lördag 28 juli 2018

SVT bryter mot sändningstillståndet gång på gång, på gång....

I SVT:s sändningstillstånd anges att sändningsrätten ska utövas "opartiskt" och "sakligt", samt med beaktande av att en vidsträckt yttrandefrihet och informationsfrihet ska råda i televisionen.
Kravet på "opartiskhet" innebär att en utpekad part som utsätts för kritik eller allvarliga anklagelser, måste ges möjlighet att försvara sig. Genmäle ska beredas i efterhand, om det är befogat och en begäran om genmäle ska behandlas skyndsamt.
Kontroversiella ämnen får inte skildras på ett ensidigt sätt om det inte klart framgår av programmets inledning vilken infallsvinkel det har. Balansering kan också ske med ett annat program som man hänvisar till.
Reportrar, programledare, och andra som genom sin ställning uppfattas som företrädare för SVT, får inte ta ställning i kontroversiella frågor.

Alla som läser sändningstillståndet för SVT, inser att de på ett flagrant sätt bryter mot tillståndet, gång på gång.... Det märkliga är att inget av av sjuklöverpartierna reagerar över detta!

Vi kan ännu en gång konstatera att SVT bryter mot sitt tillstånd när de i SVT nyheter publicerar en artikel som klart strider mot sändningsrätten!
Hans Repo: "Vi måste kunna tala med varandra. Och tala med varandra kan man till exempel göra på de språkkaféer som bibliotek och organisationer anordnar. Dessutom över en kopp hederligt svenskt mörkrostat bryggkaffe. Helt gratis. Kan det bli bättre?
Så kära Sverigedemokrat, packa ner ditt modersmål och ta med det till ett språkkafé i höst och bidra till lyckad integration, kanske till och med assimilation i enlighet med er ”öppna svenskhet.”

Foliehatten undrar:
Varför SVT har en pamflettliknande skrift riktad till ett specifikt parti och till ett specifikt partis väljare?
Varför publicerar SVT liknande pamfletter överhuvudtaget?
Varför anser skribenten att man endast bör vända sig till just SD i den här frågan?
Varför anser inte skribenten att V, S, MP, C, L, KD och M, skall få samma uppmaning? Är sjuklövern helt emot integration och att invandrare lär sig svenska? En studie visade, att miljöpartister har minst kontakt med människor från andra kulturer, medan partier som C, L och KD knappt har några invandrarväljare alls. Borde de inte därför ha större anledning än SD, att ta tag i något liknande?

Foliehatten undrar när kommer man äntligen fram till, att lägga ner statens propagandakanal SVT?

Hans Repo verkar hör och häpna fått sin utbildning på Södertörns högskola och tidigare varit anställd hos SVT. Språklärare och aktivist är väl det hans titel här borde vara.
 
Det blir såklart inte bättre integration i allmänhet, bara för att några sitter på ett språkcafé och försöker öva på sin svenska. Man måste helt enkelt inse att majoriteten av alla MENA-invandrare inte är dugg intresserade av, att integrera sig utan förväntar sig att vi svenskar ska anpassa oss till deras MENA-kultur. De kommer aldrig bli integrerade, eftersom de själva aldrig kommer anstränga sig för att anpassa sig till den svenska kulturen.

De migranter som går på ett sådant arrangemang, tillhör det fåtal som kommer att integreras oavsett vilka "integrationsåtgärder" som vi öser skattepengar över. De som är intresserade av att lära sig svenska, kommer att göra det i vilket fall som helst.
De andra, de som är det stora problemet, oavsett om de är kriminella, rasister, vill leva som araber eller bara är totalt initiativlösa och förslappade kommer inte gå på något språkcafé i vilket fall som helst. Såvida de inte får betalt för att gå dit!

Visst finns det en viss poäng i det Hans Repo skriver. Självklart har man ett egenansvar, samtidigt har Sverige tagit emot flera miljoner de senaste åren och det är inget stopp idag. Det kommer över 100.000 i år. De hamnar på SFI med personer som enbart talar samma språk. Därefter, eventuellt, på en yrkesutbildning, där personer återigen talar samma språk och en del hamnar på Komvux och vilket språk talar många där? Det är återigen överväldigande arabiska.

Då är frågan, var ska personerna faktiskt träffa svenskar? Det är inte som att svenskar brukar spontan prata i matkön. Visst, det går självklart att gå ner till närmaste krog och köpa sig en öl, men vi i Sverige är i många fall verkligen inte det lättaste folket, att lära känna.
Repo har rätt i, att vi måste börja prata mer med varandra och det gäller åt båda hållen. Samtidigt är det så, att människor gärna håller sig till sin egna grupp. Idag är personen som kommer hit inte "tvingade" att lära sig svenska, på det sätt som vissa kanske var tidigare, när det inte fanns personer som pratade ens eget språk lite överallt.
 
Att integreras ligger utanför politikens domäner. Det är kulturellt betingat och i ännu högre grad en individuell fråga för varje immigrant att välja. Att inte göra något är billigare, än att satsa pengar på magiska besvärjelser som inte gör skillnad. Då får man mer pengar till annat. Det är väl skattepengar vi talar om eller hur?

Hans Repo är välkommen att starta en privat språkkurs i svenska närhelst han vill och hugade immigranter som vill lära sig svenska är välkomna, att betala med sina pengar för tjänsten. Detta förutsätter naturligtvis, att huvudparten av våra immigranter arbetar och inte kostar skattepengar. Om han sedan vill ragga gratis volontärer, är det naturligtvis hans ensak.

1 kommentar: