söndag 9 juli 2017

Riksdagsbeslut om mer förnybar energi kommer att bli förödande för Sveriges ekonomi och miljö!

Ett fullständigt vansinnigt beslut om förnybar energi har beslutats av Riksdagen!
Riksdagen fattade den 20 juni 2017 ett för Sverige fullständigt vansinnigt, galet och ödeläggande beslut för landsbygden om ett nytt mål för produktionen av förnybar el.Det bedrövliga i sammanhanget är att hela denna klimathysteri bygger på förfalskade data av NASA GISS och NOAA. Om några år, när det blir uppenbart, att detta är århundradets fake news om klimatförändringar, kommer domen mot dessa politiker att bli förödande!


Produktionen ska öka med ytterligare 18 terawattimmar fram till 2030 och elcertifikat systemet förlängs till 2045. Beslutet var inte enhetligt utan det var två partier Liberalerna och SD som röstade emot, då de insåg det fullständigt vansinniga och för Sverige katastrofala beslut.
Det som förvånar är att M rösta för, men att S, MP, V, KD och C skulle rösta för, var väntat.


Beslutet innebär i korthet följande:
Vindkraften producerade 15,4 TWh el under 2016. Totalt finns det 3159 vindkraftverk i Sverige 2016.
För att komma upp till ytterligare 18 TWh innebär det, att det behöver byggas cirka 4000-4500 nya verk.
Framtidens Sverige:
Trots att flera remissvar från tunga aktörer på marknaden som pekade galenskaperna och Ingenjörsvetenskapsakademin (IVA) gick så långt att man varnar för elchock.

Det verkar som inga som helst argument biter på dessa totalt insnöade gröna fanatiker!

Man behöver inte vara Einstein, det räcker med en femteklassare, för att förstå, att det leder till ännu mer överproduktion när det blåser och sjunkande elpriser. Katastrof när det är kallt och inte blåser och vi kan räkna med elransoneringar under den kalla årstiden.


Om förslaget går igenom kommer det att rasera ekonomin för såväl vattenkraften, kärnkraften, solceller och vindkraften. Ingen investerare kommer eller vill investera i någon ny verkligt hållbar elproduktion utan subventioner. Knappast ens med. Förslaget innebär också att vi kan se framemot ännu högre pålägg på våra elräkningar!Foliehatten har följt de grönas framfart under några år och ser att det är en plan bakom att reducera eller ta bort energislag för att bereda plats för mer vindkraft.

Under Almedalsveckan 2014 presenterades utredningen: Strategi för åtgärder inom vattenkraften kan klara miljö- och energimål. Foliehatten kände stark olust att läsa rapporten som hade ett av två syften att öka reglerkraften för att underlätta för vindkraften, med miljöåtgärder för vattenkraften som alibi och det är ett beställningsverk av vindkraftsförespråkarna och att man saknade en konsekvensbeskrivning!

Två saker har blivit mycket tydliga i denna rapport:
Dels att lobba för mer vindkraft, som kräver mer reglerkraft.
Dels verka för åtgärder som minskar vattenkraften.
att vattenkraften är ett ämne som väcker känslor och heta debatter och att miljörörelsen tycks få allt svårare att få ihop sin energiekvation.
att politikerna söker ett dokument för att öka möjligheten att använda vattenkraften för att reglera den intermittenta vindkraften.
Trycket på att använda vattenkraften för att reglera en allt större andel vindkraft i elsystemet har ökat och är en flaskhals för en vidare utbyggnad.
I rapporten nämns: ”att klara framtida behov i energisystemet”. .

Ekvationen – ingen kärnkraft, mindre vattenkraft, en fossiloberoende bilflotta och en kraftig utbyggd vindkraft – kan onekligen bli svårlöst för
de gröna mupparna.
Hade Sverige haft politiker med ”förstånd”, ansvar för Sveriges ekonomi och framförhållning hade de insett precis som Foliehatten att Sverige behöver bygga ny kärnkraftverk med den senaste tekniken och använda kapacitetsökningen till att återskapa naturliga vattenflöden. En vinst för miljön!

Foliehatten tycker det är trist att kunna konstatera att hela denna galna klimatcirkus vilar på totalt grundlösa och förfalskade vetenskapliga data från många av världens mest inflytelserika, och statligt/federalt finansierade, klimatinstitut, där också SMHI finns med.

De publicerar vilseledande siffror beträffande det globala klimatet. Här finns en uppgift för politikerna att återskapa ett förtroende – om de nu är intresserade av det. Vilseledande databaser skapar också ett allvarligt och grundläggande problem för klimatvetenskapen som sådan.

I en studie anklagas de två amerikanska klimatinstitut, NASA GISS och NOAA, samt engelska Met Office/Hadley CRU för manupulering av rådata som överdriver uppvärmningen och att man inte kan lita på någonting av klimatmodeller eller scenarier. Det är fake news och förklarar det mesta den s.k. uppvärmningen och pratet om rekordår är just prat, utan förankring i verkligheten.Under G20 mötet i Hamburg träffades presidenterna Putin och Trump. Enligt uppgift var det en frågestund för publiken. En dam Putin, om han log för att han gillade Trump genuint.

Putin fortsatte att le och svarade: ”Jag ler för att The New World Order är stoppad.”

Om uppgifterna stämmer finns det kanske hopp om en korrekt redovisning av klimatet i framtiden!

2 kommentarer:

 1. @Marcus, Tack för alla dina inlägg. Du tillhör morgonens nätinformation med saklighet och jag är imponerad av ditt kunskapsregister. Kanske inte förvånande med tanke på de olika ämnen som passerat förbi dina ögon och händer under årens lopp.
  Dagens energitråd har Thoralf uppmärksammat genom att effekterna av vindsnurrornas redan skapat de problem du förutser. http://mobil.thoralf.bloggplatsen.se/2017/07/10/11459227-stromavbrott-kommer-bli-vanligare/
  Som framgår mörkade både EON och media.

  Ett annat energiämne, Volvo Cars hade pressrelease under Almedalsveckan. Nu kommer det bara produceras elbilar f.o.m 2020-21. Informationen passerade utan frågorna- Är det möjligt? Vad händer då?
  Min hypotes, Volvo annonserar batteridrift för att för locka stat och kommuner att ekonomiskt stödja en batterifabrik i Sverige. Nästa annonsering kommer bara timingen är den rätta. Nämligen, Volvo lägger ned tillverkningen av bilmotorer i Sverige. Är det möjligt att på så kort tid byta energislag på alla nya Volvobilar. Ja, men bara på de som tillverkas och säljs i Sverige. Tiden är mogen. Inte för "All Battery Power" för alla Volvo bilar utan att flytta all tillverkning till Kina. Först motorer och sist Torslandafabriken. Vad hände med SAAB?
  Jag kan inte tro att det 2021 kommer att finnas grundämnen i tillräcklig mängd för Volvo om alla deras bilar ska drivas av batterier. Med min informationshorisont kan jag ha fel, eftersom jorden är som bekant rund och snurrar i perpetum mobile även när människan blir immobile.

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Tack för dina värmande ord. Beträffande Volvo är jag inne på exakt samma tankar. Frågan är bara hinner denna gigantiskt stora batterifabrik bli klar i tid? Vi har en bygghandläggning som kan dra ut på tiden med överklaganden. Tror faktiskt inte på Volvos omläggning.
  Sedan kommer nästa mycket intressanta fråga:
  Staten måste kompensera sig för de skatter på bensin o diesel. Hur detta tekniskt skall gå till blir intressant att följa. Gissar att hushållsel också kommer att drabbas!

  SvaraRadera