fredag 27 juli 2018

Juncker har köpt en massa sojabönor!

EU och Sverige skall nu köpa genmodifierade sojabönor! Mer än 90% av de amerikanska sojaodlingarna utgörs genetiskt modifierad soja, snart på våra tallrikar.....tack för det Juncker! Hoppas Juncker var nykter när han skrev på? Frågan är om det är lagligt inom EU med genmodifierad soja? Eller måste EU:s medlemsländer skriva om sina lagar.
 
Snart kommer tidningarna vara fulla av sojarecept. Vi kommer att få äta sojabönor så det sprutar ur öronen eller har Junker tänkt att hela Europas befolkning skall bli veganer? Det verkar vara planen. Bönderna måste slakta sina djur p.g.a. värmen och bristen på foder. Sedan är det bara att äta sojabönor som var avsedda att skickas till Kina. Det görs ju redan propaganda för insekter, så snart kan vi äta insektsburgare på McDonalds.

Det här med sojabönor är intressant och fullkomligt galet. Den genmodifierade sojan som kallas Ready (RR) soybean introducerades 1996 av företaget Monsanto. En genmodifiering som innebar att GM-sojan blev tålig mot ogräsbekämpningsmedlet glyfosat, blev snabbt en försäljningssuccé som är besprutad med RoundUp. Den kunde effektivt ta död på de oönskade ogräsen, medan sojan växte vidare utan konkurrens. Smart, men inte okontroversiellt.
 
Faktum kvarstår att presskonferensen inte sade ett dugg, mer än att man har en överenskommelse om att påbörja arbetet med att se över handelshinder (lite på samma sätt som att varje avtalsrörelse i Sverige slutar med att alla får märket och att parterna tillsätter "arbetsgrupper" för att se över diverse frågor).
Klart det blev ett blixtsnabbt avtal hos Trumpen, han är ju helnykterist, så ”ischias” Junkern blev snart torrlagd och måste till
baka hem, där det fanns rätt sorts vätska.
Det är rena farsen, EU skickar över en fyllbult som vanligen knappt kan stå på benen
och som parhäst har han ett skogstokigt globalist fruntimmer som helst vill dränka Europa i 3:e världens invandring.
Bra spelat av Trump som kan rädda ansiktet på hemmafronten och så fortsätter allt som vanligt, för tillfället i alla fall. Några Trump fanatiker tror att USA har "vunnit" handelskriget, fast det är tvärtom. Trump förstod rätt snabbt, att världspolitik är inte en dokusåpa och gör en pudel.
 
DN gör en bildmässig restaurering av den glade Juncker genom att ha en stor,och bra bild, av honom över rubriken ”Bullshit av Trump att hävda säkerhetsskäl för tullar.”
EU har inte mycket att sätta emot USA i ett handelskrig. . Obalansen och orättvisan mellan USA och EU började vidgas med Clinton som var mer känslig för internationell kritik, än att lyssna till "labor" i det egna landet och fortsattes av internationalisten Obama.

Sådan är inte Trump, men EU är ett litet problem för honom i jämförelse med Kina, vars mål är att inom ca 5 år ersätta dollarn med yuanen som världsvaluta. Lyckas dom med det, genom att i ilska över upptrappat handelskrig inlösa obligationer i USA, blir det farligt för USA.
EU är USA:S största exportmarknad, Kina är USA:s största importmarknad. Men USA har handelsunderskott med båda parter. Skulle EU införa tullar på importerade
amerikanska varor, så skulle det kunna skada USA:s exportindustri och jordbruk. Vi såg ju nyligen hur Harley Davidson hotade med att lämna USA till exempel. Detta skulle inte vara en fjäder i hatten för Trump.

Kina har tidigare importerat enorma mängder sojabönor från USA, som är världens största producent. I och med tullarna så har man börjat importera ännu mer från Brasilien och Argentina. Man hade redan 2016, innan Trump, importerat enorma mängder sojabönor från dessa två länder.
Hur sjuk är inte världen, när man transporterar enorma kvantiteter sojabönor med contianerskepp till Kina?
Nu ska
istället EU importera enorma mängder sojabönor från USA. En vara som vi i Europa inte använder dagligen på samma sätt som i Asien. Vart ska då dessa bönor ta vägen sedan? Kina?

Både Argentina och Brasilien har ju ställt om sitt jordbruk de senaste åren (början av 2000) till att just producera ännu större mängder sockerrör för
etanol och sojabönor, för export till Kina. Helt galet. Man undrar ju hur världen lyckades fungera tidigare, innan allt detta?

Juncker gick också med på att EU ska importera mer gas från USA, istället för Ryssland. Hur Juncker kan sitta och lova detta, över huvudet på nationer är för Foliehatten en gåta. Det var inte tanken med EU från början. Överstatligheten.

Enligt amerikanska medier ska "EU" även bygga fler LNG-terminaler= Naturgas, vilka länder plockar upp den notan?
Tyskland och Merkel har byggt Nordstream och tecknat långtgående gaskontrakt med Ryssland! Holland har sin gas och frågan är vem skall köpa gasen?
EU har dessutom beslutat, att man skall sänka koldioxidhalten och minska fossilanvändning. Att importera mer gas strider mot vad EU har beslutat om miljön!  Inte undra på att folk tycker att EU inte behövs!
 
Orban har tidigare kallat Juncker för "diktatorn" och fått en vänskaplig örfil som tack. Örfilen given i onyktert tillstånd, men ändå.
Överstatligheten skulle enligt globalisterna kommit mycket längre anno 2018. Så det blir varken hackat eller malet idag. Bara en massa kaos.

1 kommentar:

  1. Tja, man undrar ju vem som ska äta genmanipulerade soyabönor i Europa?

    SvaraRadera