söndag 29 juli 2018

Handgranat i galleria ett problem!

På twitter pågick ett litet krig för några dagar sedan mellan Paulina Neuding och hennes följare å ena sidan och Evin Rubar med tyst bistånd från SVT å andra sidan.

Käbblet startade när Neuding blev förvånad över att MSM och SVT, inte har varit intresserade av att rapportera, om en handgranat i en galleria i centrala Stockholm.
Rubar svarade då spydigt, att hon litade på att Neuding hade "örnkoll på läget" och stenkoll på alla handgranater.
När någon på engelska
twittrade en fråga, varför det kom sig, att svensk media inte var intresserade av något som borde ha väckt stor uppmärksamhet, så fick frågeställaren, ett ännu mer sarkastiskt svar som gick ut på, att "det är för att SVT säljer granaterna” som dom ligger lågt, men berätta det inte för någon"
Någon twittrade: ”Det här var dock den roligaste tråd jag läst på länge. Satiren är död.”

Rubar håller stilen och när Neuding förväntar sig mer, av en journalist på ett företag med en budget på 4,5 miljarder, så svarar Rubar att "dom pengarna inte ens täcker champagnen som SVT bjuder henne på! Rubar börjar sedan svamla om, att Neuding enbart är intresserad av etniciteten hos handgranatkastarna.

Paulina Neuding är jude medan Evin Rubar väl är född kurd och troligen muslim, även om ingen av dem, vad man förstår, är särskilt aktivt troende. Kan det vara denna etniska infighting som spelar in? Det är mycket möjligt och kanske rent av sannolikt, att Rubar är antisemit, muslimsk bakgrund , journalist och vänster, arbetar på SVT, där öppen antisemitism förmodligen ses som en merit.

Evin Rubar har det senaste året sysslat med att förneka sambandet mellan våldtäkter och invandrare. Följer man henne på twitter, får man en hel del skruvade utsagor, vilket kan förklara mycket av det god dag yxskaft, hon levererar om handgranater i gallerian och SVT:s ointresse.

Det är en sak att göra tv-dokumentär och ställa ledande personer till svars för uppenbara felaktigheter och en helt annat, att i skrift debattera med långt mer slipade personer som är kritiska till hennes arbetsgivare SVT. Rubar gjorde en Özz Nüjen med denna twitter konversation.

Den som följer Neuding och tidskriften Kvartal, inser ändå att det bara är Neudings sanningssökande och konsekvensneutrala journalistik som är hennes värdegrund och det retar upp Rubar. För Neudings del, är det garanterat bara en fråga om sanningen om en förändrad verklighet och verklig journalistik, hennes kritik eller fråga riktade sig inte till någon speciell person utan handlade om MSM i allmänhet eller möjligen SVT specifikt.
Nu råkade Evin Rubar hugga på betet och hon sprattlade rejält och gjorde bort sig totalt.
 
"Antisemitism" håller på att gå samma öde till mötes som "rasist". Det används för allting som ifrågasätter judar eller Israels sionistiska agerande politiskt. Det betyder idag redan allt och ingenting. Men nu när vi ser slutet på någons liberala demokrati, går vi mot sundare tider.

1 kommentar:

  1. Det är bara i Sverige sanning och fakta är något rasistiskt...
    (Detta helt apropå en händelse jag råkade ut för idag. I kyrkan..)

    SvaraRadera