torsdag 5 juli 2018

Äntligen nu känner man sig trygg – Stefan Löfvén lovar att knäcka gängen!

”Vi måste se till att knäcka gängkriminaliteten. Framförallt få bukt med skjutningarna. Det är därför som polisen ska ha, och har fått, mer resurser. Och vi vill också se att myndigheterna samarbetar väldigt nära med varandra för att knäcka gängen!”
Ytterligare ett uttalande att lägga till i floskeltoppen. ”Vi ska ha ordning och reda...” ”Alla ska ta sitt ansvar...” ”Det måste bli slut på...”
Kasta pengar på skumma projekt och diverse utredningar och tillsätta ”nationella samordnare” för ditt och datt, funkar inte.

Han har noll trovärdighet i denna fråga och det vet han säker om, men ha måste hålla masken och säga något som låter bra och det blir som vanligt. Bara snack och ingen handling när det kommer till kritan. Ytterligare ett valfläsk serverat!

När Stefan Löf
ven "lovar" är det bäst att dra öronen åt sig. Hur ska det gå till rent praktiskt med en redan stukad och underbemannad poliskår där brottsutredningar redan läggs på hög? Stefan Löfven är en schablon av en statsminister som inte kan prata rent eller formulera sig, än mindre infria löften. Erfarenhet visar detta.

Kan Löfven verkligen knäcka gängen? Om Löfven besitter den kompetens som krävs, varför har då Löfven låtit det komna till denna punkt från första början? S har haft 4 år på sig och det har bara blivit värre och värre. Hade det inte varit mer pragmatiskt av Stefan Löfven att förhindra dessa gängkrig från att ens börja ? Verkligheten är att det är gängen som knäcker Löfven, än att han knäcker gängen! Problemet är inte för lite resurser till polisen. Inte alls. Men det är ju lätt och snabbt att säga i TV när det snart är val.

Problemet är att domstolarna delar ut på tok för låga straff för i synnerhet gängbrottslighet, vad som behövs är ett prejudikat från högsta domstolen hur dessa nya gäng och dess medlemmar ska behandlas av rättssystemet. Men tills den dagen kommer så kommer vi tyvärr få leva med att gärningsmännen får straffrabatt p.g.a. ålder, trots att de är aktiva i gäng.
För att få en förändring och ”knäcka” gängen som Löfvén lovar, måste det till ett helt nytt synsätt och helt andra personer inom offentlig förvaltning,
med hårda nypor, innan det kan bli någon förbättring. Det högst ansvariga i Sverige är justitieminister Morgan Johansson och han är en parodi! 
Hur kunde situationen tillåtas bli så här? Jo, med hjälp av passivitet från de flesta riksdagspartier de senaste 10 åren, inklusive S. De har redan förlorat förtroendet.

Idag gick Alliansen gemensamt ut med ungefär samma sak som Löfven! Det måste vara årets skämt!
Under Reinfeldts tid och fram till 2015 gjordes ingenting. Mer än att Moderaterna lät bidragsutbetalningarna och verksamheten i galna friskolor rulla på. Det enda Alliansen skriker om nu, är mer poliser, längre straff och övervakningskameror.
Inget av detta löser problemet på sikt och inte ens polisen själva varken tror på eller kräver mer resurser.

Dansk kriminologi som ligger 15 till 20 år före den svenska och danskarna säger, att enda lösningen är att frånta de kriminella deras medborgarskap och utvisa dem på livstid. Det är det enda som fungerar. De har försökt ned västerländsk terapi och brottsförebyggande åtgärder på folk från främmande kulturer, utan resultat.
Finns det något land i världen som har lyckats knäcka
de utländska gängen?

1 kommentar:

  1. Återigen detta infantila "Vi måste...".
    Men, aldrig ett ord om HUR.
    När ska vår politiker förstå att besvärjelser INTE fungerar??

    SvaraRadera