torsdag 27 juli 2017

Jag tar ansvar för Sverige!

Löfvén vill inte kasta in Sverige i en kris! Jaha! Vilken värld lever vår statsminister i? Sverige är på alla sätt i kris. Nästan all samhällsbärande verksamhet är i total kris. Vi har en polis som inte fungerar, vi har en sjukvård som går på knäna, vi har en förlossningsvården som tvingas använda Finland, våldtäkter som är en stor tragedi för de utsatta kvinnorna, Malmö som ser till att illegala migranter frodas med skattemedel, en miljon anhöriginvandrare på väg hit, invandrarkvinnor kommer aldrig i arbete, en kriminaliteten som inte polisen klarar av, svängdörrar för utförsel av stöldgods, vapen och granater kan föras in utan kontroll, barnäktenskap och könsstympning är numera vardag. 

Det är bara att gratulera SD. Nu har man en ännu fetare räkmacka att åka vidare på fram till valet. Att Löfvén själv klamrar sig fast vid statsministerposten med samma gamla floskler cementerar S under 25% och kanske till och med under 20%. Vilket självmord.
Löfven gav inte efter för alliansens krav annat än lite. Istället använde han all uppmärksamhet åt att, utan att bli avbruten, hävda att misstroendevotum är oseriöst och farligt för Sverige. Sedan ger han Alliansen chans att kunna dra tillbaka sitt utspel med hedern i behåll genom att rent formellt möblera om. Några inkompetenta politiker fick byta roller med varandra, och Löfven berättade för hela Sverige att han ser sej själv som en ansvarsfull och fantastisk person. Det är väl vad man kan sammanfatta det hela som.
Om en normal svensk hade läckt dessa säkerhetsupplysningarna, då skulle han
hamnat i fängelse.
Problemen i Sverige har denna regering själva varit delaktiga i att skapa.
Klart som korvspad att de då måste ta ansvar för sin egen soppa.
Det viktigaste är det politiska spelet om makten, det är uppenbart. Det svenska folket kommer som bäst i tredje hand.
Om Alliansen inte fullföljer sina hot så skjuter de inte bara sig själva i foten. De spelar även SD i händerna som då står ensamt kvar som ett stort oppositionsparti. Vi kommer vi nog få se ett M på under 10% i höstens opinionsundersökningar. AKB måste fullfölja om hon vill ha kvar sitt parti. 

Foliehatten ser bara två alternativ för Alliansen.
Gå vidare med misstroende mot Hultqvist.
Rikta nytt misstroende mot Statsministern som har räddat Hultqvist och halvräddar Ygeman. Ett tecken på att han inte anser de gjort något fel. Trots informationshaveriet.

I princip har han bara offrat Anna Johansson. Kommer Alliansen tycka det är tillräckligt?
Nu är det sannolika scenariot att Alliansen går vidare med misstroende på Hultqvist. De kan inte backa nu, men löser det genom att Hultqvist klarar sig i omröstningen.
Alla räddar ansiktena och Alliansen och SD har fått våt skalper. Löfvens regering är hårt sargad fram till valet 2018.

Tyvärr kan man konstatera att med denna lösning kommer Dan Eliasson sitta kvar.
Framtida partiledardebatter kommer att bli helt fantastiska att bevittna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar