tisdag 18 oktober 2016

Vänsterpartisten Ohly på villovägar – säger en sak men gör en annan!

Ett av Vänsterpartiets krav är att skatterna ska chockhöjas för vanliga svenskar.  För Vänsterpartiet är detta ett rättvise krav, det kan ju vem som helst förstå, är nödvändigt.
Men kommunisters vana att säga en sak är ökänd och göra en annan är på inget sätt nytt.
Genom åren har man granskat riksdagsmäns inkomstgaranti. Den är tänkt att vara en omställnings ersättning. Procentuellt är det vanligast i Vänsterpartiet att avhoppade/ej återvalda lever på andra människors arbete =skatt.

Vad gäller Vänsterpartiet så är det ju dessutom så, att det enda svar dom har på alla problem är att beskatta “dom rika” hårdare.
Sedan gäller det bara att klassa så många som möjligt som rika, för att maximera skatteintäkterna. Det är självklart bara kloka kommunister och vänsterfeministers som ska få leva lyxliv på skattebetalarnas bekostnad. Annars vore det ju orättvist och omoraliskt.

Så länge det finns rika med pengar kvar i Sverige så finns det resurser som ska omfördelas.
Alla känner till: att problemet med socialismen är, att de delar
ut andra människors pengar tills de tar slut.

En av dem är Lars Ohly, kommunisten och före detta partiledaren för Vänsterpartiet. Lars Ohly är 59 år gammal i år, han får alltså full inkomstgaranti tills han är pensionär.

Om han vill,
kan man tillägga!

Lars Ohly erhöll inkomstgaranti 2015:juni 47.950 i månaden och har beviljats bidrag till 2021-12-31.
Det var ganska lönsamt att bli invald som Riksdagsman före 2014.

Ledamöter som valdes in före 2014:
De som varit ledamöter i mellan tre och sex år sammanhängande tid har rätt till 80 procent av lönen i ett år. Det innebär cirka 48 000 kr i månaden för dem som slutade i hösten 2014.
Den som varit ledamot över sex år får inkomstgaranti i mer än ett år beroende på ålder:
  • Under 40 år - två års inkomstgaranti.
  • Mellan 40 och 50 år - fem års inkomstgaranti.
  • Över 50 år - Inkomstgaranti till och med månaden man fyller 65.
Efter första årets utbetalningar sjunker inkomstgarantin till mellan 33 och 66 procent av lönen beroende på ens tid i riksdagen.

Ledamöter som valdes in 2014:
De som suttit i minst ett år har rätt till inkomstgaranti, eller ekonomiskt omställningsstöd, i max två år. Det är 85 procent av lönen och hur lång tid man får beror på år de suttit i riksdagen.
1 år: 3 månaders stöd
2 år: 6 månaders stöd
4 år: Ett års stöd
8 år: Två års stöd
Om man börjar arbeta under tiden man har rätt till inkomstgaranti justeras stödet ner beroende på ens lön. Det är riksdagsledamöterna själva som uppger hur mycket de tror att de kommer att tjäna det kommande året.
Blir inkomsten högre än man uppgivit kan den justeras i efterhand och ledamoten kan bli skyldig att återbetala delar av inkomstgarantin.
Det kan också bli aktuellt om man inte "vidtagit tillräckliga åtgärder för att kunna övergå i arbete" eller om man gjort "vissa skattemässiga avsättningar". Det kan också bli aktuellt om den före detta ledamoten begår ett allvarligt brott.
Källa: Riksdagens arvodesnämnd


Jämför man med Norge, har en som avgår/slutar från Stortinget en garanti på hela 3 månader.

Lars Ohly har genom hela sin karriär som proffspolitiker ofta och gärna framhållit att han är tjänstledig från SJ som sitt jobb som konduktör. Förmodligen för att sätta bilden att han inte alls tillhör makteliten egentligen, höginkomsttagarna. 
Givetvis spelar han upp en charad för media. Han säger att han inte kommer att gå tillbaka till sitt gamla arbete som konduktör, men andra tjänster inom företaget utesluter han inte.

Ohly:
SJ är ett relativt stort företag, med många andra tjänster, så vi kan diskutera det. Men jag är också ute och fiskar efter andra jobb, för jag tänker inte leva på riksdagspensionen.”

Vilket arbete hade då tänkt sig för 48.000 i månaden på SJ? En ganska hög position med tanke på lönen. Tror inte SJ är så speciellt intresserad av hans tjänster!

Ohly har under alla år haft ett högt tonläge i den allmänna debatten. På senare tid är Twitter en av hans få arenor. Hans tyckande följer de gamla hjulspåren
Välfärdsprofitörerna kör Ferrari och skrattar åt skattebetalarna!
Här kan du följa honom på twitter: https://twitter.com/ohlylars

Ohly har också gjort sig ett namn att ha en flexibel inställning till sanningen. Alla minns vi väl hans påstående att han spelat fotboll med Nacka Skoglund eller att han fick sms när muren i Berlin föll. Det första sms:et någonsin i världen skickades först 1992.  

Ohly har också haft hög svansföring när det gäller girighet. Men då glömmer han sig själv.
Frågan är varför han inte som sann kommunist avstår sin lön till partiet och återgår till arbetet som konduktör?
Det är klart ä man vann vid en vis Östermalmsstandard är det svårt att gå ner i lön och leva ett liv som kommunist!


Lars Ohlys leverne är ett praktexempel på att det svenska politiska landskapet är en parodi. Man för en ideologi och lever ett helt annat liv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar