter på alternativa medier och utländsk media osv.




Summering av debatten
Alla, även Janne Josefsson, hade perspektivet att om man ska ha debatt i SVT, så ska man försöka styra den så, att människor inte säger fel saker. Om någon lyckas säga fel saker, så har journalisterna gjort ett misstag.

Det enda man inte var överens om var hur misstaget ska rättas. Vissa ville att man ska banda allt, medan sådana som Janne vill att man ska 'rätta' folkvalda politiker och andra på ort och ställe.

Det kan visserligen ha att göra med att Jan Josefsson har en väldigt stark position inom SVT. Han har betydligt mer respekt och stöd bland folket än t.ex Jan Helin har. Skulle han få sparken pga att
han vägrar rätta sig i leden skulle det kunna bli ett jävla liv.

En annan på SVT som vågar tala sanning är Leif G. W. Persson men det slutar nog där.

Denna debatt visar exakt hur illa det står till med SVT och massmedias intresse att förmedla sanning och nyheter.

Åsa Lindeborg,
Aftonbladet erkänner att hon numer anser att yttrandefrihet är viktigt. Men givetvis inte i hennes egen tidning eller hur som helst. Den ska vara kontrollerad.

Intressant att Åsa Linderborg erkänner att man från MSM mobbat SD-väljare och försökt frysa ute partiet från att få komma till tals i media.
Det blir ännu mer intressant om man betänker att hon inte beklagar det förhållandet mot SD från MSM, utan bara iskallt konstaterar att resultatet inte blev det önskade, så
är det bara att byta taktik, mot en som de hoppas fungerar bättre...



Att publicister står och diskuterar hur de ska motarbeta ett riksdagsparti med 20% väljarstöd är helt befängt. Media ska rapportera neutralt och objektivt - inte diskutera hur man ska få ett riksdagsparti att sänkas. Sverige har blivit en demokratisk soptipp.

Janne Josefsson
Den enda journalisten som
de flesta har någon tilltro till är Josefsson, han verkar vara den enda som slåss för yttrandefriheten, säger vad han tycker och skiter i vad den statligt ägda Public Service propaganda kanalen SVT, säger åt honom, vad han inte får säga. All heder åt honom.


Vänstervinkling och socialpolitisk fascism bör vara ”
bannlyst” från all nyhetsförmedling.

Personligen tycker jag dessa väckelsemöten som Publicistklubben har, är vidriga väckelsemöten för självgoda stofiler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar