torsdag 27 juli 2017

Superminister Hultqvist!

Socialdemokraterna går nu i kölvattnet från ”Transportgate” ut hårt i sociala medier med att tigga stöd (#BackaHultqvist) för försvarsminister Peter Hultqvist.

Alliansen och SD har väckt misstroende mot Hultqvist för att han i tron på, att det råder ministerstyre i Sverige. Han struntade i att försäkra sig om att ansvarig minister Anna Johansson och Löfvén var underrättade om hoten mot rikets säkerhet.
Hultqvist satt och tryckte på sin kammare med denna information i 8 månader innan Löfvén fick kännedom om ärendet.

S lanserar nu hårt tillsammans med ungdomsförbundet en kampanj för att stödja att Löfvén låter ministerodugliga Hultqvist få sitta kvar på sin försvarsminister-post, trots de grova fel han begått i sin roll som minister.

Socialdemokraternas "plan" med kampanjen är troligtvis att moderater, eller andra i alliansen, ska "dras med" i kampanjen för att på så sätt kunna hävda att det råder oenighet inom alliansen var de står angående misstroendet mot Hultqvist.

Kampanjens misslyckande bekräftas av att ingen i alliansen ännu har "gått på" kampanjen utan media lindar istället in det hela som att "enligt rykten" råder det oenighet inom alliansen angående misstroendevotum mot Hultqvist
Från Socialdemokraternas Facebook delas det flitigt och pliktskyldigt. Det desperata partiet gör inte ens ett ärligt försök att förstå och leva i verkligheten. Det socialdemokratiska partiets maktinnehav är överordnat lagen!
Peter Hultqvist har varit Sveriges försvarsminister sedan hösten 2014, när Stefan Löfven bildade regering. Nu vill de borgerliga partierna och Sverigedemokraterna rikta misstroendevotum mot honom. Det är oseriöst.

Den här regeringen och Peter Hultqvist har investerat i försvaret, återinfört värnplikten och stärkt Sveriges försvarsförmåga. Det kommer vi fortsätta göra!
Dela! #BackaHultqvist #rörinteminförsvarsminister
Lite komiskt att det för ett parti som successivt monterat ned försvaret plötsligt blev viktigt med försvarspolitik och säkerhetspolitik. Fast det var det visserligen inte för Hultkvist heller så det går väl på jämnt ut.

Över en natt blev Hultqvist någon slags superminister som räddat Sverige. Ironiskt då han var delaktig i IT-skandalen och riskerade rikets säkerhet som försvarsminister. Hans förtroende är förbrukat och det är han själv ansvarig för och ingen annan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar